Számlamagyarázat

Segítünk megismerni havi számládat.

Milyen információk vannak a számlámon?

 1. A legtöbb szolgáltatóhoz hasonlóan szolgáltatásainkat egy hónapra előre számlázzuk. A számládon a választott szolgáltatásaidon felül számos hasznos információt találsz. A leggyorsabb és legegyszerűbb módja számláid befizetésének, ha a csoportos beszedési megbízást választod. Tudd meg, hogyan igényelheted ide kattintva.
 2.  
szamlamagyarazat
 1. Köszönjük, hogy a UPC szolgáltatásait választottad!
 2. Számlázási neved, címed
 3. Fizetendő összeg: havi és kiegészítő szolgáltatásaid, illetve esetleges elmaradás összege
 4. Fizetési határidő: eddig a dátumig kell beérkeznie a befizetendő összegnek. Nézd meg mennyi az egyes befizetési módok könyvelési ideje ide kattintva
 5. Számlafizetési módok: az általad választottat piktogrammal jelöltük. Ha a legegyszerűbben szeretnéd befizetni számládat válaszd a csoportos beszedési megbízást. Banki átutalás esetén ne felejtsd el feltüntetni ügyfélazonosítódat a megjegyzés rovatban. Ha papír alapú számládról elektronikusra szeretnél váltani, kérd az elektronikus számlázást My UPC fiókodban. Ehhez kattints ide.
 6. Számlafizetéssel kapcsolatos információk
 7. A te egyedi ügyfélszámod: ügyintézéskor, banki átutalásnál van szükséged erre a számra. A szám elején lévő nullákat is vedd figyelembe!
 8. A UPC elérhetőségei
 9. QR kód a QR kódos fizetéshez: tudj meg többet erről a befizetési módról ide kattintva
 10. Számla részletes adatai: itt találod az egyedi UPC számlaszámodat is, amire a banki átutalásnál van szükséged. Ha a számla kiállításának dátuma után módosítasz szolgáltatásodon, az a következő számlán fog megjelenni
  Számlázási ciklusok:
  1-es: aktuális hónap 1-től a hónap utolsó napjáig számlázzuk ki a havidíjakat. A számlát aktuális hónap 10-ig kell megkapnod
  6-os: aktuális hónap 6-tól a következő hónap 5. napjáig számlázzuk ki a jelentkező havidíjakat. A számlát az aktuális hónap 14-ig kell megkapnod
  11-es: aktuális hónap 11-től a következő hónap 10. napjáig számlázzuk ki a havidíjakat. A számlát az aktuális hónap 19-ig kell megkapnod
  26-os: aktuális hónap 26-tól a következő hónap 25. napjáig számlázzuk ki a havidíjakat. A számlát a kiállítást követő hónap 4-ig kell megkapnod
 11. Számlakibocsátó adatai: a UPC neve, címe és adószáma
 12. Neved és szolgáltatási címed
 13. Csekk: amennyiben csekkes fizetési módot választottál, a számlának ezzel a részével tudod befizetni szolgáltatásodat a hozzád legközelebbi postán
 14. Szolgáltatásaid havi és egyszeri díjainak részletei
 15. Forgalmi díjak: a kapcsolt telefonszámok hívásfajtákra osztott listája
 16. Számlázott időszak: szolgáltatásaid havi díját előre, a forgalmi és egyszeri díjakat viszont utólag számlázzuk
  16/a: itt az aktuális időszak előtti változásokat (pl. csomagmódosítás) találod
  16/b: a szolgáltatások havi díját előre számlázzuk
  16/c: a forgalmi díjak havi díját utólag számlázzuk
 17. Jó ha tudod! Itt hasznos információkat találsz
szamla

Mi az egyedi UPC számlaszámom?

Ha banki átutalással szeretnéd rendezni számládat, szükséged lesz egyedi számlaszámodra.

Minden előfizetőnknek egyedi UPC számlaszáma van, amit megtalálsz havi számlaleveleden. Ismerd meg a számládon lévő információkat ide kattintva.

Hogyan tudom átírni a számlázási nevet, címet?

Számlázási adataid módosítását legegyszerűbben My UPC fiókodon keresztül tudod megtenni. Ehhez kattints ide.

Ha még nincs My UPC fiókod, kattints ide a regisztrációhoz.

Miért magasabb az első számlám?

A szolgáltatás megrendelésétől és a számlázási naptól függően az első számlád eltérhet a továbbiaktól. Például, ha szolgáltatásodat a számlázási nap előtt 15 nappal rendeled meg, akkor az első számládon 15 nap és a következő hónap díja lesz látható.

Jó tudnod! Havidíjas szolgáltatásaidat előre számlázzuk!

Mennyi a könyvelési idő az egyes befizetési módoknál?

 • ATM-n keresztül történő befizetés: 2-5 munkanap
 • Banki átutalás: 2 munkanap
 • Bankkártyás befizetés: 2-5 munkanap
 • Csoportos beszedési megbízás: 2-5 munkanap
 • Postai csekkes: 2-5 munkanap
 • Telefonos bankkártyás befizetés (VCC pay): 2 munkanap
 • Ügyfélszolgálati irodás befizetés: Azonnali

Céget, egyesületet adhatok meg számlázási névnek a lakossági előfizetésemnél?

Igen. Ebben az esetben azonban az egyesület, alapítvány, szövetkezet vagy egyéb civil szervezet által kiállított teljesítésvállalási megállapodás benyújtásával fizethetsz felénk.

Ha korrekciózzák a számlám vagy 2 számlázási hónap között módosítom a szolgáltatásomat, be kell fizetnem az előre kiállított számlát? Miért?

Igen. A már kiállított számla módosítására nincs lehetőségünk, így ilyen esetben a korrekció mindig a következő számlán fog szerepelni. Ez jelenthet jóváírást vagy terhelést is a módosítás jellegétől függően.
Például, ha a számlád 6-án került kiállításra 10.000 Ft befizetendő összeggel, és 10-én módosítást kértél egy 8.000 Ft-os csomagra, az aktuális számlád még 10.000 befizetendő összeggel fog megérkezni, azonban a következő hónapban a havi díjaid összegéből levonjuk a 2.000 Ft időarányos részét.

Mi a különbség az ePack és az elektronikus számla között?

Az ePack egy kedvezmény, aminek feltétele többek között az elektronikus számlázási mód kiválasztása is. Az elektronikus számlázás pedig egy számlakézbesítési mód, melynek nincsenek feltételei. Tehát az ePack az elektronikus számlázás igénybevételekor kérhető kedvezmény. Tudj meg többet az ePack kedvezményről ide kattintva.

Ha átadom a szolgáltatásom egy másik személynek, mi történik azzal a számlával, amit az átadás hónapjára már megkaptam?

A számla kiállítása után nincs lehetőségünk azon módosítani. Ezért, ha az összes szolgáltatásodat átadod a számla kiállítását követően és túlfizetésed van, az összeget visszafizetjük. Ezt kérd elérhetőségeink valamelyikén. Amennyiben elmaradásod van, végszámlát küldünk. Ha csak bizonyos szolgáltatásaidat adod át, akkor a korrekció a következő számládon fog szerepelni.

 
 

Kapcsolat

Keress minket üzenetben vagy telefonon!

 
 

UPC Fórum

Ahol minden kérdés válaszra talál.

 
 

Facebook

A UPC Magyarország közösségi oldala.