Internet

 
 
 
 
 
 
 
 

Készülékek - Connect Box

Hogyan védhetem meg a UPC-től kapott berendezéseimet túlfeszültségtől, villámlástól?

Amennyiben szeretnéd elkerülni a szélsőséges időjárás okozta túlfeszültség és villám okozta károkat, kérjük, áramtalanítsd a UPC-s és egyéb műszaki berendezéseid (televízió, számítógép stb.), amint észleled a vihar első jeleit. A túlfeszültség ellen védekezhetsz továbbá olyan elosztókkal, amelyek túlfeszültség védelemmel vannak ellátva, ám ezek sem tudják azt a biztonságot garantálni villámlás esetén, mintha kihúznád a fali dugaljból, vagy a hosszabbítóból a berendezés tápcsatlakozóját.

Fontos továbbá, hogy vihar esetén:
 • a koax kábelt is szükséges letekerni a modem vagy mediabox hátuljáról, mivel a koaxális hálózaton keresztül is kaphat túlfeszültséget az adott berendezés és a mögé kötött eszközök.
 • az ADSL modem és telefonkészülék védelme érdekében, kérjük, a telefon kábelt is húzd ki a modemből.

Amennyiben villámcsapás okozta túlfeszültség miatt kár keletkezik berendezéseiben, az vis maiornak minősül. Mivel ez a szolgáltató érdekkörén kívül eső külső ok, így az ebből eredő károkért a szolgáltatót nem terheli felelősség.

Amennyiben a különböző, UPC által adott berendezések csatlakozóiról szeretnél többet megtudni, kérjük, használd kulcsszavas keresőnket (a UPC Magyarország oldalon található kereső), például a pontos készüléktípus megadásával (Horizon HD mediabox).

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem