Internet

 
 
 
 
 
 
 
 

WiFi - Beállítás

Hogyan regisztrálhatom a kábelmodemet a vezetékes internet szolgáltatásomhoz?

Saját beüzemelés esetén regisztrálni kell a modemet a UPC Magyarország Kft. hálózatán. A művelet mindössze két percet vesz igénybe, ennek hiányában azonban az internet-kapcsolat nem működik.

A regisztráció lépései
Látogass el a modem regisztrációs oldalára. Ez az oldal az új, még regisztrálatlan modemmel is megnyitható.

 

Modem regisztráció: belépés

Add meg felhasználónevét (e-mail címed @ előtti része) és jelszavad, melyeket az Ügyféladat összefoglaló lapon találsz meg.

Modem regisztráció: felhasználó keresése

Belépés után a megjelenő adatok jóváhagyása szükséges, ezt az Igen/Yes felirat melletti ikonra kattintva tudod megtenni. (Amennyiben az adatok nem megfelelőek, azokat a regisztráció elvégzése után az adatmódosítás oldalon tudod megváltoztatni.)

Modem regisztráció: kábelmodem regisztráció

Ezután megjelenik a modem azonosítója (fizikai címe). Ezt a számsor melletti körbe kattintva jelöld ki, majd a Submit gombra kattintva fogadd el.

Modem regisztráció: regisztráció sikeres

A regisztráció ekkor sikeres. Ezután áramtalanítsd a modemet 30 másodpercre. Miután visszakapcsoltad, a modem csatlakozik a hálózathoz (kb. 7-9 perc).

Ha rendelkezel saját routerrel, akkor azt is áramtalanítanod kell egy 30 másodpercre. Ezek után, már működni fog az internetkapcsolatod. Kattints a Continue gombra, és a regisztrációt befejezted.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Mit tehetek, ha a VPN kapcsolatom vagy a konzolom nem tud csatlakozni a hálózatra?

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az adott eszköz nem tud kommunikálni egy adott külső szerverrel, melynek oka lehet az, hogy IPV6 címkiosztás van érvényben. A technika fejlődésével egyre nagyobb teret nyer az új szabvány használata, amit a mi eszközeink már kezelnek. Persze lehetséges, hogy egy másik eszköz amit el szeretnél érni, az még nem kezeli. Ezért is vezettük be a módosítási lehetőséget, amelyet az alábbi módon végezhetsz el:

1. A My UPC Profilba tönténő bejelentkezést követően kattints a Kábelinternet menüpontra:

Protokoll módosítás: Kábelinternet menüpont választása

A következő lapon látni fogod jelenlegi internetcsomagod, illetve a szolgáltatáshoz biztosított egyéb funkciókat, mint a Protokoll beállítások-at.

Megjegyzés:
Ha módosítod a protokollt (pl.: IPv6-ról módosít IPv4-re vagy fordítva) akkor a változtatás a modem újraindulását eredményezi!

Protokoll módosítás: Protokoll beállítások menüpont választása

Miután kiválasztottad a Protokoll beállítások menüpontot, megjelenik, hogy melyik protokoll működik aktuálisan. A Módosítás gombbal van lehetőséged elvégezni a kívánt módosítást.

Protokoll módosítás: Módosítás gomb

Kérjük, olvasd el részletesen a módosításra vonatkozókat, majd kattints a Módosítás gombra.

Protokoll módosítás: Feltételek elfogadása

Ha nem sikerül beállítani a fentiek alapján, jelezd ügyfélszolgálatunk felé a problémát a My UPC-ben, vagy írásban (e-mail, chat, levél, Fax), személyesen, illetve telefonon (1221). Üzleteink elérhetőségért kattints ide.

Oszd meg a fentiekkel kapcsolatos tapasztalataid a UPC fórumozóival, regisztrálj a UPC Forumra

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Miért fontos a biztonságos WiFi jelszó használata és hogyan tehetem biztonságossá a WiFi-t?

A Wi-Fi eszközök készülékenként eltérő, gyárilag előre beállított felhasználónevekkel és jelszavakkal készülnek. Azonban fennáll annak a lehetősége, hogy valaki megfelelő elszántság és szaktudás birtokában feltörje ezeket a jelszavakat és hozzáférhessen otthoni privát hálózatodhoz és az arra csatlakoztatott eszközeidhez.

Hogyan védekezhetek hatékonyabban az illetéktelen behatolókkal szemben?
Javasoljuk, hogy WiFi modemed gyárilag beállított jelszavát - melyet a modem alján, a matricán találsz - cseréld le az alábbiak szerint, illetve időközönként változtasd meg. Egyedi jelszó használatával biztosíthatod az eszközeiden tárolt adatok és a WiFi hálózat magasabb fokú védelmét. Egyedi jelszónak olyan kombinációt válassz, amely legalább nyolc karakterből áll, tartalmaz kis- és nagybetűket, számokat, valamint speciális karaktereket.

1. Jelentkezz be a modem belső oldalára, ehhez írd be az internet böngésződ címsorába a következő címet: 192.168.0.1 Ezt követően a képen látható bejelentkező oldal fogad. Add meg a felhasználónevet és a jelszót, ami alap esetben mindkét helyen: admin

Amennyiben elfelejtetted a korábban megváltoztatott belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót, kérünk, kattints ide.

WiFi jelszó beállítása: UPC modem bejelentkező oldal

2. Bejelentkezést követően, keresd ki a felső menüsorból a Vezeték nélküli menüpontot.

3. Majd a bal oldali sávban a 2,4 GHz alatt Biztonság menüpontot (ha használatban van, akkor az 5GHz menüpont alatti felületet).

4. A Hozzáférési kód és a Hozzáférési kód megerősítése melletti mezőben van lehetőséged a wifi jelszó módosítására.

WiFi jelszó beállítása: vezeték nélküli hálózat biztonsága menüpont

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan tudok belépni a Connect Box WiFi beállítások oldalára?

Mielőtt elkezdenéd a beállításokat, győződj meg róla, hogy laptopod vagy okostelefonod a modemed internet kapcsolatára csatlakozik!

  • nyisd meg a böngésződet és a címsorba (ahová a weboldalak címét szoktad írni) írd be a következő számot: 192.168.0.1 vagy kattints ide
  • a jelszót a Connect box alján találod ’Setting password’ kifejezés alatt

 

Ha a WIFI nevét, jelszavát szeretnéd módosítani:

  • kattints a ’Haladó beállítások’ fülre a bal oldalon
  • a ’Vezeték nélküli’ opció alatt kattints a ’Biztonság’ fülre, ahol át tudod írni a WIFI nevét és jelszavát, illetve hálózatodat mások számára láthatatlanná teheted (’WiFi hálózati név közzététele’)

 

Vezeték nélküli hálózatod nevére és jelszavára mindig tartsd biztonságban!

További kérdése van? Látogasson el a UPC Fórumra, ahol gyorsan válaszokra találhat.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan érdemes beállítani a Connect Box routerét, hogy stabilabb legyen azon keresztül a WiFi?

Javasoljuk, hogy a modem beüzemelést követően mindenképpen változtasd meg a WiFi azonosítód, illetve annak a jelszavát.

Az említett azonosítót a Connect Box router oldalán WiFi hálózat neve (SSID) elnevezéssel fogod megtalálni. Amennyiben nem szeretnéd, hogy az új WiFi kapcsolat neve látható legyen az eszközök számára, akkor a WiFi hálózati név közzététele (SSID) résznél válaszd az Nem-et. A közzététel kikapcsolása után csak kézi WiFi kapcsolat beállításával fogsz tudni csatlakozni az eszközre.

Connect Box WiFi konfiguráció

Mivel a legtöbb WiFi alkalmas eszköz 2.4GHz-n képes megfelelő vezeték nélküli adatforgalom kezelésére, ezért fontos a megfelelő WiFi csatorna beállítása. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb csatornát tudd kiválasztani, javasoljuk, hogy ellenőrizd a környékeden lévő eszközök milyen csatornákat használnak, ehhez több alkalmazás is képes és a legtöbbjük díjmentesen letölthető az operációs rendszered alkalmazás áruházából. Mivel sok készüléknek problémát okoz a szélső csatornák kezelése javasoljuk, hogy mellőzd az 1, 12 és 13 csatornák használatát.

2.4 GHz WiFi kapcsolat használata esetén a sávszélességet érdemes 40 MHz-re állítani, ezzel növelhető a maximális átviteli sebesség.

Connect Box WiFi jelerősség

Az alapértelmezett titkosítási és hitelesítési beállításokat úgy határoztuk meg, hogy ahhoz ne legyen szükség hozzányúlni és mégis a lehető legnagyobb védelmet biztosítsák.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogy léphetsz be a Cisco EPC3925 modem belső adminisztrációs felületére?

A belépéshez a következőket szükséges tenned:
 » Csatlakoztasd a kábelmodemet a kábeltelevíziós hálózathoz (KOAX)
 » Csatlakoztasd a számítógépet a EPC3925-ös kábelmodemhez Ethernet kábellel
 » Csatlakoztasd a kábelmodem tápellátását (230V)
 » Várd meg, amíg a modem online állapotba kerül (ez kb. 30-60 másodperc)
 » Nyiss meg egy böngészőt a számítógépen
 » Írd be a böngésző címsorába a modem belső oldalának címét, ami: 192.168.1.1, majd nyomj entert és a lenti bejelentkező képernyő fogad majd:

Cisco EPC3925 modem: bejelentkezés

Alapbeállításként nincs megadva felhasználónév és jelszó a router belső oldalához, így ezeket hagyd üresen és kattints a Log in gombra.

Cisco EPC3925 modem: felhasználó regisztráció 1.lépés

Első lépésként javasoljuk, hogy adj meg egy olyan felhasználónevet és jelszót, amelyet csak Te ismersz, majd mentsd el a beállításokat a Save Settings gombra kattintva.

Cisco EPC3925 modem: felhasználó regisztráció 2.lépés

A felhasználónév és jelszó megadása után a Quick setup menübe irányít át. Itt láthatók a hálózati adatok.

Cisco EPC3925 modem: Quick Setup menüpont

Ezek az adatok a modem alján lévő UPC logós matricán is megtalálod.

UPC modem wifi adatok matrica

A beállítások elvégzése után a Log OFF gombra kattintva tudsz kilépni a router oldaláról.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Módosíthatom a Cisco EPC3925 modem WiFi beállításait?

Miért fontos a biztonságos Wi-Fi jelszó használata?
A Wi-Fi eszközök készülékenként eltérő, gyárilag előre beállított felhasználónevekkel és jelszavakkal készülnek. Azonban fennáll annak a lehetősége, hogy valaki megfelelő elszántság és szaktudás birtokában feltörje ezeket a jelszavakat és hozzáférhessen otthoni privát hálózatodhoz és az arra csatlakoztatott eszközökhöz.

Hogyan védekezhetünk hatékonyabban az illetéktelen behatolókkal szemben?
Javasoljuk, hogy Wi-Fi modemed gyárilag beállított jelszavát - melyet a modem alján, a matricán találsz - cseréld le az alábbiak szerint, illetve időközönként változtasd meg. Egyedi jelszó használatával biztosíthatod az eszközökön tárolt adatok és a Wi-Fi hálózat magasabb fokú védelmét. Egyedi jelszónak olyan kombinációt válassz, amely legalább nyolc karakterből áll, tartalmaz kis- és nagybetűket, számokat, valamint speciális karaktereket.

Lehetőséged van egyedi hálózati felhasználónév (SSID) és jelszó megadására, továbbá optimalizálhatod a vezeték nélküli hálózat működését. A beállításokat a következőképpen éred el:
 • Kattints a következő elérésre 192.168.1.1. Ezek után a lenti bejelentkező képernyő fog fogadni:

Cisco EPC3925 modem: bejelentkezés

Írd be a felhasználóneved és jelszavad, majd kattints a Log in gombra.

A felhasználónév és jelszó megadása után a Quick setup menübe irányít át az oldal, ahol a hálózati adatok láthatóak.

Ezen a panelen lehetőséged van a következőkre:
 • ki/bekapcsolni a wifi funkciót (Wireless network)
 • megváltoztatni a vezeték nélküli hálózat nevét (Wireless Network Name(SSID)) és jelszavát (Pre-Shared Key)
 • a biztonsági funciókat módosítani (Wireless Security Mode és Encryption), illetve a Show key bepipálásával láthatóvá teheted a beírt jelszót.

Előfordulhat minőségromlás, amennyiben egy csatornán egyszerre több vezeték nélküli router is próbál kommunikálni. Csatorna ütközés esetén természetesen lehetőséged van wifi csatornát váltani, a Wireless menü, majd Basic Settings fület kiválasztva kattints a Manual felirat előtt látható rádiógombra,

Cisco EPC3925 modem: basic settings menüpont

majd a Standard Channel opció legördítő menüjéből kiválasztható a kívánt csatorna és manuálisan beállítható:

Cisco EPC3925 modem: standard channel választás

A beállítások mentéséhez kattints a Save Settings gombra, majd kilépéshez a Log OFF feliratra.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Miket érdemes beállítanom a Technicolor és Ubee eszközeimen, hogy stabilabb legyen a WiFi kapcsolat?

A vezeték nélküli hálózat biztonságának érdekében javasoljuk, hogy minél előbb változtasd meg annak gyári jelszavát és azonosítóját. A hálózati azonosítót, más néven Szolgáltatáskészlet azonosítót (SSID) a lenti képen látható helyen tudod átírni egy Neked tetszőre. Az Elrejtés dobozt bepipálva, akár láthatatlanná is teheted a vezeték nélküli kapcsolatod, ebben az esetben a WIFI nevet kizárólag manuálisan megadva tudod azt elérni.

Technicolor modem WiFi beállítások 1

A csatorna számának módosítsát akkor javasoljuk, ha nem megfelelő sebességet tapasztalsz. Elképzelhető, hogy terhelt az a csatorna, amire a modem automatikusan beáll, ez elkerülhető kézi beállítással.

Megjegyzés:
Sok eszköz nem kezeli megfelelően az 1-es és a 12-13-as csatornákat, ezeket célszerű elkerülni.

Technicolor modem WiFi beállítások 2

A Sávszélességet célszerű 40MHz-re állítani, a maximális átviteli sebesség érdekében.

Technicolor modem WiFi beállítások 3

A gyári beállítások szerinti titkosítási és hitelesítési protokollok biztosítják az optimális védelmet, emiatt csak a jelszó és az azonosító módosítását javasoljuk.

Technicolor modem WiFi biztonsága beállítás

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan tudom beállítani, vagy módosítani a WiFi modem jelszavát?

Tedd biztonságosabbá otthoni hálózatodat!
A Wi-Fi eszközök készülékenként eltérő, gyárilag előre beállított felhasználónevekkel és jelszavakkal készülnek, melyek nem mindig nyújtanak teljes védelmet. Előfordulhat, hogy megfelelő elszántság és szaktudás birtokában valaki megpróbálja feltörni őket, hogy hozzáférhessen otthoni privát hálózatodhoz és az arra csatlakoztatott eszközökhöz.

Egyedi jelszó használatával biztosíthatod az eszközeiden tárolt adatok és a Wi-Fi hálózat magasabb fokú védelmét.

Mire figyelj az egyedi jelszó beállítása során?
Válassz olyan kombinációt, amely legalább nyolc karakterből áll, tartalmaz kis- és nagybetűket, számokat, valamint speciális karaktereket (pl. %#&§@*).

Javasoljuk, hogy a választott jelszót írd fel, mert probléma esetén ügyfélszolgálatunk csak a gyári jelszó visszaállításával tud segíteni.

Hogyan tudod beállítani vagy módosítani a Wi-Fi modem jelszavát?
A gyári jelszót a modem alján lévő matricán találod.

A lenti képek alapján válaszd ki a modemed típusát, és a képre kattintva eléred a jelszóváltoztatás részletes útmutatóját.

Ne feledd, hogy az új Wi-Fi jelszót a mobil eszközödön is be kell állítanod, mert a régi jelszóval már nem fog tudni csatlakozni a WiFi modemhez.

UPC Connect Box UPC Technicolor TC7200 modem UPC Ubee EVW3226 modem Cisco 3925 modem

A Technicolor és Ubee kábelmodemek videós útmutatójáért kérjük, kattints ide.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Szükséges-e beállítanom DNS IP címet, ha UPC internetet használok?

A DNS szerver beállítások automatikusan elküldésre kerülnek a szolgáltató által, így ezek beállítására nincs szükség. A UPC internetre csatlakoztatott eszközeidnél a DNS szerver beállításokat állítsd automatikusra, ezek után megfelelően fog működni internetkapcsolata.

Amennyiben az eszközödben nincs lehetőség automatikus DNS szerver beállításra (DHCP-n keresztül) az alábbiakat állítsd be:

DNS1 213.46.246.53
DNS2 213.46.246.54

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan állíthatom be a Windows 8/8.1 operációs rendszerbe a vezeték nélküli kapcsolatot?

A feladat könnyebbítése céljából váltsuk át a csempe nézetet a régi típusúra, ezt a felsorolásba található Asztal csempére kattintva tehetjük meg. (Ha eddig is ebbe a nézetbe használtad, akkor ezt a lépést hagyd ki.)

Windows 8 WiFi csatlakozás: Váltás csempe nézetből normál nézetre

A képernyő alján található tálca jobb oldalán keresd meg Hálózati kapcsolat ikonját és kattints rá, hogy megnyíljon egy nagyobb ablakba.

Windows 8 WiFi csatlakozás: hálózati kapcsolat ikon

A Hálózatoknál kapcsold be a WiFi-t, ha eddig még nem tetted volna, majd a lehetőségek közül válaszd ki a UPC-vel kezdődő kapcsolatot. (Saját router név esetén azt az elnevezést keresd a listában, amire megváltoztattad.)

Windows 8 WiFi csatlakozás: Wifi bekapcsolása a hálózati kapcsolatoknál

Kattints a csatlakozni kívánt WiFi nevére, majd válaszd ki az Automatikus csatlakozást és utána kattints a Csatlakozás gombra.

Windows 8 WiFi csatlakozás: Csatlakozás UPC WiFi hálózatra

A következő lépés a Hálózati biztonsági kulcs megadás, más néven a jelszó.

Windows 8 WiFi csatlakozás: Hálózati biztonsági kulcs megadás

Az általunk biztosított modem-router használata esetén a jelszót megtalálod a modem aljára ragasztott matricán.

UPC modem wifi adatok matrica

A jelszó megadása után kattints a Tovább gombra, hogy a Windows ellenőrizni tudja a megadott adatokat.

Windows 8 WiFi csatlakozás: Hálózati követelmények ellenőrzése

Gratulálunk sikeresen beállítottad az internetet a laptopodon!

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Mit tegyek, ha elfelejtettem a UPC Wifis kapcsolat jelszavát (Technicolor vagy Ubee modem)?

Minden általunk biztosított kábelmodem-router eszközünket ellátjuk előre beállított Hálózat azonosítóval (SSID) és jelszóval, hogy beüzemelés után azonnal használatba vehesd. A csatlakozáshoz szükséges alapértelmezett adatokat megtalálod a modem alján lévő matricán.

UPC modem wifi adatok matrica

Abban az esetben, ha korábban módosítva lett a WiFi kapcsolat jelszava, azt a következő képpen tudod ellenőrizni esetleg megváltoztatni:

A böngésző programod címsorába írd be a következő címet: 192.168.0.1 vagy kattints a címre. A belépéshez szükséges alapértelmezett felhasználónév és jelszó 'admin'.

Amennyiben ezt korábban már megváltoztattad, viszont arra sem emlékszel, akkor a modem gyári értékeire való visszaállítással tudod újra alapértelmezettre tenned.

WiFi jelszó beállítása: UPC modem bejelentkező oldal

A sikeres belépést követően keresd a Vezeték nélküli menüpontot a felső sorban.

WiFi jelszó beállítása: vezeték nélküli hálózat biztonsága menüpont

A bal oldalon megjelenő újabb menüpontok közül válaszd a 2.4 GHz-t (a legtöbb eszköz ezen a frekvencián képes a WiFi kapcsolatot kezelni). A Biztonság alatt pedig megtalálod a WiFi jelenlegi jelszavát Hozzáférési kód név alatt.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan tudok belépni a UPC Connect Box WiFi oldalára és mit tegyek, hogy biztonságos legyen a kapcsolatom?

Miért fontos a biztonságos WiFi jelszó használata?
A WiFi eszközök készülékenként eltérő, gyárilag előre beállított felhasználónevekkel és jelszavakkal készülnek. Azonban fennáll annak a lehetősége, hogy valaki megfelelő elszántság és szaktudás birtokában feltörje ezeket a jelszavakat és hozzáférhessen otthoni privát hálózatodhoz és az arra csatlakoztatott eszközökhöz.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a UPC Connect Box WiFi oldalához szükséges jelszavát?
Ha elfelejtetted a WiFi hálózat jelszavát, akkor a kábelmodem gyári beállításainak visszaállításával az alapértelmezett értékekre állíthatod azt vissza. Ezzel a művelettel újra az eszköz alján lévő matricán található jelszó lép érvénybe. Kérjük, ne felejts el új jelszót beállítani magadnak!

Hogyan védekezhetsz hatékonyabban az illetéktelen behatolókkal szemben?
Javasoljuk, hogy a WiFi modem gyárilag beállított jelszavát - melyet a modem alján, a matricán találsz - cseréld le az alábbiak szerint, illetve időközönként változtasd meg azt. Egyedi jelszó használatával biztosíthatod az eszközeiden tárolt adatok és a WiFi hálózat magasabb fokú védelmét. Egyedi jelszónak olyan kombinációt válassz, amely legalább nyolc karakterből áll, tartalmaz kis- és nagybetűket, számokat, valamint speciális karaktereket.

UPC Connect Box

Amennyiben az első indításkor nem változtattad meg a hálózati nevet és jelszót, kérjük, kövesd az alábbi lépéseket:

 • Győződj meg arról, hogy számítógéped vagy vezetéken keresztül (LAN) vagy vezeték nélkül (WiFi) csatlakozik a modemhez. Ha ez megvan, írd be az internet böngésződ címsorába a következő címet (192.168.0.1, vagy kattints a címre).

 • A megjelenő képernyőn írd be a jelszót. Az alapértelmezett jelszót a kábelmodem alján lévő matricán (Settings Password) találod ehhez. Ezt követően kattints a Tovább gombra.

Connectbox belépés

 • A beállítások oldal kezdőképernyőjén válaszd a WiFi beállítások menüpontot.

Connectbox WiFi beállítás

 • A WiFi hálózat nevének és jelszavának módosításához kattints a Módosít gombra. Ezen túl az új hálózati név fog megjelenni a hordozható eszközökön, amelyre az új jelszóval tudsz csatlakozni. Ha megadtad az új nevet és jelszót, kattintson a Tovább gombra.

Connectbox WiFi beállítás konfigurálása

 • Az eszköz beállításainak módosítása miatt a modem újraindul. Ez idő alatt megszakad a kapcsolat a kábelmodemmel. Ezzel a művelettel már sikeresen meg is változtattad az SSID-t (WiFi hálózat neve) és a hozzá tartozó jelszót.

Oszd meg a fentiekkel kapcsolatos tapasztalataid a UPC fórumozóival, regisztrálj most a UPC Forumra.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan állíthatom be a UPC Connect Box wifi modemen a vendég hálózatot?

A vendég hálózat bekapcsolásával egy biztonságos és elszeparált vezeték nélküli hálózat hozható létre, mely vendégeid vezeték nélküli eszközei számára biztosít internet-hozzáférést. Előnye, hogy az erre a hálózatra kapcsolódott eszközök számára az otthoni hálózat és a Te adatai láthatatlanok, valamint nem szükséges megadnod saját WiFi jelszavad az ismerőseidnek.

 • Győződj meg arról, hogy számítógéped csatlakozik-e a kábelmodemhez vezetéken keresztül (LAN), vagy vezeték nélkül (WiFi). Ha ez megvan, írd be az internet böngésződ címsorába a következő címet (192.168.0.1, vagy kattints a címre).

 • A megjelenő képernyőn írd be a jelszót. Ha eddig nem módosítottad, akkor a gyári jelszót megtalálod a kábelmodem alján lévő matricán (Settings Password). Ezt követően kattints a Tovább gombra.

UPC Connect Box wifi bejelentkezés

 • A beállítások oldal kezdőképernyőjén válaszd A vendég hálózat beállítása menüpontot.

Vendég hálózat beállítása menüpont

 • A Vendég hálózat bekapcsolásához kattints az üres jelölő négyzetbe a Vendég hálózat bekapcsolása mellett. Ha megjelent a zöld pipa a négyzetben, kattints a Tovább gombra.

Vendég hálózat bekapcsolása

 • Mivel a vendégek számára külön WiFi hálózat jön létre, ezért szükséges egy hálózati név (SSID) és jelszó megadása. Kérjük, írd be ezeket a megfelelő mezőkbe, majd kattints a Tovább gombra.

Vendég WiFi hálózati név megadása

 • A megjelenő képernyőn beállíthatod, hogy meddig legyen aktív a vendég hálózat. Bekapcsolva tarthatod mindig, vagy beállíthatsz időkorlátot, amikor a modem automatikusan kikapcsolja a vendég hálózatot. Válaszd ki a számodra megfelelő opciót, majd kattints a Befejezés gombra. Az eszköz beállításainak módosítása miatt a modem újraindulhat. Ez idő alatt megszakad a kapcsolat a kábelmodemmel.

Vendég WiFi hálózat bekapcsolása

Ezekkel a lépésekkel sikeresen bekapcsoltad a Vendég hálózatot!

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan állíthatom vissza alapbeállításaira a Connect Boxot, a Technicolor és Ubee modemeket?

A UPC Magyarország Kft által biztosított Connect Box, Technicolor és Ubee típusú modemeknél, lehetőség van a modem gyári értékeire való visszaállításra akár egy böngésző program segítségével, ezáltal az eddig megadott beállítások visszakerülnek alapértelmezettre.

Megjegyzés:
Minden olyan módosítás, ami nem szolgáltatói változtatás, például: WiFi jelszó, SSID, vagy port forward, stb.

Technicolor és Ubee modemek esetén:
A router felületét a 192.168.0.1 címen keresztül érheted el. Add meg a bejelentkezéshez szükséges adatokat (alapértelmezetten felhasználónév: admin, jelszó: admin).

A belépést követően válaszd ki a felső sorban található Rendszer menüpontot, az almenük között (bal oldal) pedig, válaszd ki az Alapértelmezett gyári beállítások lehetőséget.

Az Alapértelmezett értékek visszaállítása gombra kattintva a modem automatikusan újra fog indulni. Az újraindulás ilyen esetben 5-10 percet is igénybe vehet.

A sikeres újraindítást követően, a modem alján található azonosítóval (SSID) és jelszóval fogsz tudni ismét kapcsolódni a WiFi-re. Amennyiben módosítani szeretnéd a csatlakozás adatait, itt találsz hozzá segítséget.

Connect Box esetén:
A router felületét a 192.168.0.1 címen keresztül érheted el. Add meg a bejelentkezéshez szükséges jelszót (alapértelmezetten a modem alján található Settings password).

A belépést követően válaszd ki a bal oldalon látható menüpontok közül az Admin beállításokat, az almenüknél pedig, kattints a Visszaállítás és újraindítás pontra.

Az Alapbeállítás visszaállítása gombra kattintva a modem automatikusan újra fog indulni, ami ilyen újraindítás esetén 7-15 percet is igénybe vehet.

A sikeres újraindítást követően a modem alján található azonosítóval (SSID) és jelszóval fogsz tudni kapcsolódni ismét a WiFi-re. Amennyiben módosítani szeretnéd a csatlakozás adatait, itt találsz hozzá segítséget.

 

Gratulálunk a sikeres modem újraindításhoz a modem most már visszaállításra kerültek alapértelmezettre!

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem