Internet

 
 
 
 
 
 
 
 

Készülékek - Booster

Mit érdemes tudni a UPC által biztosított internet Boosterről?

A Booster szolgáltatások lényege, hogy kiterjesztik az otthoni vezetékes, és/vagy vezeték nélküli internetes hálózatot a biztosított hálózati jeltovábbító/jelerősítő berendezések (adapterek) segítségével (több vételi pontra).

A rendelkezésre bocsájtott berendezések, olyan hálózati jeltovábbító és erősítő adapterek, amelyek a lakás/ház elektromos hálózatán keresztül növelik az internetes jelek hatótávolságát.

Az adapterek nem vízállók, ezért nem javasoljuk a kültéri használatot. A nedves készülékhez (elektromos feszültség alatt) hozzáérni szigorúan tilos és életveszélyes.

A Boosterek CE tanúsítvánnyal rendelkeznek, és teljesen biztonságosak. Használat közben a készülékek hőt termelhetnek, viszont passzív hűtéssel rendelkeznek. A készülékek elektromos zajokat adhatnak ki magukból, de ez a működés alapvető tulajdonsága.

Az adaptereket aljzatába csak kis teljesítményű elektromos fogyasztókat csatlakoztasson a (pl. mobiltelefon töltő, televízió készülék). A nagy fogyasztók (pl. mosógép, hűtőgép) befolyásolhatják azok adatátviteli teljesítményét és válasz idejét.

A szolgáltatás eléréséhez a földelt hálózati aljzat használata feltétlenül javasolt. Más esetben az adapterek működése a ház/lakás hálózaton nem biztosított.

Megjegyzés:
A kibővített felhasználási végpontokhoz történő jelátvitel a Szolgáltató zárt kábelhálózatán kívül eső - váltóáramú elektromos hálózaton keresztül történik.

A kérdéseket és a válaszokat megtalálod nyomtatható változatban itt.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Műszaki információk a UPC internet Booster szolgáltatáshoz biztosított eszközökről

A Booster adapterek működés közben megközelítőleg 5,5 watt-ot fogyasztanak (külön csatlakoztatott elektromos fogyasztók nélkül), valamint 1,8 watt-ot készenléti állapotban (3 perc adatforgalmi inaktivitás után).

Az adapterek titkosítással kommunikálnak egymással, így szomszédban lakók nem tudják az adataid elérni.

A Boosterek az adatátvitel során 128 bites AES CCMP titkosítást használnak (az elektromos hálózaton), így az adatátvitel védett és titkosított.

A szolgáltatások zavartalan eléréshez az adapterek (egymástól viszonyított távolsága) maximum 300 méter lehetnek. Azonban javasoljuk, hogy az adó-vevő készülékek közötti távolság, ne legyen több mint 100 méter.

A Boostereket javasolt ugyanazon a fázison használni az eszközöket a jobb adatátviteli teljesítményt eléréséhez. Több fázisú hálózat esetében nagyobb lehet az adatátviteli jel csillapítása, így romolhat annak minősége, sebessége, valamint a hálózat válasz ideje.

A jelátvitel minősége függ az elektromos váltóáramú házhálózat fizikális minőségétől, az azon átfolyó elektromos áram erőségétől és feszültségétől, az elektromos hálózatra integrált fogyasztók mennyiségétől és aktív állapotától, a házhálózaton keletkezett elektromos zajok meglététől, valamint a kismegszakítók és elektromos átvezetők, aljzatok meglététől, illetve működési állapotától. (Kifejezetten nem ajánlott az elektromos elosztók alkalmazása, illetve közre iktatása.)

A kérdéseket és a válaszokat megtalálod nyomtatható változatban itt.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Milyen eszközöket kapok, ha igénybe veszem a Booster szolgáltatást?

INTERNET BOOSTER Jeltovábbító adapter (kisebb)
Az internet Booster jeltovábbító adaptert a mellékelt Ethernet kábel segítségével kell csatlakoztatni a UPC kábelmodemhez, majd ezt követően bedugni egy közeli konnektorba. Ez az eszköz fogja átalakítani az internet jelet elektromos hálózaton továbbítható jellé, amelyet a csomagban található másik WiFi-s adapter fog értelmezni, és ismét internet jellé alakítani egy másik helyiségben, ahol bővíteni szeretnénk az internetes lefedettségünket.

INTERNET WIFI BOOSTER Jeltovábbító és jelerősítő adapter

INTERNET WIFI BOOSTER Jeltovábbító és jelerősítő adapter (nagyobb)
Az internet WiFi Booster jeltovábbító adaptert abban a helységben célszerű elhelyezni, ahol az internetes lefedettségünket bővíteni szeretnénk. Ez az eszköz felelős az elektromos hálózaton érkező jel visszaalakításáért (értelmezhető internet jellé). Az eszközhöz Ethernet vezetéken keresztül, vagy WiFi-n keresztül is lehet csatlakozni. A készülék a legmodernebb vezeték nélküli WiFi szabvánnyal rendelkezik, így a vezeték nélküli jeltovábbítás minősége páratlan.

A nem WiFi-s adapterek (Internet Booster) teljesen új szintre emelik a vezetékes internetezés élményét. UPC digitális TV Box-al, vagy játékkonzollal összekapcsolva, elkerülhetők a felesleges Ethernet (UTP) kábelezések.

A WiFi-s adapterek (Internet wifi Booster) javítják az otthoni internetes WiFi jelek minőségét a jobb lefedettség érdekében.

A kérdéseket és a válaszokat megtalálod nyomtatható változatban itt.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem

 
 
 
 

Hogyan kérhetek Boostert, illetve milyen feltételei vannak?

A "UPC internet WiFi Booster" szolgáltatások határozatlan idejű szerződés megkötése mellett vehetők igénybe - ez azt jelenti, hogy a szolgáltatást bármikor felmondhatók. Amennyiben a használata nem nyeri el tetszésedet a beüzemeléstől számított 14 napon belül elállhatsz a szerződéstől.

A "UPC internet WiFi Booster" szolgáltatásoknak különálló belépési és szolgáltatásmódosítási díja nincs.
A 30 napon belüli többszöri szolgáltatás csomagmódosítás azonban esetenként díjköteles.

A "UPC internet WiFi Booster" havidíjas kiegészítő szolgáltatások kizárólag kábelinternet, és/vagy digitális kábeltelevízió alapszolgáltatás(ok) mellé vehetők igénybe.

A "UPC internet WiFi Booster" kiegészítő szolgáltatásokat a Szolgáltató, kizárólag EuroDocsis (kábelinternet), és RFoG (FTTH-hibrid) hálózati technológiák esetében biztosítja, kizárólag lakossági felhasználás céljára, minden új és meglévő Előfizetőnek egyaránt.

A kérdéseket és a válaszokat megtalálod nyomtatható változatban itt.

Hasznosnak találtad a választ?

Igen

  |  

Nem