Televízió

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mediacard - Alap információk, beállítás

A MediaCard telepítésénél öt számjegyből álló kódot kér tőlem a rendszer, mi ez?

Frekvencia:346 MHz
Symbol rate/Jelsebesség: 6.9 MS/s vagy 6900 kS/s
Moduláció: QAM 64 vagy 64

A UPC Mediacard szolgáltatásoddal kompatibilis tévék aktuális listáját itt találod.

A legtöbb tévén és DVB-C vételi eszközön hasonló menüben találhatod meg a kézi hangolást (erről a készüléked felhasználói kézikönyvében olvashatsz részletes leírást), ahol csatornánként és településenként tudod behangolni az adókat. A csatornák egyedi frekvenciáihoz írd be településed nevét a lenti keresőbe:

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan helyezhetem üzembe a UPC Mediacard szolgáltatásomat?

1.) A televíziókészüléket csatlakoztasd a UPC kábelhálózatához, ha több csatlakozó van a készüléken, akkor az antenna (koax) kábelt a DVB-C vagy digitális – DIGITAL feliratuba illeszd!

2.) Állítsd vissza gyári értékekre a TV-det a kézikönyvének segítségével!

3.) Indítsd el a digitális csatornakeresést a használati útmutatóban leírtak szerint! Kövesd a képernyőn látható utasításokat! Ekkor még ne helyezd be a UPC mediacardot a TV-be! Válaszd a digitális hangolást, majd vételi módnál a kábelt, szolgáltatónak pedig a UPC-t! A beüzemeléshez szükséges paramétereket (hálózati azonosító, frekvencia, jelsebesség, moduláció) itt találod.

4.) A sikeres telepítést követően kapcsolj az M2 csatornára (2-es programhely), ezt UPC mediacard nélkül is látnod kell.

5.) Vedd ki a UPC Mediacardot (CI+) a dobozból!

6.) Kapcsolj az 1-es csatornahelyre (M1)! Az adás sugárzása kódolt, így normális, ha nem látod az éppen futó műsort. Ekkor TV-den kódolt adás felirat jelenhet meg.

7.) Helyezd a UPC Mediacardot (CI+) a televízió CI+ bővítő foglalatába! A foglalat a különböző készüléktípusoknál eltérő helyeken lehet, ha nem találod, használd a kézikönyved!

8.) Bizonyosodj meg róla, hogy a kártya a modulban van! A Mediacardon található nyíl jelzi, hogy melyik végével kell tévékészülékbe helyezni. A mediacard nem fog teljes egészében a készülékbe illeszkedni. A televízió képernyőjén figyeld az üzeneteket, a TV-d jelezni fogja, ha modulbehelyezés történt és érzékelte azt.

9.) Ezután Azonosítás folyamatban, kérem, várjon. üzenetet fogod látni. Kérjük, légy türelemmel, amíg az első azonosítás megtörténik, mivel a beüzemelés több percet is igénybe vehet.

10.) A sikeres azonosítást követően a telepítés befejeződött.

Jó szórakozást kívánunk a digitális tévézéshez!

További kérdésed van? Látogass el a UPC Fórumra, ahol gyorsan válaszokra találhatsz.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem