Ajánlatunk

Hogyan működik?

 

  • Nyomja meg az on demand gombot a távirányítóján.
  • Válogasson a kategóriák között.
  • Nyomja meg a Megrendelés gombot.
  • Üsse be a PIN kódot.
  • Élvezze a műsort.

 

Részletek

 
 

Tippek

 

Közvetlenül is elérheti az adott csatornákhoz kapcsolódó videotár szolgáltatást, ha az adott csatornát nézve megnyomja a piros gombot a távirányítóján.

 
 
 
 
 

Szobafogság

színes, feliratos, magyar játékfilm, 92 perc, 2008

 

Charlotte, a gimnazista lány harminc év körüli bűnözőt rejteget hálószobája szekrényében. Kapcsolatuk ártatlannak indul. Különböző játékszabályokat találnak ki és flörtölgetnek egymással, de Reyer, a férfi ráun Charlotte kislányos dolgaira és az egyedülálló anyára veti ki hálóját. Egy féltékeny veszekedés után Reyer kiszökik a szekrényből és ügyes csellel megkörnyékezi Miriamot, az anyát, aki szívélyesen befogadja őt a házba. Charlotte magán kívül van a férfi viselkedése és árulása miatt, de anyja előtt továbbra sem fedi fel, ki is a férfi valójában. Az irányítás egyre inkább kicsúszik a két nő kezei közül és az apa visszatérésével további titkokra derül fény. Ám ekkor már minden szál Reyer kezében van.

 

Rendező: Daniel Young

Szereplő(k): Laura Greenwood (Charlotte), Nagy Ervin (Reyer), Rachael Blake (Miriam), Rátóti Zoltán (Alex), Deborah Kim Jávor (Pszichológus)

 

Forgalmazó: Skyfilm

Korhatár: 16

Elérhető: 2015. 04. 30.

Ár: ingyenes

 
 

Captain Fantastic

(Captain Fantastic)

amerikai filmdráma, 118 perc, 2016

 

Egy édesapa, aki az Egyesült Államok északnyugati régiójának erdőiben élt hat fiatal gyermekével, megpróbál visszailleszkedni a társadalomba.

 

Rendező: Matt Ross

Szereplők: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Hupikék törpikék

(The Smurfs)

magyarul beszélő, amerikai-belga animációs film, 102 perc, 2011  

 

Törpapa különleges főzetéhez új anyagokra van szükség, melyek beszerzése Ügyefogyi feladata. Persze nevéhez méltó módon végzi azt, így nem csoda, hogy baleset éri. Az erdőben sétálgatva rátalál a Csodák Barlangjára, átesik a mágikus kapun, minek következtében egy modern világban találja magát. Szerencsére az ott élő emberek Ügyifogyit játékbabának hiszik, minek következtében a Winslow-házaspár gyerekszobájának lakója lesz. Ezalatt a faluban a többi törp kutatóakciót szervez a megmentésére. Dolgukat megnehezíti, hogy Hókuszpók is bekavar az ügybe.   

 

Rendező: Raja Gosnell

Szereplők: Hank Azaria, Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Sofía Vergara

 

Korhatár: 12

Forgalmazó: Sony

Ár: 360 Ft

 
 

Széttörve

(Split)

magyarul beszélő, amerikai thriller, 118 perc, 2017

 

Miközben a disszociatív identitászavar mentális megosztottsága régóta lenyűgözi és próbára teszi a tudományt, él az a vélekedés is, hogy egyeseknél sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiséghez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik az az egyetlen illető.

 

Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével - és a körülötte lévőkkel - miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak...

 

Rendező: M. Night Shyamalan

Szereplők: James McAvoy, Anya Taylor-Joy

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Colonia

(Colonia)

luxemburgi-francia-német thriller, 110 perc, 2015

 

A Colonia című dráma főszereplői, Lena (Emma Watson) és Daniel (Daniel Brühl), egy német pár szörnyű események részesei lesznek az 1973-as chilei puccs után, mely Salvadore Allende elnök megbuktatására irányul. A puccs egyet jelentett Augustus Pinochet felemelkedésével. Danielt foglyul ejtik a Pinochet által felállított titkos rendőrség, a DINA emberei, és a Colonia Dignidad nevezetű helyre hurcolják. Lena egy lelkész segítségével a férfi nyomára bukkan, hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy a kolónia egy rettenetes fogolytábor, ahol borzasztó kínzásoknak vetik alá a rabokat. (Colonia Dignidad)

 

Rendező: Florian Gallenberger

Szereplők: Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

A hét mesterlövész

(The Magnificent Seven)

magyarul beszélő, amerikai western, 133 perc, 2016

 

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullennel (Haley Bennett), egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért.

A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is, akiknek feladata: leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél.

 

Rendező: Antoine Fuqua

Szereplők: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio

 

Forgalmazó: MGM

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

A fegyvertelen katona

(Hacksaw Ridge)

magyarul beszélő, amerikai-ausztrál dráma, 131 perc, 2016

 

A Hacksaw Ridge Desmond Doss [Andrew Garfield] szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén 75 bajtársa életét mentette meg úgy, hogy ő maga nem viselt fegyvert. Vallási meggyőződése volt, hogy noha hazája igazságos háborút vív, neki magának nem szabad ölnie. Szanitécként több alkalommal is egymaga hozta ki sebesült bajtársait az ellenséges vonalak mögül vagy a tűz alatt tartott senkiföldjéről, miközben ő maga is súlyos sérüléseket szenvedett. Doss volt az első olyan katona, aki lelkiismereti okokból megtagadta a fegyveres szolgálatot, és megkapta a Kongresszusi Becsület Érdemrendet, Amerika legmagasabb katonai kitüntetését.

 

Rendező: Mel Gibson

Szereplők: Andrew Garfield, Sam Worthington, Vince Vaughn

 

Forgalmazó: ADS

Korhatár: 18

Ár: 970 Ft

 
 

Elzárva a világ elől

(The Disappointments Room)

magyarul beszélő, amerikai thriller, 85 perc, 2016

 

Valós események alapján készült ez a lebilincselő pszichológiai thriller, amely szélesre tárja az ajtót legelemibb félelmeinkre. Abban a reményben, hogy új életet kezdhetnek, Dana (Kate Beckinsale) és David (Mel Raido) öt éves fiúkkal együtt egy felújítandó vidéki házba költöznek a nagyvárosból. Az álomotthonból azonban egy pillanat alatt lesz rémálmok melegágya. Dana a padláson felfedez egy titkos szobát, amely olyan megmagyarázhatatlan eseményeket szabadít rá, melyek nem csupán épelméjűségét fenyegetik, de sokkoló titkokat is felfednek a múltból.

 

Rendező: D.J. Caruso

Szereplők: Kate Beckinsale, Michael Conlin, Marcia DeRousse

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Hancock

(Hancock)

magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 92 perc, 2008

 

A szuperhős is csak ember. Hancock például mindenkit megment, aki menthető, ő maga viszont egyre menthetetlenebbnek tűnik. Baj esetén magasan szárnyal, egyébként meglehetősen mélyen van. Talán nem kéne szupermennyiségű alkoholt lenyomnia minden este; talán rossz, ha a gyermekek erkölcsös példaképe egy lakókocsiban lakik; talán hiba jócselekedet közben lazán romba dönteni a fél várost. Amikor tehát egy bevetése során találkozik Ray Embreyvel, az állástalan imázsépítő szakértővel, felkéri, hogy segítsen neki visszakerülni a közösség szívébe.        

 

Rendező: Peter Berg

Szereplők: Will Smith, Jason Bateman, Charlize Theron

 

Forgalmazó: Sony

Korhatár: 16

Ár: 510 Ft

 
 

A függetlenség napja - Feltámadás

(Independence Day: Resurgence)

magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 121 perc, 2016

 

Mindig sejtettük, hogy így lesz. Tudtuk, hogy visszajönnek. Egyszer győzött az ember a Föld ellen támadó elképesztő túlerővel szemben, de az idegenek nem nyugodhattak bele a kudarcba. Szükségük van a világunkra, és tudják, hogy hatalmas technikai fölényük segíti őket.

Arra viszont nem készülnek, hogy ez a fölény már minket is segít. Az űrből érkezett támadó járművek roncsai elképesztő tudáshoz segítették az emberiséget. A Föld népei összefogtak és együtt készültek a második támadó hullámra. De minden hiábavaló: arra az erőre, amivel lecsapnak, nem lehetett felkészülni.

Ismét csupán néhány bátor férfin és nőn múlik, hogy visszafordítsák a visszafordíthatatlant: egyre kisebb az esély arra, hogy megmarad az emberiség.

 

Rendező: Roland Emmerich

Szereplők: Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Joey King, Vivica A. Fox

 

Forgalmazó:

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Legendás állatok és megfigyelésük

(Fantastic Beasts and Where to Find Them)

magyarul beszélő, angol-amerikai fantasy, 140 perc, 2016

 

Göthe Salmander professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket. És talán meg is találja őket...

A Harry Potter-világ feltámad, a történet jó 70 évvel Potter születése előtt játszódik: a nézők a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetik.

 

Rendező: David Yates

Szereplők: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Jon Voight, Colin Farrell

 

Forgalmazó: Warner Bros

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Lángelmék

(Masterminds)

magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 94 perc, 2016

 

Jared Hess (Nevetséges Napóleon, Nacho Libre) valós eseményeken alapuló akcióvígjátékában a mindennapi mókuskerékbe belefásult, együgyű David Ghantt (Galifianakis) olyan kaland részese lesz, amiről korábban még csak nem is álmodott. David nap mint nap vezeti páncélozott járművét, benne más emberek millióival, és nem tűnik úgy, hogy valaha bármi is megváltozna. Csöppnyi izgalmat unalmas hétköznapjaiban a kacér kolléganőjével, Kelly Campbell-lel (Wiig) való közös munka jelent számára, amíg a nő egy napon életre szóló balhéba nem rángatja bele.

 

Rendező: Jared Hess

Szereplők: Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Jason Sudeikis, Owen Wilson

 

Forgalmazó: Fórum Hungary

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Érkezés

(Arrival)

feliratos, amerikai sci-fi, 116 perc, 2016

 

Ha egyszer eljönnek hozzánk az idegenek, akkor nem csak az lesz a kérdés, mik a szándékaik, hanem az is, miként fogunk velük kommunikálni - és hogyan. Ez a magát szinte minden műfajban kipróbáló kanadai Denis Villeneuve (Sicario - A bérgyilkos, Ellenség, Fogságban) új filmjének kiindulópontja és lényege. A nálunk is ismert Ted Chiang sci-fi író 1998-as Story of Your Life című novellájából készült mű főszereplője a nagyszerű Amy Adams, aki egy elismert nyelvészt alakít - akinek előadásait mégis kevesen látogatják -, akit az amerikai katonaság kér fel, hogy közvetítsen köztük és az idegenek között. 

 

Rendező: Denis Villeneuve

Szereplők: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg

 

Forgalmazó: Sony

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Az állampolgár

(Az állampolgár)

magyar dráma, 109 perc, 2016

 

Az állampolgár főszereplője az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson, aki menekültként él Magyarországon. Wilson évek óta Budapesten dolgozik biztonsági őrként, legfőbb vágya és célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, de folyamatosan megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán. A felkészülésben a vele egykorú, magyar-történelem szakos tanárnő, Mari segít neki, de a tanulás közben tanár és tanítvány között mély szerelem szövődik. Mari hatalmas döntést hoz: elhagyva férjét a fekete férfihoz költözik. Wilson élete megoldódni látszik: társra, sőt családra talál, az állampolgársági vizsgája is sikerül, úgy tűnik, hogy hamarosan minden tekintetben magyarnak mondhatja magát. Azonban váratlanul berobban a történetbe Shirin, a fiatal perzsa bevándorló lány, akinek egyetlen esélye a túlélésre, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral. Wilson szolidaritásból a lakásukban bújtatja Shirint, így a helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak mindenképp döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelem között.

 

Rendező: Vranik Roland

Szereplők: Dr. Cake-Baly Marcelo, Máhr Ágnes, Arghavan Shekari

 

Forgalmazó: Mozinet

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

(Miss Peregrine's Home for Peculiar Children)

magyarul beszélő, amerikai-belga-angol kalandfilm, 127 perc, 2016

 

Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést - amelyekről hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el. Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legőrültebbnek tűnő történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon.

 

Rendező: Tim Burton

Szereplők: Eva Green, Samuel L. Jackson, Allison Janney, Asa Butterfield

 

Forgalmazó: Fox

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Valami Amerika

színes, magyar vígjáték, 115 perc, 2001

 

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ő az "amerikai", aki egy jobbkormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" és a talán még nagyobb kalamajkát jelenti.

 

Rendező: Herendi Gábor

Szereplő(k): Szervét Tibor (Alex), Pindroch Csaba (Tamás), Szabó Győző (Ákos), Hujber Ferenc (András), Ónodi Eszter (Eszter), Oroszlán Szonja (Timi)

 

Forgalmazó: Skyfilm

Korhatár: 12

Elérhető: 2015. 04. 30.

Ár: ingyenes

 
 

Utazók

(Passangers)

magyarul beszélő, amerikai sci-fi kalandfilm, 116 perc, 2016

 

Az Avalon nevű űrhajó 120 éven át siklik távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek, de addig le vannak fagyasztva. A programba hiba csúszik, két ember felébred. Jim és Aurora maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, űrhajó fedélzetén találja magát - és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük.

 

Rendező: Morten Tyldum

Szereplők: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen

 

Forgalmazó: Sony

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Központi hírszerzés

(Central Intelligence)

magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 105 perc, 2016

 

A gimnáziumi osztály egykor halálra szekált lúzere halálos CIA ügynökként bukkan fel a gimnáziumi évfolyam találkozón. Mi több, azt állítja, hogy egy szigorúan titkos ügyön dolgozik, és segítséget kér a suli egykori nagymenőjétől, aki mára a régi szép időket visszasíró könyvelővé szürkült. Ám mire a megfontolt aktakukac rájön, mibe is rángatták bele, már túl késő kiszállni, és az egyre kiszámíthatatlanabb új barát egyre mélyebbre rántja a lövöldözések, konspirációk és kémkedések világába, ahol mindketten bármikor kinyiffanhatnak, méghozzá számtalan különböző módon.

 

Rendező: Rawson Marshall Thurber

Szereplők: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Ryan Hansen

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Bridget Jones babát vár

(Bridget Jones's Baby)

magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 123 perc, 2016

 

Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a babája apjának kilétét...

 

Rendező: Sharon Maguire

Szereplők: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Jim Broadbent

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Az ügyfél

(The Salesman)

iráni-francia filmdráma, 125 perc, 2016

 

Emad és Rana kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit. Mintha a pár különös szerencsétlenségek sorozatát élné meg, amelyek egyik tetőpontjaként Ranát megtámadják zuhanyzás közben. A nő megússza apróbb külső sérülésekkel, ám az őt érő sokk, a költözéssel járó feszültség és az egyre meglepőbb események alaposan próbára teszik Emad és Rana egymás iránti érzéseit.

 

Rendező: Asghar Farhadi

Szereplők: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi, Mina Sadati

 

Forgalmazó: Mozinet

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Graffaló és barátai

(Graffalo)

magyarul beszélő, angol-német családi animációs film, 106 perc, 2009

 

Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: - Hm, jó lesz ebédre! Menjünk beljebb az erdőbe és lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval!

Julia Donaldson fantasztikus köteteit végre mozgókép formájában is élvezhetik a gyerekek! Graffaló szívet melengető története mellett találkozhattok Bot Benővel, a bot apukával, Boszival, aki seprűnyélen közlekedik, valamint az aranyos kis Graffaló kölyökkel.

 

Rendező: Max Lang, Jakob Schuh

Szereplők: Robbie Coltrane, James Corden, Helena Bonham Carter, Tom Wilkinson

 

Forgalmazó: ADS

Korhatár: 6

Ár: 970 Ft

 
 

Assassin's Creed

(Assassin's Creed)

magyarul beszélő, amerikai-angol-francia akciófilm, 115perc, 2015

 

Egy forradalmian új technológia segítségével Callum Lynch újraéli egyik őse, a 15. századi Spanyolországban született Aguilar kalandjait. A férfi így érti meg, hogy egy titokzatos, ősi szövetség, az Assasinok rendjének leszármazottja. Hihetetlen tudással és ügyességgel rendelkezik - de csak azért, hogy szembeszállhasson a nagy erejű és gonosz szándékú Templomosokkal.

 

Rendező: Justin Kurzel

Szereplők: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons

 

Forgalmazó: Fox

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Kiéhezettek

(The Girl with All the Gifts)

magyarul beszélő, angol-amerikai horror, 111 perc, 2016

 

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. A egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket - köztük Melanie-t - tartanak gondosan elzárva egymástól és az őket vizsgáló tudósoktól. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel - vagy inkább felhasználásukkal - sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.

 

Rendező: Colm McCarthy

Szereplők: Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine, Anamaria Marinca

 

Forgalmazó: Vertigo Média

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Warcraft: A kezdetek

(Warcraft)

magyarul beszélő, amerikai fantasy, 123 perc, 2016

 

Azeroth eddig békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: ork harcosok menekülnek haldokló országukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik egy átjáró a két világ között, az egyik seregre a pusztítás vár, a másikra a pusztulás. A szemben álló felek közül két hős összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát. Így kezdődik a látványos eposz a hatalomról és áldozatról, amelyben a háborúnak sok arca van, és mindenki harcol valamiért.

 

Rendező: Duncan Jones

Szereplők: Travis Fimmel, Toby Kebbell, Robert Kazinsky

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

A randiguru

(Hitch)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 118 perc, 2005

 

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki - mivel egy pletykarovatnak dolgozik - állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása - lapjának pedig óriási szenzációja - lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randidoktorát.

 

Rendező: Andy Tennant

Szereplők: Will Smith, Kevin James, Eva Mendes

 

Korhatár: 12

Forgalmazó: Sony

Ár: 360 Ft

 
 

Valami Amerika 2

színes, magyar vígjáték, 110 perc, 2008

 

A lottónyereménynek hála, Tamás megcsinálhatta a filmjét, ami azonban a várakozásokkal ellentétben nagyot bukott. A három fiú egy képeslap révén Alex nyomára jut, aki most szabadult a dutyiból Amerikában és megint csak álnéven, egy színdarab jogait akarja megszerezni. A fiúk azt remélik, hogy megtalálják Alexet, megveszik előle a jogokat és végre visszaszerzik a hatvan milliójukat, amivel a férfi lelépett. Irány Amerika! Ám természetesen a dolgok megint nem az elképzelések szerint alakulnak. Végül Tamásra vár a feladat, hogy Budapesten rendezze meg a darabot.

 

Rendező: Herendi Gábor

Szereplő(k): Pindroch Csaba (Várnai Tamás), Szabó Győző (Várnai Ákos), Hujber Ferenc (Várnai András), Szervét Tibor (Alex Brubeck), Ónodi Eszter (Eszter), Oroszlán Szonja (Timi), Tompos Kátya (Vivi), Lucia Brawley (Cinthia), Csuja Imre (Bala)

 

Forgalmazó: Skyfilm

Korhatár: 12

Elérhető: 2015. 04. 30.

Ár: ingyenes

 
 

A szobalány

(The Handmaiden)

dél-koreai romantikus dráma, 141 perc, 2016

 

A szobalány az 1930­as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szépen lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban.

 

Rendező: Chan-wook Park

Szereplők: Jung-woo Ha, Min-Hee Kim, Jin-woong Jo

 

Forgalmazó: Mozinet

Korhatár: 18

Ár: 970 Ft

 
 

Magyar Vándor

színes, magyar vígjáték, 110 perc, 2004

 

Hont foglalni indul a magyar. Az Etelközben átmulatott búcsúéjszaka után ébredező hét vezér azonban már csak hűlt helyét találja a magyarjainak. Márpedig nélkülük új hazát találni nem lehet. Lóra kapnak hát, hogy felkutassák a szeretett népet. Fiaikat keresve bejárják a magyar történelmet, Az egyszerre komikus és tragikomikus kalandtúra során várak helyett hotelszobákat foglalnak el, ellenség helyett felhevült háremhölgyekkel küzdenek meg, csaták helyett pedig ott van nemzeti nagy létünk víg mementója, a Meccs.

 

Rendező: Herendi Gábor

Szereplő(k): Gesztesi Károly (Álmos), Gyuriska János (Előd), Greifenstein János (Ond), Seress Zoltán (Kond), Szabó Győző (Tas), Szervét Tibor (Huba), Hajdu István (Steve) (Töhötöm)

 

Forgalmazó: Skyfilm

Korhatár: 12

Elérhető: 2015. 04. 30.

Ár: ingyenes

 
 

Állati nagy szökés

(Ozzy)

magyarul beszélő, spanyol-kanadai családi animációs film, 90 perc, 2016

 

Mázli egy barátságos, békés kutyus, akinek élete fenekestül felfordul, amikor gazdái elutaznak, Őt pedig berakják egy kutya hotelbe. Rövidesen kiderül, hogy ez a hotel bizony sokkal inkább egy börtön, ahonnan Mázli igyekszik minél gyorsabban megszökni barátaival.

 

Rendező: Nacho La Casa, Alberto Rodríguez

Szereplők: Elsa Pataky, Michelle Jenner, Dani Rovira

 

Forgalmazó: ADS

Korhatár: 6

Ár: 970 Ft

 
 

A tetovált lány

(The Girl With the Dragon Tattoo)

magyarul beszélő, amerikai-svéd-angol-német thriller, 158 perc, 2011

 

A titkok soká élnek. Negyven évvel ezelőtt egy családi ünnepség közben eltűnt a nagyhatalmú Vanger-klán egyik tagja, Harriet. Az idős milliárdos meg van róla győződve, hogy unokahúgát meggyilkolták, ezért felbérel egy állás nélkül maradt újságírót, hogy járjon utána az ügynek. A férfi (Daniel Craig) nyomozni kezd, és segítséget is talál egy tehetséges komputerhacker (Rooney Mara) személyében. Közös kutatásuk túl sok érdeket sért és rég eltemetett titkot fenyeget, és újabb gyilkosságra derít fényt.

 

Rendező: David Fincher

Szereplők: Rooney Mara, Daniel Craig

 

Korhatár: 18

Forgalmazó: Sony

Ár: 360 Ft

 
 

Lora

színes, magyar romantikus dráma, 118 perc, 2006

 

Lora, a gyönyörű, érzékeny lány évek óta egyedül él. Élete három évvel ezelőtt vett gyökeres fordulatot, amikor egy balesetben elveszítette a szerelmét, Dávidot. Ekkor megszakította minden fontos kapcsolatát: Bettivel, legjobb barátnőjével és Gerivel, Dávid öccsével sem találkozott azóta. Geri szerette Lorát, de nem akart, vagy nem mert a bátyja és a lány közé állni. Három évvel a tragédia után Lora és Geri útja újra keresztezi egymást. Lora menekül az emlékek elől, míg a fiúban feltámadnak a régi érzések. Idővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

 

Rendező: Herendi Gábor

Szereplő(k): Lucia Brawley (Lora), Fekete Ernő (Dávid), Nagy Péter (Geri)

 

Forgalmazó: Skyfilm

Korhatár: 12

Elérhető: 2015. 04. 30.

Ár: ingyenes

 
 

Pókember

(Spider-Man)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 121 perc, 2002

 

Egy pókcsípés nem a világ. Peter Parker (Tobey Maguire), a kétballábas diákújságíró világa mégis fenekestül felfordul, amikor egy laboratóriumi osztálykirándulás során megcsípi egy mutáns pók. Ezt követően a srác egyre furább képességeket tapasztal magán: könnyedén sétál a plafonon, csuklójából ragadós pókszálat lő ki, a veszélyeket pedig jóval bekövetkezésük előtt megérzi. Ami kezdetben játéknak tűnik, hamarosan szörnyű és izgalmas kötelezettséggé válik. Peternek meg kell küzdenie az emberfeletti erővel rendelkező, gonosz Zöld Manóval (Willem Dafoe) és el kell nyernie a gyönyörű Mary Jane (Kirsten Dunst) szerelmét.

 

Rendező: Sam Raimi

Szereplők: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe, James Franco

 

Korhatár: 12

Forgalmazó: Sony

Ár: 360 Ft

 
 

Bezárva

(Shut In)

magyarul beszélő, amerikai-kanadai-francia fantasztikus thriller, 91 perc, 2016

 

Férje halála óta Mary egyedül él mostohafiával egy elszigetelt New England-i házban. A gyermekpszichiáter idejének nagy részében a fiút ápolja, aki vegetatív állapotban van az autóbaleset óta, amelyben Mary férje is meghalt. Egy halálos vihar közeleg, amikor Tom, Mary egyik fiatal betege eltűnik. Habár Mary-vel egyre nyugtalanítóbb dolgok történnek, eltökélt szándéka, hogy megtalálja a fiút, mielőtt örökre nyoma vész.

 

Rendező: Farren Blackburn

Szereplők: Naomi Watts, Crystal Balint, Ellen David

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Lego Batman - A film

(The Lego Batman Movie)

magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 105 perc, 2017

 

Egyáltalán nem kockák. Dilisek, felelőtlenek, tele vannak ötlettel. A LEGO kaland bebizonyította, hogy sok humorral és fantáziával világokat lehet teremteni, és azután átépíteni őket, és most az előző film alkotói újabb dilivel támadnak: LEGO Batman történetével.

Gothamben hatalmas változások készülődnek, és Batmannek komolyan fel kell kötnie a köpönyegét, ha meg akarja menteni Jokertől az otthonát. Lehet, hogy az ügy érdekében magányos hős sem lehet többé, mert együtt kell működnie másokkal... lehet, de nem biztos. Majd meglátjuk.

 

Rendező: Chris McKay

Szereplők: Rosario Dawson, Will Arnett, Ralph Fiennes

 

Forgalmazó: Warner Bros

Korhatár: 6

Ár: 970 Ft

 
 

A Nagy Fal

(The Great Wall)

magyarul beszélő, amerikai-kínai akcióthriller, 94 perc, 2016

 

Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével. Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon.

 

Rendező: Yimou Zhang

Szereplők: Matt Damon, Willem Dafoe, Pedro Pascal

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Gólyák

(Storks)

magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 92 perc, 2016

 

Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, amely - hisz ez a dolga - gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül készült kislányt.

Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltűntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz - viszont az egész világ megváltozik.

 

Rendező: Nicholas Stoller

Szereplők: Andy Samberg, Jennifer Aniston, Ty Burrell, Katie Crown

 

Forgalmazó: Warner Bros

Korhatár: 6

Ár: 970 Ft

 
 

Imperium

(Imperium)

109 perc, 2016

 

A történet főhőse egy, Nate Foster egy fiatal és idealista FBI ügynök, aki beszivárog egy neonáci terrorista csoportba, hogy meghiúsítsa a banda következő nagy dobását. A fehérek felsőbbrendűségét hirdető alvilági mozgalom tagjaként nem csak az 'ellenségget', de önmagát is le kell győznie.

 

Rendező: Daniel Ragussis

Szereplők: Daniel Radcliffe, Toni Collette, Burn Gorman

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Poligamy

színes, magyar romantikus vígjáték, 85 perc, 2009

 

András többre hivatott szappanopera-szerző, Lilla tanársegéd az egyetemen. Öt év együttjárás után végre közös lakásba költöznek, ez azonban nem várt próbatétel elé állítja kapcsolatukat. Lilla ugyanis szeretne igazi fészket rakni, feleségként gyereket szülni, ám András még nem készült fel erre. A férfit sokkolja, amikor Lilla bejelenti, hogy terhes. Ráadásul a munkából hazatérve egy ugyancsak Lilla nevű, ám vadidegen nő fogadja a lakásban. Felocsúdni sincs ideje, másnap egy másik ismeretlen Lilla mellett ébred, amelyet újabb Lillák követnek. A barátja, Kornél szerint András megőrült.

 

Rendező: Orosz Dénes

Szereplő(k): Csányi Sándor (András), Tompos Kátya (Lilla), Mészáros Béla (Kornél), Parti Nóra (Adél), Réti Adrienn (Szőke lány), Pokorny Lia (Janka), Bartsch Kata, Tenki Réka (Barna szépség), Bánfalvi Eszter

 

Forgalmazó: Skyfilm

Korhatár: 12

Elérhető: 2015. 04. 30.

Ár: ingyenes

 
 

Jason Bourne

(Jason Bourne)

magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 124 perc, 2016

 

Matt Damon visszatér legikonikusabb szerepében, mint Jason Bourne. A Bourne csapda és A Bourne ultimátum rendezője, Paul Greengrass áll ismét a kamerák mögé a nagysikerű akció sorozat újabb izgalmas, látványos fejezetéhez, melyben a CIA leghalálosabb ügynöke előjön az árnyékból.

 

Rendező: Paul Greengrass

Szereplők: Matt Damon, Julia Stiles, Tommy Lee Jones

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

Én, Daniel Blake

(I, Daniel Blake)

angol-francia filmdráma, 100 perc, 2016

 

Az 59 éves Daniel Blake egész életében szorgalmasan dolgozott, asztalosként fizikai munkából élt. Egy szívroham miatt életében először tétlenségre ítélték, így a rehabilitációs idő alatt szociális segélyért kell folyamodnia. A brit egészségügy adminisztratív útvesztőjében bolyongva összebarátkozik egy hasonló szituációban lévő, kétgyerekes, egyedülálló anyukával, aki a szociális rendszer személytelen és kafkai útvesztőjében hasonlóan reménytelenül próbálja megtalálni a kiutat. Állása nincsen és egy szociális lakásban él két gyermekével, akiknek iskolába kell járniuk, ám ehhez ruhára és ételre van szükségük. A rendszer egyikükkel sem kegyes, és a bürokrácia lassan kezdi felőrölni az idegeiket, Daniel azonban nem adja fel, bármi áron segíteni akar.

 

Rendező: Ken Loach

Szereplők: Dave Johns, Hayley Squires, Micky McGregor, Dylan McKiernan

 

Forgalmazó: Vertigo Média

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

A sötét ötven árnyalata

(Fifty Shades Darker)

magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 119 perc

 

Amikor a megsebzett Christian megpróbálja visszacsábítani az óvatos Anát az életébe, ő új megállapodást akar, mielőtt adna még egy esélyt a férfinak. Miközben ők ketten megpróbálják újra felépíteni a bizalmat egymás iránt, baljós alakok bukkannak elő Christian múltjából, és elkezdik bekeríteni a párt, hogy szétzúzzák a közös jövővel kapcsolatos reményeiket...

 

Rendező: James Foley

Szereplők: Dakota Johnson, Jamie Dornan

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 18

Ár: 970 Ft

 
 

xXx: Újra akcióban

(xXx: Return of Xander Cage)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 105 perc, 2017

 

A kémthriller műfaját újraértelmező kasszasiker sorozat harmadik részében az extrém sportolóból kormányügynökké avanzsált Xander Cage (Vin Diesel) felbukkan önkéntes száműzetéséből, és rögtön összeütközésbe kerül Xianggal, a halálos harcossal, és csapatával, akik megszereznek egy Pandora szelencéje néven ismert veszélyes és látszólag megállíthatatlan szuperfegyvert.

 

Ám alig hogy Xander új csapatot toboroz kalandvágyó spanokból, egy halálos összeesküvés kellős közepén találja magát, melynek szálai a legfelsőbb kormányzati körökbe vezetnek...

 

Rendező: D.J. Caruso

Szereplők: Vin Diesel, Deepika Padukone, Donnie Yen

 

Forgalmazó: Paramount

Korhatár: 16

Ár: 970 Ft

 
 

A kis kedvencek titkos élete

(Secret Life of Pets)

magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 86 perc, 2016

 

Max, a tarka színű, apró termetű keverék remekül elvan gazdájával, csak az az idő telik lassan, amikor az dolgozni megy, de közben társasági életet él a környező lakások más állataival, kutyákkal, macskákkal, papagájokkal és tengerimalacokkal. Ez a békés élet borul fel, amikor a gazdi hazahoz egy böhöm nagy másik kutyát, aki kezdi kitúrni hősünket a jó kis lakásból, sőt, meg is szabadulna tőle a parkban, ám a sintérek keresztülhúzzák a számításait. A gyepmesterek fogságából egy fehér kommandós nyuszi szabadítja ki őket, aki olyan profi és elszánt, mint a Madagaszkár pingvinjei, és aki lázadást szervez az emberek ellen.  

 

Rendező: Yarrow Cheney, Chris Renaud

Szereplők: Ellie Kemper, Lake Bell, Kevin Hart, Eric Stonestreet

 

Forgalmazó: Universal

Korhatár: 6

Ár: 970 Ft

 
 

Derült égből apu

(Demain tout commence)

magyarul beszélő, francia-angol vígjáték, 115 perc, 2016

 

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőjüket. Az újdonsült apuka kétségbeesésében lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja anyukáját, azonban nem jár sikerrel. Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Egy napon azonban újra felbukkan életükben a kislány anyja.

 

Rendező: Hugo Gélin

Szereplők: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Ashley Walters

 

Forgalmazó: Vertigo Média

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft