Mobilinternet - Beállítás

Hogyan állíthatom be android mobil készülékemen a UPC Mobilinternetet?

Érintsd meg a mobil készüléken az Opció gombot.
Majd válassza a Beállításokat.

UPC Mobilinternet beállítása Android készüléken: opció gomb érintése

Nyisd meg az Egyéb beállítások menüpontot.

UPC Mobilinternet beállítása Android készüléken: egyéb beállítások

Válaszd a Mobilhálózatok opciót.

UPC Mobilinternet beállítása Android készüléken: mobilhálózatok

Engedélyezd a Mobil adatok forgalmát (pipa a mobil adatokhoz).
Nyisd meg a Hozzáférései pontok neve menüt.

UPC Mobilinternet beállítása Android készüléken: hozzáférési pontok neve

Majd ismét az Opciók gombbal hívd elő a helyi menüt.
Adj hozzá egy új hozzáférési pontot a meglövőkhöz a menü + Új hozzáférési pont használatával.

UPC Mobilinternet beállítása Android készüléken: új hozzáférési pont

A megjelenő oldalon a név opcióban adj egy tetszőleges nevet a kapcsolatnak.

UPC Mobilinternet beállítása Android készüléken: név megadása

Az APN menüpontban pedig gépeld be: internet.hu.upcmobile.com.

UPC Mobilinternet beállítása Android készüléken: APN megadása

A fentieket elvégezve használhatóvá válik az internet szolgáltatás.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan állítsam be a vezeték nélküli kapcsolatot a mobiltelefonomon?

Mobiltelefonok esetében általános információval tudunk szolgálni a WiFi beállításokat illetően. A beállítások telefonkészülék típusonként eltérőek lehetnek, így kérjük, amennyiben az internet kapcsolat beállítása sikertelen lenne, próbálj megoldást keresni a telefonkészülékének felhasználói kézikönyvében vagy hívd a mobil szolgáltatódat, ahol érdemben tudnak segíteni az adott készülék beállításait illetően.

Válaszd ki a Vezeték nélküli és hálózatok menüt:

WiFi beállítsa mobiltelefonon: vezeték nélküli hálózatok menüpont

Ezután a WiFi beállítások menüt:

WiFi beállítsa mobiltelefonon: WiFi beállítások menüpont

Ha a WiFi be van kapcsolva a telefonodon, a WiFi hálózatok alatt megjelennek az észlelhető vezeték nélküli hálózatok. Itt kiválaszthatod a UPC által biztosított WiFi-t, vagy a saját routered által sugárzott hálózatot.

WiFi beállítsa mobiltelefonon: WiFi hálózat kiválasztása

Csatlakozáskor egy felugró panel kéri a WiFi kulcsot, ahova a routerbe beállított jelszót kell beírni.

Megjegyzés:
Az internet szolgáltatásunkhoz biztosított modemek esetében ezeket az adatokat a modem alján fogod megtalálni.

WiFi beállítsa mobiltelefonon: WiFi jelszó megadása

Amennyiben helyesen írtad be a vezeték nélküli hálózathoz tartozó kulcsot, és ráböksz a Kapcsolódásra, a csatlakozás megtörténik:

WiFi beállítsa mobiltelefonon: sikeres kapcsolódás WiFi hálózathoz

Készülék specifikus beállítási útmutatónk megtekintéséért kattints ide.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Milyen hálózati beállítások szükségesek a UPC Mobilinternet szolgáltatás eléréséhez?

A UPC által biztosított USB modemre már előtelepítettük az adatkapcsolathoz szükséges hálózati profilt. Ennek ellenére bizonyos esetekben szükség lehet a profil manuális beállítására vagy módosítására.

APN vagy hozzáférési pont internet.hu.upcmobile.com
Felhasználónév és jelszó (üresen hagyandó mezők)
Hitelesítéshez szükséges hozzáférési szám *99#
APN típusa Statikus

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Mit érdemes tudni a UPC Mobilinternet szolgáltatásához biztosított SIM kártyáról?

Mi a SIM kártya?
A SIM kártya egy mikrochip, amely egy a kártya befogadásra alkalmas készülékbe helyezve alkalmassá válik arra, hogy azonosítsa az előfizetésed a mobiladat hálózaton. A SIM azonosítást követően eszközöd alkalmassá válik az internetezésre. A SIM kártya a UPC tulajdona, melyet díjmentesen biztosítunk mobilinternet-szolgáltatásához. Az előfizetés vásárlásakor több SIM-kártya típus közül választhatsz (a mini és a micro SIM-et ötvöző ún. kombinált SIM, illetve nano SIM) a használni kívánt eszköztől függően. Kombinált SIM esetén a SIM-tartóban található SIM-kártya kétféle méretben is kipattintható. Ehhez először kérjük, ellenőrizd, milyen méretű SIM-kártya szükséges az általad használt készülékhez.

Mit kell tudnod a SIM kártyával kapcsolatban?
A UPC Mobilinternet előfizetéshez tartozó SIM kártyáját a PIN1 kód beírásával veheted használatba. A szolgáltatás aktiválásáról kérjük, érdeklődj elérhetőségeinken. A SIM kártya nem kitörhető részét, amely tartalmazza a PIN és PUK kódokat, saját biztonságod érdekében tárold olyan helyen, amely a számodra könnyen elérhető, mások számára azonban nem hozzáférhető. Kérjük, kódjaid ne hordd magaddal, és semmi esetre se írd rá magára a SIM kártyára. A PIN és PUK kódokat semmilyen körülmények között ne add meg illetéktelen személyeknek. Felhívjuk figyelmed, hogy amennyiben PUK1 és PUK2 kódjait tízszer egymás után rosszul adod meg, SIM kártyád véglegesen zárolódik. Zárolás esetén új SIM kártyát a UPC személyes ügyfélszolgálatain keresztül igényelhetsz külön díj ellenében.

Mik a PIN és PUK kódok?
A PIN és PUK kódok az SIM kártya illetéktelen használatát, hozzáférését gátolja. A PIN és PUK kódok a SIM kártya (nem kitörhető) hátoldalán találhatók. A legfontosabb kód a PIN1, e kód segítségével tudod először elindítani a szolgáltatást. A PIN1 kód alapesetben négy számjegyből áll, és bármikor szabadon megváltoztatható. Felhívjuk figyelmed, hogy a PIN1 kód háromszori hibás bevitelét követően SIM kártyája automatikusan zárolás alá kerül. A PUK1 kód azon esetben alkalmazható, ha a PIN1 kódot háromszori próbálkozás után leblokkolja. Számítania kell arra is, hogy bizonyos funkciókat csak úgy használhatsz, ha beütöd a PIN2 kódot, ezekről a funkciókról készülékednek útmutatójában tájékozódhatsz. A PUK2 kód akkor alkalmazandó, ha a PIN2 kódot háromszor egymás után helytelenül adod meg.

Ha Nincs SIM hibaüzenetet kapok, mi lehet a probléma?
A SIM elhajlása, törése, nem megfelelő behelyezése, vagy nem tökéletes illeszkedése esetén kaphatsz ilyen hibaüzenetet. Kérjük, ilyen esetben ellenőrizd a SIM kártya épségét, illetve, hogy megfelelően helyezted-e be azt az eszközbe. Amennyiben problémát találsz, kérjük, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz.

Rendelhetek egyszerre több SIM kártyát?
Egyéni előfizetők összesen 3 db UPC Mobilinternet szolgáltatással rendelkezhetnek egyidejűleg.

Milyen SIM kártyát biztosít számomra a UPC?
A UPC Mobilinternet előfizetéshez biztosított SIM kártyát 3in1 méretben adjuk (normál/micro/nano). A foglalatból a kívánt méretet lehet kitörni.

Hogyan tudom aktiválni a SIM kártyámat?
A UPC Mobilinternet előfizetéshez biztosított SIM kártya aktiválására akkor van szükség, ha az aktiválás nem történt meg a kártya átvételekor vagy futárral történt a kiszállítás. Ebben az esetben, kérjük, kattints ide az aktiválás részleteiért.

Elvesztettem a SIM kártyát, mit tudok tenni, hogy más ne használhassa?
Ellopott, vagy elvesztett SIM kártyája letiltását és pótlását a UPC telefonos és személyes ügyfélszolgálatain keresztül igényelheted, személyes adataidnak ismertetésével és bemutatásával. Ilyen esetben kérjük, hívd fel a 1221-et, ahol a nap 24 órájában segítünk, és azonnal le tudjuk tiltani a SIM kártyát. További részletekről és teendőkről, kérjük, érdeklődj elérhetőségeinken.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Melyik a PIN és melyik a PUK kód?

A PIN és PUK kódok az SIM kártya illetéktelen használatát, hozzáférését gátolják. A PIN és PUK kódok a SIM kártya (nem kitörhető) hátoldalán találhatók. A legfontosabb kód a PIN1, e kód segítségével tudja először elindítani a szolgáltatást. A PIN1 kód alapesetben négy számjegyből áll, és bármikor szabadon megváltoztatható.

Megjegyzés:
A PIN1 kód háromszori hibás bevitelét követően SIM kártyája automatikusan zárolás alá kerül.

A PUK1 kód azon esetben alkalmazható, ha a PIN1 kódot háromszori próbálkozás után leblokkolja. Számítania kell arra is, hogy bizonyos funkciókat csak úgy használhatsz, ha beütöd a PIN2 kódot, ezekről a funkciókról készülékének útmutatójában tájékozódhatsz. A PUK2 kód akkor alkalmazandó, ha a PIN2 kódot háromszor egymás után helytelenül adod meg.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Miket érdemes tudni a UPC Mobilinternet szolgáltatásáról?

Hogyan működik?
A szolgáltatás a UPC által biztosított SIM kártya használatával érhető el, melyhez a szolgáltató mobilinternetezésre alkalmas eszközt is kínál. Az eszköz összeszerelési leírását, a készülék gyártója által mellékelt útmutatók és dokumentációk tartalmazzák. A szolgáltatás zavartalan működéséhez elengedhetetlenül fontos a mobilinternet adathálózat megfelelő hálózati lefedettsége, a UPC által kínált mobilinternet előfizetés megléte, és az általad használt eszköz (laptop, tablet, stb.) megfelelő rendszer-konfigurációja. Felhívjuk figyelmed, hogy nem minden internetezésre alkalmas eszköz támogatja a nagy sebességű internet kapcsolatot, ezért ilyen esetekben a SIM kártyán kívül szüksége lehet mobilinternetezésre alkalmas USB modemre is, melyet tőlünk vehetsz igénybe.

Mennyire biztonságos?
A vezetékes internetszolgáltatásokhoz hasonlóan, a UPC Mobilinternet szolgáltatás is biztonságos. A mobilinternet szolgáltatás működési elve alapjaiban megegyezik a vezetékes internetével, csupán az adatátvitel módja különbözik. Természetesen az internet használat során általánosan előforduló veszélyek a mobilinternet esetében is fenn állnak, így fontos a külső támadások elleni védekezés.

Mi a SIM kártya?
A SIM kártya egy mikrochip, amely egy a kártya befogadásra alkalmas készülékbe helyezve alkalmassá válik arra, hogy azonosítsa az előfizetésedet a mobiladat hálózaton. A SIM azonosítást követően válik eszközöd alkalmassá az internetezésre. A SIM kártya a UPC tulajdona, melyet díjmentesen biztosítunk mobilinternet-szolgáltatásához.

Milyen eszközökben használható a UPC-től kapott SIM kártya?
A UPC által biztosított SIM kártyát minden mobilinternetezésre alkalmas (standard SIM kártya befogadását lehetővé tevő, és kártyafüggetlen) eszköz támogatja, legyen az mobiltelefon, vagy mobilinternet modem. Figyelem! A működéshez, elengedhetetlenül fontos a hálózati profil megfelelő beállítása az eszközökön. (Amennyiben a UPC-től igényeltél mobilinternet USB modemet, úgy semmi tennivalód nincsen a hálózati profil beállítását illetően.)

Mi az APN?
Az APN a UPC Mobilinternet szolgáltatás hozzáférési pontjának neve. Ezt az adatot a szolgáltató adja meg, amelyet a SIM kártyát használó eszköz szoftverébe a megfelelő helyre kell beírni.

Van lehetőség a upc smart guard szolgáltatás megrendelésére a upc mobilinternet mellé?
Jelenleg sajnos nincs lehetőség UPC Smart Guard szolgáltatás megrendelésére upc mobilinternet szolgáltatás mellé.

Tartozik-e UPC email szolgáltatás a UPC Mobilinternet mellé?
A UPC mobilinternet szolgáltatásunkhoz nem tartozik email fiók és tárhely.

Használhatom külföldön a UPC mobilinternet szolgálatást?
A UPC mobilinternet szolgáltatás csak Magyarország területén érhető el, külföldi használatra nincs lehetőség.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Megkaptam a SIM kártyát és az USB modemet. Mit tegyek?

Távolítsd el a csomagban található UPC Mobilinternet SIM kártya védő fóliáját.

Törd ki a chippel ellátott SIM kártyát a perforáció mentén.

Megjegyzés:
Ügyelj arra, hogy a beavatkozás során a SIM kártya ne sérüljön! A vissza maradt kártyarészt ne dobd el, mivel a későbbi folyamatok során még szükség lesz rá!

Amennyiben a UPC-től igényelsz mobilinternetezéshez alkalmas eszközt, kérjük kövesd a kapott útmutatót, melyben részletes segítséget kapsz a SIM kártya eszközbe történő behelyezéséhez, illetve a szükséges szoftver telepítéséhez.

A mobilinternetezést biztosító program indulását követően készítsd elő a kitört SIM kártya vissza maradt részét. Óvatosan távolítsd el - kapard le - a kártya hát oldalán található festett mezőt. A festett mező alatt megtalálod a SIM kártyához tartozó PIN és PUK kódokat. A program az induláskor kérni fogja a kártya hátoldalán található PIN1 kódot. Kérjük, írd be ezt a 4 számjegyből álló számsort a program szövegmezőjébe, majd hagyd jóvá a műveletet az OK gomb megnyomásával.

Amennyiben már aktivált mobilinternet szolgáltatással rendelkezel, azonnal kapcsolódhatsz a mobilinternet hálózathoz.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Automatikusan tudok internetezni a UPC-től kapott SIM kártyával?

Igen, de az adatforgalmazáshoz elengedhetetlenül fontos a hálózati profil megfelelő beállítása a mobilkészülékben. Személyes ügyfélszolgálati pontjainkon az adatforgalmazást lehetővé tevő hozzáférési pontot kollégáink beállítják Neked (amennyiben azt a rendszer automatikusan nem állította be), futáros kiszállításnál pedig telefonon is segítséget kérhetsz a beállításokban, valamint ellátogathatsz a készülékbeállítas oldalra, ahol könnyedén elvégezheted a szükséges beállításokat.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Milyen hálózati beállítások szükségesek a UPC Mobil szolgáltatás belföldi adathasználatához?

Készülékén történő mobilinternetezéshez fontos, hogy a hozzáférési pont, az ún. APN megfelelően be legyen állítva. Az APN beállítása az első hálózatra csatlakozáskor megtörténik. Ehhez a hálózattól kapott SMS-eket jóvá kell hagynod. Az APN-t ellenőrizheted készüléked mobilhálózati beállításainál, a lentebbi táblázat alapján.

Megjegyzés:
Amennyiben a mobilkészüléked a UPC-től vásároltad, úgy eszközödre előre telepítettük az adatkapcsolathoz szükséges hálózati profilt. Azonban, ha mégsem lehetséges az adatforgalmazás, úgy az alábbi beállításokra lesz szükség.

Ha manuálisan kívánod beállítani a hálózati profilt, az alábbi adatokat szükséges megadnod:

Hozzáférési pont vagy APN  internet.hu.upcmobile.com
Hozzáférési pont vagy APN neve UPC
MCC kód 216
MNC kód 71

A fenti beállításokhoz képekkel illusztrált segítséget kaphatsz, ha a beállítások közben egy másik eszközön (laptop, asztali gép vagy másik mobiltelefon) a keszülékbeállítás oldalra kattintasz, kiválasztod azt a készüléktípust, amellyel a UPC SIM-kártyáját kívánod használni, majd az Internet/Kézi beállítások opciót, és követed az ott leírt és bemutatott lépéseket.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem