Internet

 
 
 
 
 
 
 
 

Levelezés - Webmail

Hogyan módosíthatom az internethez biztosított email címem/felhasználónevem jelszavát?

Az internetszolgáltatásunk bekapcsolásakor a rendszer automatikusan létrehoz egy felhasználónevet és egy jelszót. Ezt minden előfizetőnknek kiküldjük a szerződés mellé csatolt dokumentumon, amit Ügyféladat összefoglaló néven fogsz megtalálni. Amennyiben ezt megváltoztattad, de nem emlékszel rá vagy nem találod az említett összefoglalót, akkor a My UPC fiókodba belépve lehetőséged van újat megadni. Ehhez kattints ide!

Abban az esetben, ha az egyik alemail fiókod jelszavát felejtetted el, akkor azt az adatmódosítás oldalunkon fogod tudni módosítani, miután a fő fiókhoz adott felhasználónévvel és jelszóval bejelentkeztél.

A következő biztonsági kritériumoknak kell megfelelnie az új jelszónak:
 • minimum 8, maximum 20 karakterből álljon
 • legalább egy kis-, nagybetű, szám (0-9) legyen benne (ékezetes betűk használata nem lehetséges)
 • legalább egy a következő speciális karakterek közül: " @ % [ ] { } ; _

Az internetszolgáltatáshoz biztosított felhasználónévvel és jelszóval a következő felületek érhetőek el:
 • webtárhelyre való belépés / adatfeltöltés
 • adminisztrációs oldal további e-mail címek felvételéhez (alias, subaccount)
 • kábelmodem regisztráció modemcsere esetén (ha nem sikerülne automatikusan)
 • elsődleges e-mail cím, ami használható asztali levelező kliensből (pl. Outlook) vagy a webes felületen

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Milyen lehetőségeim vannak, ha a Webmail felületet használom?

Az első bejelentkezést követően állíts be pár fontos információt: fiók tulajdonos neve és az időzóna (a megadott adatok a későbbiekben bármikor módosíthatók a Beállítások -> Alapbeállítások menüpont alatt).

A Portál menüponton belül lehetőség van úgynevezett Widget hozzáadására. A Widget egy egyszerűsített menüpont, ahol az aktuális teendők, levelek és postaláda tekinthető meg anélkül, hogy kiválasztanánk azt a menüpontot.

Webmail / Portál menüpont

A Levelek menüpont alatt egy letisztult felületen keresztül elrendezheted és elolvashatod a leveleket. Több postafiókot is beállíthatsz, ezt az E-mail fiók hozzáadása linkre kattintva teheted meg. A jobb oldalon található Nézet gomb segítségével személyre szabhatod a felület kinézetét.

Webmail / Levelek menüpont

A Címjegyzék menüpont alatt megtalálhatóak azok az email címek, amikkel eddig valamilyen kapcsolatunk volt, sőt az új felületünket kibővítettük pár újabb funkcióval, mint például a QR Kód (a bevitt adatokból a felület készít egy QR kódot, ami egyszerűbben megosztható, vagy elküldhető másoknak), vagy a Google Maps™ (a névjegyhez rögzített cím egy kattintással megnyithatóvá válik). Új funkcióként elérhetővé vált a Meghívás gomb, amivel pár kattintással elkészíthető egy találkozó a kiválasztott Névjeggyel, ami a Naptár menüpontban is láthatóvá válik.

Webmail / Címjegyzék menüpont

A Naptár menüpontban láthatóak a már eddig rögzített találkozók (itt lesz a Címjegyzékben létrehozott találkozó, ehhez a Meghívás gombra lesz szükséged), továbbá felvehető új találkozó, az Új gombra kattintva. Amennyiben más fiókokat is beállítottál, akkor szinkronizálhatod ezeket a fiókokat, hogy egy felületen legyenek.

Webmail / Naptár menüpont

A Feladatok menüpontban felvehetők különböző teendők, amelyeknél beállítható előre meghatározott időpont, ezt az Esedékes funkcióra kattintva érheted el. A Szerkesztés opción belül megadható saját időpont és itt beállíthatsz állapotot (Előrehaladás %-ban) a kiválasztott feladatnak.

Webmail / Feladatok menüpont

A Drive a fiókhoz tartozó tárhely, amely kapacitása 1 GB. Az ide feltöltött fájlok bármikor megtekinthetők, illetve csatolhatók a levélhez, ilyenkor egy linkként válik elérhetővé mások számára a tartalom. Külön is beállítható a kiválasztott mappa, hogy más számára is látható legyen, ezt a Megosztás funkcióval teheted meg, illetve a Műveletek opcióra kattintva a Portál oldalra is kirakhatod a kiválasztott fájlt.

Webmail / Drive menüpont

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Milyen beállítási lehetőségem van a Webmail-en keresztül?

A Beállítások a jobb oldalon található Webmail beállítások ikon kattintva érhetőek el.

 

Webmail beállítások

Az első lehetőség ami megjelenik a menüponton belül az Alapbeállítás. Itt módosíthatod az első belépéskor megadott adatokat, illetve kiválaszthatod, hogy melyik felület jelenjen meg a belépést követően, vagy, hogy meddig maradjon belépve a fiók inaktivitás esetén.

Webmail alapbeállítás

A Portál opciónál lehetőség nyílik a Portál felületen látható Widgetek szerkesztésre.

Webmail / Portál beállítás

A Leveleknél kiválasztható, melyik alias néven kerüljenek kiküldésre a levelek, hogy hogyan jelenjenek meg a nevek vagy hogy mennyi idő elteltével legyen automatikusan elmentve a levél. Amennyiben aláírást szeretnél beállítani, akkor az Új aláírás hozzáadása gombot kell megnyomni.

Webmail / Levelek beállítás

A Szabadságértesítőnél, be tudjuk állítani, hogy meddig nem olvasunk levelet. A beállított időszak között a levelek megérkeznek, viszont automatikusan visszaküldésre kerül az itt megírt üzenet.

Webmail / szabadságértesítő

Az Automatikus továbbítás opciónál beállítható, hogy hova továbbítsa az ide érkező leveleket. A megírt email cím alatt kiválasztható a Másolat tartása is, ilyenkor a postafiókban is marad egy másolat, nem csak a megadott címen.

Webmail / automatikus továbbítás

A Levélszűrő szabályoknál különböző szabályokat állíthatsz be, ilyenkor a beérkező levelek automatikusan a megadott mappába kerülnek.

Webmail / levélszűrő

A Biztonság lehetőség alatt különféle beállításokkal tudjuk biztonságosabbá tenni fiókunkat.

Webmail / biztonság

A Posta- és közösségi fiókoknál különböző email címeket tudunk hozzákapcsolni ehhez a fiókhoz, ezáltal a hozzáadott email címeknél beállított találkozók, teendők, vagy névjegyek, ebben a fiókban is elérhetővé válnak.

Webmail / közösségi fiókok

A Címjegyzék alatt beállíthatjuk, hogyan jelenjenek meg a névjegyekben megadott információk.

Webmail / közösségi fiókok

A Naptárnál beállítható, hogyan legyenek láthatók az ott megadott találkozók, illetve azok értesítései.

Webmail naptár beállítás

A Drive-nál jelenleg egyetlen egy beállítás lehetséges: ha olyan fájlt/mappát töltünk fel ide, aminek az állapota rejtett, az látható legyen-e.

Webmail drive beállítás

Az utolsó opció a Publikáció és feliratkozás. Itt megnézhetjük és szerkeszthetjük az eddig megosztott mappákat vagy fájlokat, illetve azokat az RSS hírforrásokat, amit eddig már beállítottunk a Posta- és közösségi fiókoknál.

Webmail publikációk és feliratkozások beállítás

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Mit érint az új Webmail felületre történő átállás és mi változik első belépéskor?

 

 » A bejelentkezést követően a régi felületek átmásolásra kerülnek az újra, így a korábbi kapcsolatok és tartalom továbbra is elérhető lesz.

 » A megújulás miatt pár lépésben szükséges személyre szabnod a fiókot. Ezeket a beállításokat a későbbiek folyamán bármikor megváltoztathatod a Beállítások > Alapbeállítások menüpont alatt.

 » A testreszabás után, elérhetővé válik egy kalauz, amivel felfedezheted az új funkciókat és megtudhatod, mit hol fogsz megtalálni a későbbiek folyamán.

 » Amennyiben nem jelenne meg a kalauz vagy véletlenül kikapcsoltad, bármikor újra előhozhatod a jobb felső sarokban lévő három pötty alatt található Első lépések menüre kattintva.

Megjegyzés:
Amennyiben Outlook vagy egyéb kliens oldalú levelező programot használsz (nem a webes felületet), nincs szükséged semmilyen új beállításra, ugyan úgy fogod tudni használni az eddig megszokott módon.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem