Internet

 
 
 
 
 
 
 
 

Wi-Free - Szolgáltatás információk

Mennyi a UPC Wi-Free szolgáltatás sávszélessége?

A UPC Wi-Free vezeték nélküli hálózat által kínált maximális le,- és feltöltési sebesség: 10/1 Mbit/sec. Garantált le- és feltöltési sebesség: 0/0 Mbit/sec. A szolgáltatás átadása a modemedtől független készülékről működik, azonban azt tudnod kell, hogy nem egy másik előfizető internetét használod, hanem egy külön dedikált csatornát.

Az igénybevétel nagyban függ a kiszolgáló eszköz teljesítményétől, műszaki állapotától, valamint beállításaitól. (pl. falak típusa és vastagsága, hozzáférési pont elhelyezkedése, a környezet WiFi hálózattal való terheltsége, stb.)

Megjegyzés:
Ezt a szolgáltatást nem tudjuk vizsgálni távolról, így semmilyen ráhatásunk sincs, így azt sem tudjuk megnézni, hogy melyik modemre vagy épp felcsatlakozva.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Mi szükséges a UPC Wi-Free szolgáltatás használatához?

A használathoz szükséged lesz egy My UPC Profilra és egy azon keresztül beállított Wi-Free jelszóra, ami eltérő a My UPC fiókodétól.

Ezen kívül egy olyan eszközre, amivel csatlakozni fogsz tudni (például: notebook, tablet, okostelefon). A kapcsolathoz szükséges beállításokat ezen az oldalon találod.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hol használhatom a Wi-Free szolgáltatást és milyen modem szükséges hozzá?

A Wi-Free szolgáltatásunkat az előfizetőinkhez kihelyezett kábelmodemen keresztül biztosítjuk, tehát ott fogod tudni használni, ahol elérhetők vezetékes szolgáltatásaink. Amennyiben ez nem kerül kikapcsolásra a modemen, akkor a készüléked környékeden lévő WiFi kapcsolatainál látni fogod a UPC Wi-Free lehetőséget. Abban az esetben, ha korábban már beállítottad a kapcsolatot, akkor eszközöd automatikusan csatlakozik a UPC Wi-Freehez.

A UPC által biztosított eszközök közül kizárólag a WiFi képes kábelmodemeken tudod megosztani a Wi-Free hálózatot.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Mennyire biztonságos a UPC Wi-Free szolgáltatása?

A UPC Wi-Free hálózata korszerű titkosítással rendelkezik és a megosztásra szolgáló kábelmodemen teljesen elkülönül az előfizető által beállított privát hálózattól.

A Wi-Free hálózatra csatlakozó felhasználók nem férnek hozzá a kábelmodemet üzemelő privát WiFi hálózathoz és azok adataihoz. Az internet csomagba megtalálható sebességet a Wi-Free nem terheli, így továbbra is az előfizetett sebességet fogod tudni használni. Tehát a Wi-Free és a privát WiFi két teljesen független hálózatot használ, ezáltal nem fogják zavarni egymást a hálózatot használók.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Mennyi eszköz tud csatlakozni egy kábelmodemhez a Wi-Free-n keresztül és milyen IP címet kap az eszközöm?

Egyidőbe, egy kábelmodemen, legfeljebb 5 eszköznek biztosít internetezésre lehetőséget a Wi-Free hálózat.

A felhasználók részére - az engedélyezők biztonsága érdekében - minden esetben erre a célra elkülönített egyedi IP címek kerülnek kiosztásra.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem