Mit nyújt számomra a MyPrime csomag?

 

  • Korlátlan mozizás otthon – egy mozijegy áráért!
  • Közel 300 film és minimum 500 óra sorozat közül válogathat
  • Ismert és közkedvelt filmsikerek és sorozatok állnak rendelkezésére
  • A kicsikről sem feledkeztünk meg, 150 óra gyerektartalom érhető el
  • Korlátozások nélkül: megállíthatja, visszatekerheti, újra megnézheti
 
 

Hogyan érhető el a MyPrime szolgáltatás?

 

UPC Mediabox használata esetén nem kell mást tennie, mint UPC távirányítóján megnyomnia az ’on demand’ gombot és kiválasztania a Főmenüben a MyPrime opciót. UPC Horizon HD Mediabox esetében kérjük, nyomja meg a „MENÜ” gombot, majd ezt követően válassza ki a VIDEOTÁR pontot. A UPC Videotár-ban kategóriánként válogathat, hogy éppen milyen filmet, sorozatot, vagy gyerek műsort nézne.

 
 
 
 
 

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson

(Scary Movie)

magyarul beszélő, amerikai horror-vígjáték, 88 perc, 2000

 

Én tudom, hogy mit tettél a mátrixban tavaly nyáron a hatodik érzékeddel. Avagy itt egy kis sikoly, ott egy kis ideglelés! Népszerű horrorfilmeket parodizál fergeteges humorral a művéres vígjáték. Hat jó barátot kerget halálra egy sorozatgyilkos, aki egyesíti magában az összes stílusos kegyetlenséget. Ráadásul a média is üldözi őket egy kotnyeles riporternő, Gail személyében. Az elmúlt évben, pontosan Halloween éjszakáján történt autóbaleset apropóján kezdődik a testhőmérséklet visszaszámlálása: mínusz egy, mínusz kettő.

 

Rendező: Keenen Ivory Wayans

Szereplők: Shawn Wayans, Anna Faris, Marlon Wayans

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Kémvadászok: A szolgálat kötelez

(Spooks: The Greater Good)

magyarul beszélő, angol akciófilm, 2015

 

Amikor terrorista Qasim megszökik MI5 őrizetéből, a legendás ügynököt Harry Pearce-t okolják érte. A kegyvesztett és lemondásra kényszerült Harry egy éjjel a Temzébe veti magát. Az eset után az MI5-t átszervezik. Ugyanakkor az exügynök, Will Holloway visszatér Moszkvából, hogy kiderítse, igaz-e az a sejtés, hogy Harry nem halt meg. Miközben Qasim támadást készít elő Londonban, Willnek döntenie kell, hogy beáldozza Harryt, vagy mindent kockára téve megbízik a bukott ügynökben, aki egyszer már elárulta.

 

Rendező: Bharat Nalluri

Szereplők: Kit Harington, Jennifer Ehle, Peter Firth

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Shop-stop

(Clerks)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 90 perc, 1994

 

Vannak üzletek, amelyek különösen vonzzák a rigolyás különc vevőket. Ilyen a New Yersey-beli Quick Shop is.

A 22 éves Dantéra zord hajnal virrad. A főnöke felhívja és megkéri, hogy ugorjon be a kora reggeli műszakba helyettesíteni. Úgy volt, hogy sokáig alszik, szórakozik, csajozik; ehelyett az üzletben sorozatosan balul ütnek ki a dolgok. Ráadásul a barátnője szexuális partnereinek nem csekély számával idegesíti. Aztán itt van még Randal, a szomszédos videokölcsönzőben kiszolgáló kollégája, aki állandóan Danténál lóg és szemérmetlenül inzultálja a hóbortos vevőket.

 

Rendező: Kevin Smith

Szereplők: Biran O'Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Harcban élve

(Homefront)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 100 perc, 2013

 

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Rendező: Gary Fleder

Szereplők: Jason Statham, James Franco, Rachelle Lefevre, Winona Ryder

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Az utolsó műszak

(End of Watch)

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 105 perc, 2012

 

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Peňa) tartják magukat az esküjükhöz, amely szerint "szolgálnak és védenek", és acélos szövetséget alakítottak ki annak érdekében, hogy a műszak végén mindketten épségben hazatérhessenek. A rendőrpáros tagjai már rég megtanulták, hogy miközben Los Angeles utcáin járőröznek, egymáson kívül semmiben sem lehetnek biztosak. A riasztásról riasztásra élő zsaruk között őszinte és viccelődéstől sem mentes barátság szövődött, és mindketten tökéletesen tisztában vannak vele, hogy amikor veszélyes szituációkban kell helyt állniuk, bármelyik pillanatban életüket veszthetik.

 

Rendező: David Ayer

Szereplők: Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Még egy év

(Another Year)

magyarul beszélő, angol vígjáték, 124 perc, 2010

 

A "Még egy év" című film négy évszakon átívelő, megható történetet mesél el a boldog házasságban élő Tomról és Gerriről, valamint apró-cseprő gondokkal küzdő családjukról és barátaikról. Az életszagú, valós történések a szerelem és a szeretet, az öröm és a szomorúság, a remény és a kétségbeesés, a társaskapcsolatok és a magány, valamint a születés és a halál körül forognak. Mike Leigh új filmje egy 60-es éveiben járó házaspár egy évét mutatja be. Egymáshoz és barátaikhoz fűződő viszonyukat társasági életükön keresztül ismerhetjük meg.

 

Rendező: Mike Leigh

Szereplők: Jim Broadbent, Ruth Sheen, Lesley Manville

 

Forgalmazó: BigBang

Korhatár: 12

 
 

A Stonehearst Elmegyógyintézet

(Eliza Graves)

magyarul beszélő, amerikai thriller, 112 perc, 2014

 

A Harvardon frissen diplomázott dr. Edward Newgate (Jim Sturgess) munkát kap a Stonehearst elmegyógyintézetben. Jó kapcsolatot alakít ki Silas Lamb doktorral (Ben Kingsley), később pedig megismerkedik a gyönyörű Elizával (Kate Beckinsale). Az intézet azonban sötét titkot őriz, a Stonehearst irányítását a betegek vették át.

 

Rendező: Brad Anderson

Szereplők: Kate Beckinsale, Jim Sturgess, Brendan Gleeson, Michael Caine

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Túl a fenyvesen

(The Place Beyond the Pines)

amerikai krimi, 140 perc, 2012

 

Egy titokzatos és vakmerő motorversenyző, Luke (Ryan Gosling) hátat fordít az utazó cirkusz kaszkadőrcsoportjának, ahol eddig dolgozott, és egykori szerelméhez, Rominához (Eva Mendes) száguld, amikor megtudja, hogy a nő titokban fiút szült neki. Hogy gondoskodni tudjon új családjáról, Luke bankrablónak áll és ehhez extrém motorversenyzői képességeit veti be. Csakhogy hamarosan Avery-vel (Bradley Cooper), a fiatal és becsvágyó rendőrtiszttel találja szemben magát.

 

Rendező: Derek Cianfrance

Szereplők: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes

 

Forgalmazó: Bigbang Media

Korhatár: 16

 
 

Egy különc srác feljegyzései

(The Perks of Being a Wallflower)

amerikai romantikus dráma, 2012

 

A Stephen Chbosky hatalmas sikerű regénye nyomán készült Egy különc srác feljegyzései főszereplője az elsős gimnazista Charlie (Logan Lerman), aki mindig a partvonalról szemléli az eseményeket - egészen addig, amíg szárnya alá nem veszi két belevaló felsőbb éves. A szép és szabad szellemű Sam (Emma Watson) és vakmerő mostohabátyja, Patrick (Ezra Miller) révén Charlie új barátokat szerez, megismeri az első szerelmet, az ébredező szexualitást, féktelen bulikra és a Rocky Horror Picture Show éjféli vetítéseire jár, és közben a tökéletes dalt is keresi.

 

Rendező: Stephen Chbosky

Szereplők: Emma Watson, Logan Lerman, Nina Dobrev

 

Forgalmazó: Bigbang Media

Korhatár: 12

 
 

A kommuna

(Kollektivet)

magyarul beszélő, svéd-holland-dán dráma, 111 perc, 2016

 

Erik és családja a hetvenes években, Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi időközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal és a kapcsolatba, valamint a furcsa helyzetbe a felesége is beleegyezik. Aztán az idő múlásával mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel.

 

Rendező: Thomas Vinterberg

Szereplők: Fares Fares, Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Lise Koefoed

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Hajsza a győzelemért

(Rush)

színes, feliratos, amerikai-német-angol életrajzi dráma, 123 perc, 2013

 

1976 - a Forma 1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet. 

 

Rendező: Ron Howard

Szereplők: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

A Wall Street farkasa

(The Wolf of Wall Street)

színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma, 179 perc, 2013

 

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. Mert minél nagyobb volt a kísértés ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

 

Rendező: Martin Scorsese

Szereplők: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey, Margot Robbie

 

Forgalmazó: ProVideo

Korhatár: 16

 
 

A gyilkos médium

(Red Lights)

magyarul beszélő, spanyol-amerikai thriller, 110 perc, 2012

 

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és a fiatal asszisztensét jelentő Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról. Simon Silver, a legendás vak médium harminc évig tartó, rejtélyes távolléte után újra a figyelem középpontjába kerül, és alapos fejtörésre készteti az ortodox tudomány híveit valamint a hivatásos szkeptikusokat egyaránt. Tom egyre megszállottabban érdeklődik Silver iránt, akinek mágneses ereje az újabb és újabb megmagyarázhatatlan események szaporodásával fokozódik. Miközben az asszisztens közelebb kerül a médiumhoz, a feszültség egyre csak nő, és az idő előrehaladtával Tom világnézete gyökeres változáson megy keresztül.

 

Rendező: Rodrigo Cortés

Szereplők: Robert De Niro, Sigourney Weaver, Cillian Murphy

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Colombiana

(Colombiana)

magyarul beszélő, francia akciófilm, 107 perc, 2011

 

A kilencéves Cataleyának (Amandla Stenberg) a szeme láttára ölik meg a szüleit. Miután megússza a mészárlást, gengszter nagybátyjához, Emilióhoz (Cliff Curtis) menekül az Egyesült Államokba. Tizenöt évvel később már profi bérgyilkosként dolgozik neki. Névjegye az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea, amely egyben üzenet is a szülei gyilkosainak. Cataleya (Zoe Saldana) mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

 

Rendező: Olivier Megaton

Szereplők: Zoe Saldana, Callum Blue, Michael Vartan

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Starsky & Hutch

(Starsky & Hutch)

színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 101 perc, 2004

 

Amikor David Starsky (Ben Stiller) szolgálatban van, nincs, ami megállítsa. Márpedig ő mindig szolgálatban van, mániákus makacssággal üldözi a bűnt és a bűnözőket. Társai nem is bírják a tempót: gyorsabban váltogatja a nyomozótársait, mint a sebességet imádott, tűzpiros Gran Torinójában. Így kerül mellé Ken Hutchinson (Owen Wilson), aki szintén nem volna rossz zsaru, csak túlságosan szereti a pénzt, túl laza és tojik mindenkire. Az ösztönei hibátlanok, ám még nincs meggyőzve arról, hogy a törvény kevésbé jövedelmező oldalán kéne maradnia. A két rendőr egy gyilkossági ügyben nyomoz. Hutch egyik informátora és egy túl készséges pompomlány segítségével vetik magukat az ügybe.

 

Rendező: Todd Phillips

Szereplők: Ben Stiller, Owen Wilson, Snoop Dogg

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Amnézia

(Before I Go to Sleep)

magyarul beszélő, angol thriller, 92 perc, 2014

 

Christine minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter kezelni kezdte a nőt - és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel - és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik - és ez robbanáshoz vezet.

 

Rendező: Rowan Joffe

Szereplők: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

A nagy nap

(The Big Wedding)

magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 90 perc, 2012

 

A rég elvált Don (Robert De Niro) és Ellie Griffin (Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe (Susan Sarandon) persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace (Katherine Heigl) sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy (Amanda Seyfried) családja is megérkezik.

 

Rendező: Justin Zackham

Szereplők: Diane Keaton, Amanda Seyfried, Robert De Niro, Robin Williams

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Jenny esküvője

(Jenny's Wedding)

amerikai vígjáték, 94 perc, 2015

 

Jenny fiatal, szép és vonzó nő, senki sem érti a környezetében, miért is nem ment még férjhez. A szülei is aggódnak, hogy miért nem állapodik meg végre. Ennek valójában az az oka, hogy Jenny leszbikus. Nyíltan vállalja a másságát, csak épp a szűk családi körrel nem közölte ezt, ők semmit sem tudnak erről. Amikor Jenny végre elhatározza, hogy családot alapít, mindenkit megdöbbent a bejelentésével, hogy a párja egy másik nő, akit eddig a lakótársának hittek. A lány döntése megosztja a családot.

 

Rendező: Mary Agnes Donoghue

Szereplők: Katherine Heigl, Tom Wilkinson, Alexis Bledel

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Ahol a szivárvány véget ér

(Love, Rosie)

színes, magyarul beszélő, angol-amerikai romantikus vígjáték, 102 perc, 2014 

 

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

 

Rendező: Christian Ditter   

Szereplő(k): Lily Collins, Sam Claflin, Art Parkinson, Christian Cooke

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

Ár: 970 Ft

 
 

Dirty Dancing 2

(Dirty Dancing 2: Havana Nights)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 86 perc, 2004  

 

A 18 éves Katey (Romola Garai) Havannába érkezik, ahol apja a Ford Művek vezetője. A kissé különc lányt mágnesként vonzzák az utcai táncosok, de legfőképpen egy tüzes tekintetű, büszke és céltudatos kubai sráchoz, Javierhez (Diego Luna) vonzódik. Rábeszéli a fiút, hogy tanítsa meg erre a fékevesztett, erotikus táncra, a salsára és legyen a partnere az országos táncbajnokságon. Rövidesen a színjeles, kitűnő tanuló Katey sutba dobja könyveit és szüleit félrevezetve, éjjel-nappal Javier társaságában igyekszik felfedezni Kuba másik, eddig sosem látott arcát.

 

Rendező: Guy Ferland

Szereplők: Romola Garai, Diego Luna, Sela Ward

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Bosszútól fűtve

(Dead Man Down)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2013

 

Victor (Colin Farrell) egy New York-i maffiavezér, Alphonse (Terrence Howard) jobbkeze, akinek egy ismeretlen baljós üzeneteket küldözget, és sorra gyilkolja az embereit.  Darcy (Dominic Cooper), Victor barátja, aki szintén Alphonse-nak dolgozik, megszállottan üldözi a gyilkost, hogy kivívja főnöke elismerését és feljebb lépjen a ranglétrán. Mindeközben Victor megismerkedik a vonzó és titokzatos Beatrice-szal (Noomi Rapace), aki a szemközti házban lakik az édesanyjával, Valentine-nal (Isabelle Huppert). Beatrice azonban nem kalandot keres: bosszút akar állni valakin, aki szörnyű sebet ejtett rajta, és ehhez Victort akarja felhasználni. Hamarosan azoban rá kell döbbennie, hogy a férfi sem az, akinek látszik.

 

Rendező: Niels Arden Oplev

Szereplők: Colin Farrell, Noomi Rapace

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Sikoly 2.

(Scream 2)

magyarul beszélő, amerikai horror, 116 perc, 1997

 

Két év telt el a szörnyű woodsboro-i események óta. Az ifjú túlélők, Sidney Prescott és Randy Meeks úgy döntöttek, hogy elfelejtik a traumatikus élményt és folytatják életüket. A két barát együtt beiratkozik hát a középnyugati Windsor Egyetemre. Az egyetemi városban épp a "Döfés" című film bemutatója tartja izgalomban a diákokat. A film a woodsboro-i gyilkosságok című könyvből készült, szerzője a rámenős riporternő, Gale Weathers, aki testközelből élte át az öldöklést, és pénzre váltotta a véres élményt azzal, hogy írt belőle egy bestsellert. Ám a film bemutatója vérfürdőbe torkollik: egy szellemálarcos gyilkos lemészárol két főiskolást.

 

Rendező: Wes Craven

Szereplők: Neve Campbell, Jamie Kennedy , David Arquette, Courteney Cox

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Férfiak és csirkék

(Men & Chicken)

feliratos, dán-német fekete komédia, 104 perc, 2015

 

Gabriel és Elias hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük. Megismerkednek a polgármesterrel, és annak lányával, aki utálja az életét, önmagát, a családját és a szigetet, és egyébként is kicsit neurotikus nő. A szülői házban aztán egy csomó állat mellett olyan hibbant emberekkel is találkoznak, akikről nemcsak az derül ki, hogy testvéreik, de ismerik az eltitkolt igazságot a családjukról és önmagukról is.

 

Rendező: Anders Thomas Jensen

Szereplők: David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Éjjeli féreg

(Nightcrawler)

magyarul beszélő, amerikai krimi-dráma, 117 perc, 2014

 

Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

 

Rendező: Dan Gilroy

Szereplők: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

 

Forgalmazó: Bigbang Media

Korhatár: 16

 
 

Én, Pán Péter

(Finding Neverland)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol filmdráma, 106 perc, 2004     

 

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie (Johnny Depp) egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal (Kate Winslet). Barrie, a rosszallások ellenére, összebarátkozik a családdal és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az "Elveszett Fiaivá", ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

 

Rendező: Marc Forster

Szereplők: Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman

 

Forgalmazó: Miramax

 
 

Sikoly 3.

(Scream 3)

magyarul beszélő, amerikai horror, 118 perc, 2000

 

A Sikoly 3, film a filmben: a színhely Hollywood, a Döfés 3 - Visszatérés Woodsboróba című film forgatása. Sidney a Windsor egyetemen történtek óta visszavonultan él Észak-Kalifornia egy eldugott erdejében, de halott anyja képe még mindig kísérti. Egy napon őt is felhívja a gyilkos, aki a woodsborói borzalmakról szóló film forgatásán újból szedi áldozatait, otthagyva mellettük Sidney anyjának képét.

 

Rendező: Wes Craven

Szereplők: Neve Campbell, Patrick Dempsey , David Arquette, Courteney Cox

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Sin City

(Frank Miller's Sin City)

színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 119 perc, 2005  

 

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

Rendező: Robert Rodriguez, Frank Miller

Szereplők: Bruce Willis, Clive Owen, Benicio Del Toro, Jessica Alba

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Pokolba taszítva

(Drag Me to Hell)

amerikai horror, 99 perc, 2009

 

Christine Brown szép karrier előtt álló Los Angeles-i hitelügyintéző, aki boldogan él jóképű barátjával, Clay Dalton professzorral. Életük addig a napig csodás, míg Christine-t fel nem keresi a bankban a rejtélyes Mrs. Ganush, hogy a házát sújtó jelzálóghitel törlesztésére haladékot kérjen. A csinos, fiatal nőnek el kell döntenie, mi a jobb: ha jóindulatú az öregasszonnyal, vagy ha megtagadja a segítséget, hogy bizonyítsa rátermettségét főnöke, Mr. Jacks előtt, és előléptessék?

 

Rendező: Sam Raimi

Szereplők: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 18

 
 

Visszatérés Óz birodalmába

(Legends of Oz: Dorothy's Return)

magyarul beszélő, amerikai animációs film, 88 perc, 2013

 

Alighogy visszatért Óz birodalmából, máris új kalandba csöppen Dorothy. A szivárványon keresztül a régi barátja, a Madárijesztő kér tőle segítséget. Totóval a kezében a kislány visszatér Óz földjére, ahol gyorsabban telt az idő, mint otthon. Ráadásul a gonosz nyugati boszorkány testvére, az Udvari Bolond át akarja venni a hatalmat, és sötétségbe akarja borítani Óz földjét. Még Glinda, a jóságos északi boszorkány, a béke őrzője is képtelen szembeszállni vele. Dorothy az egyetlen reményük.

 

Rendező: Dan St. Pierre

Szereplők: Lea Michele, James Belushi, Dan Aykroyd

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 6

 
 

Sikoly

(Scream)

magyarul beszélő, amerikai thriller, 107 perc, 1996

 

Sidney tinédzserként száll szembe szorongásaival. Anyját csupán néhány hónappal ezelőtt gyilkolták meg, apja csak az üzletnek él, mit sem törődik lányával; sőt még barátja is örökös feszültségben tartja a magányos lányt. És még mintha ez sem lenne elég, brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost, de főként Sidney iskolatársát, Casey Beckert. A gyilkos kedvenc horrorfilmjeiből merít ihletet, hogy felforgassa a várost és kollégiumát.

 

Rendező: Wes Craven

Szereplők: Neve Campbell, Drew Barrymore, David Arquette, Courteney Cox

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Vörös kutya

(Red Dog)

színes, magyarul beszélő, ausztrál-amerikai családi vígjáték, 89 perc, 2011

 

A Dampier-bányatelepen a munka nehéz, az ott dolgozók pedig kemény emberek. Az ő szívüket is meglágyítja azonban egy barátságos négylábú, amelyet kicsit mindenki a sajátjának tekint. A kutya végül Johnt (Josh Lucas), a helyi buszsofőrt választja gazdájául. Amikor pedig egyszer John eltűnik, a hűséges eb a keresésére indul, átszelve fél Ausztráliát...

 

Rendező: Kriv Stenders

Szereplők: Josh Lucas, Rachael Taylor, Rohan Nichol

 

Forgalmazó: Cinetel

 
 

A texasi láncfűrészes: Az örökség

(Texas Chainsaw 3D)

amerikai horror, 2013

 

Miután a városiak ráébredtek, hogy a Sawyer-ék felelősek a környéken történt mészárlásokért, a felbőszült csőcselék porig égette a Sawyer házat, és megölte a család minden egyes tagját. Legalábbis azt hitték, hogy mindenkivel végeztek. Évtizedekkel később egy fiatal nő, Heather örököl egy texasi birtokot a rajta álló kastéllyal, és úgy dönt, hogy barátaival alaposan megszemléli örökségét. Az alagsorban azonban elképzelhetetlen dolgok várnak rá.

 

Rendező: John Luessenhop

Szereplők: Alexandra Daddario, Tania Raymonde, Richard Riehle

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 18

 
 

Blue Jasmine

(Blue Jasmine)

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 95 perc, 2013

 

Jasmine előkelő New York-i társasági hölgy. Az élete azonban összeomlik, a házassága is tönkremegy. Miután képtelen megbékélni a helyzettel, felveszi a kapcsolatot az elhidegült testvérével, a San Franciscóban élő Gingerrel. Hozzá költözik, amíg összeszedi magát. Jasmine megpróbálja leküzdeni az őt kísértő emlékeket, ám egyre mélyebbre süllyed a depresszióba. Bár az arisztokrata viselkedését megőrizi, érzelmileg teljesen labilissá válik. Mindenkinek elrontja az életét, legfőképp a saját magáét.

 

Rendező: Woody Allen

Szereplők: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard

 

Forgalmazó: Bigbang Media

Korhatár: 12

 
 

A séf

(Chef)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 114 perc, 2014

 

Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert Downey Jr.) a segítségét és megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül.

 

Rendező: Jon Favreau

Szereplők: Jon Favreau, Sofía Vergara, Robert Downey Jr., John Leguizamo

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 6

 
 

Chicago

(Chicago)

színes, magyarul beszélő, amerikai-német zenés vígjáték, 113 perc, 2002 

 

Chicago, 1929. Gyilkosság. Szenvedély. Hírnév. Szex. És jazz, mindhalálig. A Szeles Város megannyi kalanddal és lehetőséggel kecsegtet. Ez a csábítás elkápráztatja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Roxie egyetlen vágya, hogy Velma Kelly varietéművésznő dicső nyomdokaiba léphessen. Vágya kicsit másképp teljesül, amikor néhány nagyon elhibázott lépés folytán a sztár és a sztárjelölt is börtönbe kerül gyilkosság vádjával. A Matron Morton börtön felügyelete alatt Roxie találkozik Billy Flynn-nel, a legendás ügyvéddel, aki elvállalja Roxie ügyét, egy nem szerény összegért. Roxie berobban a csúcsra, mentorának nagy bosszúságára. Ám az agyafúrt Miss Kelly is tartogat néhány meglepetést a második felvonásra.

 

Rendező: Rob Marshall

Szereplők: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Equilibrium - Gyilkos nyugalom

(Equilibrium)

magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 107 perc, 2002

 

Valahol a 21. században, a harmadik világháború után: a megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll, az Atya vezetésével. Ő és emberei totálisan betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt az érzelmek átélését is. Az agymosásra egy mindennap adagolt szert, a Proziumot vetik be. John Preston az érzelemmentesítést ellenőrző csapat, a Gramaton vezetője. A hű katona még saját felesége kivégzését is szenvtelenül végignézte, majd magára maradt két gyermekével. Egy napi gyógyszeradag kimaradása azonban rést üt emlékezetében és elnyomott érzelmi világában.

 

Rendező: Kurt Wimmer

Szereplők: Christian Bale, Emily Watson, Sean Bean

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

A mi jövőnk

(Nos futurs)

magyarul beszélő, francia vígjáték, 97 perc, 2015

 

Yann sikeres biztosítási ügynökként az átlagfelnőttek eseménytelen, unalmas hétköznapjait éli. Nem talál az életben túl sok örömet és boldogságot, még barátnője oldalán sem. A lány egy meglepetésszerű születésnapi partit szervez a férfinak, ami jó alkalmat kínál az időutazásra. Találkozik Thomas-szal, egy régi barátjával a középiskolából, akivel régóta nem futottak össze és aki még mindig úgy viselkedik, mintha számára nem ért volna véget a nyolcvanas évek és a tinédzserkor. A férfival felidézi a boldog éveket, az első szerelmet és a kort, amikor még előttük állt az egész jövő. Az emlékek hatására úgy döntenek, felkeresik a régi osztálytársakat és ismét megszervezik a szalagavató bulit. A felkeresett barátok, szerelmek, osztálytársak élete azonban önmagában is nem kevés meglepetéssel szolgál.

 

Rendező: Rémi Bezancon

Szereplők: Pierre Rochefort, Pio Marmai, Mélanie Bernier, Kyan Khojandi

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Továbbállók

(Away We Go)

magyarul beszélő, amerikai-angol vígjáték, 93 perc, 2009

 

A harmincas pár, Burt és Verona gyereket várnak. A terhesség problémamentesnek ígérkezik, de Burt excentrikus szülei a hatodik hónapban közlik, hogy elköltöznek Coloradóból, így a fiatalok úgy döntenek, az izolált farm helyett máshol raknának fészket. Útra kelnek tehát, hogy meglátogassák a szélrózsa minden irányában élő barátokat és családtagokat, és hogy értékeljék a szóba jöhető élőhelyeket. A kalandos utazás Phoenixben kezdődik, Verona lelőhetetlen barátnőjénél egy kutyaversennyel, Tucsonban folytatódik nővérénél, majd jön Wisconsin Burt sajátos gyereknevelési elveket valló rokonaival. Montrealban régi barátok várják őket örökbefogadott gyerekekkel, Miami-ban meg Burt bátyja, aki segítségre szorul.

 

Rendező: Sam Mendes

Szereplők: John Krasinski, Maya Rudolph, Catherine O'Hara

 

Forgalmazó: BigBang

Korhatár: 16

 
 

H20 - Halloween 20 évvel később

(Halloween H20: 20 Years Later)

magyarul beszélő, amerikai horror, 85 perc, 1998

 

Borzalmas gyilkosság történt az illinois-i kisvárosban, Haddonfieldben 1963-ban, Mindenszentek éjszakáján. A hatéves Michael Myers késsel lemészárolta a nővérét. Tizenöt évvel később Michael megszökött az elmegyógyintézetből, és gyilkos ámokfutást rendezett a városban, melyet csak a húga, Laurie élt túl. A lány új személyazonosságot kapott, és új életet kezdett, egy kisfia született. Ám húsz év elteltével sem tudta feldolgozni az eseményeket. Az alkoholhoz menekült, miközben egyedül neveli a fiát, Johnt. Mindenszentek éjszakájára kiürül az iskola, ahol Laurie dolgozik, csak John és a barátnője marad. Újra feltűnik Laurie gyilkos bátyja.

 

Rendező: Steve Miner

Szereplők: Adam Arkin, Jamie Lee Curtis, Adam Hann-Byrd

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Az ember, akit Ovénak hívnak

(En man som heter Ove)

magyarul beszélő, svéd fekete komédia, 116 perc

 

Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. És megvan a sommás véleménye mindenkiről, akik képesek Volvót, vagy bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni. De hirtelen minden a jelentőségét veszíti, amikor Ovét elküldik a munkahelyéről. S ha mindez még nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve.

 

Rendező: Hannes Holm

Szereplők: Rolf Lassgard, Zozan Akgün, Tobias Almborg

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát

(Astérix and Obélix: God Save Britannia)

magyarul beszélő, francia-spanyol-olasz-magyar vígjáték, 110 perc, 2012

 

Julius Caesar (Fabrice Luchini) úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén meghódítja a világ végén álló szigetet, Britanniát. Csak egy apró falu képes ellenállni a császárnak, ám gyengülnek az erőik. Kordélia királynő (Catherine Deneuve) úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot (Guillaume Gallienne), hogy kérjen segítséget a galloktól. Asterix (Edouard Baer) és Obelix (Gérard Depardieu) azonban meglehetősen elfoglalt, vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét, Kishippixet, hogy férfit faragjanak belőle, és még egyáltalán nem állnak nyerésre.

 

Rendező: Laurent Tirard

Szereplők: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Mindenáron esküvő

(Ahora o nunca)

magyarul beszélő, spanyol vígjáték, 91 perc, 2015

 

Álex és Eva lázasan készülődik esküvőjükre, melyet Nagy-Britanniába szeretnének megtartani. Lázasan zajlanak az előkészületek és úgy tűnik, minden a tervek szerint alakul. Ám egy váratlan fordulat bonyodalmak egész sorát indítja el. A násznépet szállító repülőgép járatát törlik, majd a pótmegoldásként javasolt Marseille-i járat London helyett Amszterdamban ér földet - egy vulkánkitörés miatti hamufelhő folytán. Az esküvő napját elhalasztják, ám a fiatal pár mindenáron esküvőt akar.

 

Rendező: María Ripoll

Szereplők: Dani Rovira, María Valverde, Jordi Sánchez, Clara Lago

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Elárulva

(Stolen)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 96 perc, 2012

 

Will Montgomeryt (Nicolas Cage) elárulják egy bankrablás során, ezért nyolc évre börtönbe kerül. Az FBI és egykori társai szerint Will elrejtette valahol az utolsó akció zsákmányát, tízmillió dollárnyi kötvényt. Régi társa, Vincent (Josh Lucas) viszont mindenképp meg akarja szerezni a pénzt, ezért elrabolja Will lányát, Alisont, és a tízmilliós zsákmányt követeli érte. A frissiben szabadult Will ezért kénytelen a csinos Riley segítségével (Malin Akerman) megtervezni és végrehajtani a tökéletes rablást.

 

Rendező: Simon West

Szereplők: Nicolas Cage, Josh Lucas, Malin Akerman

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Én, a séf

(Comme un chef)

magyarul beszélő, francia-spanyol vígjáték, 84 perc, 2012

 

Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli őt egy ifjú, modern séfre, aki a molekuláris gasztronómia megszállottja, mert az sokkal jövedelmezőbb. Első lépésként elkezdi kirúgni Lagarde csapatának tagjait. Ami még rosszabb, Lagarde kezd kifutni az ötletekből, pedig a legnevesebb étteremkalauz kritikusai bármelyik pillanatban feltűnhetnek tesztelni. Kétségbeesésében keresni kezd maga mellé valakit. Egy nap, mintha a szerencse vezérelné oda, találkozik Jackyvel, aki az haute cuisine megszállottja. A szakmát autodidakta módon elsajátító férfi rendkívül tehetséges, de makacs, mint egy öszvér.

 

Rendező: Daniel Cohen

Szereplők: Jean Reno, Michaël Youn, Julien Boisselier

 

Forgalmazó: MTVA

Korhatár: 12

 
 

Halbalhé

(SeeFood)

magyarul beszélő, maláj-kínai animációs vígjáték, 89 perc, 2011

 

Julius, a félelmetes óceáni fehérfoltú cápa játékos üldözése következtében Pup, a kedves bambuszcápa messzire sodródik a tengerben. Felfedez egy korallzátonyt, amely tele van bambuszcápa-tojásokkal. Azonban nincs egyedül. Két búvár a tojásokra vadászik, és Pup nem tudja megmenteni őket az orvvadászoktól. Julius, hogy megpróbálja felvidítani a barátját, elviszi őt az otthonába, egy elsüllyedt kincses hajóba, amely dugig van aranytallérokkal.

 

Rendező: Aun Hoe Goh

Szereplők: Gavin Yap, Diong Chae Lian, Steven Bone

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 6

 
 

Last Vegas

(Last Vegas)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 105 perc, 2013  

 

Billy (Michael Douglas) sok évi agglegény élet után házasodni készül. Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) megdöbbennek nyugdíjas cimborájuk váratlan döntésén. A hatvanon túli csapat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billyt eddigi csajozós életétől. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa kissé megváltozott a hatvanas évek óta és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők és az alkoholos mámor területén.

 

Rendező: Jon Turteltaub

Szereplők: Robert De Niro, Morgan Freeman, Michael Douglas, Kevin Kline

 

Forgalmazó: ProVideo

Korhatár: 16

 
 

Jószomszédi iszony

(Duplex)

magyarul beszélő, amerikai-német vígjáték, 89 perc, 2003

 

Alex és Nancy az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

 

Rendező: Danny DeVito

Szereplők: Ben Stiller, Drew Barrymore, Eileen Essell

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

A beavatott sorozat: A lázadó

(Insurgent)

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 119 perc, 2015

 

A beavatott-sorozat: A lázadó emeli a tétet: Tris (Woodley) szövetségeseket és válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel (James) együtt menekülniük kell a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanine (Winslet) elől. Az idővel versenyt futva Trisnek rá kell jönnie, hogy családja milyen titok miatt áldozta fel életét és miért próbálja meg a műveltek vezére megállítani őket mindenáron. Múltbeli választásai kísértik, de megtenne mindent azért, hogy megvédje szeretteit. Trisnek Négyessel az oldalán lehetetlen feladatok sorával kell szembeszállnia, hogy feltárja a múlt igazságát.

 

Rendező: Robert Schwentke

Szereplők: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Kate Winslet, Theo James

 

Korhatár: 16

Forgalmazó: BigBang Media

Ár: 970 Ft

 
 

Gyilkos Joe

(Killer Joe)

magyarul beszélő, amerikai thriller, 102 perc, 2011

 

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a bájgúnár bérgyilkost, Gyilkos Joe-t, hogy ölje meg anyját annak ötvenezer dolláros életbiztosításáért. Mivel egy centje sincs, Chris belemegy, hogy felajánlja a húgát, Dottie-t szexuális fedezetként Joe szolgáltatásaiért cserébe, míg hozzá nem jut a biztosítási pénzhez. Már amennyiben az valaha be is folyik.

 

Rendező: William Friedkin

Szereplők: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 18

 
 

Kémkölykök

(Spy Kids)

magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 88 perc, 2001

 

Ingrid és Gregorio Cortez kémek, de már 9 éve a családnak élnek, és nem vállalnak semmi megbízatást. Ügynöktársaik sorozatos és titokzatos eltűnése azonban arra készteti a házaspárt, hogy újra felöltsék álcáikat, és akcióba induljanak, ám hamarosan egy rejtélyes tévés figura várának tömlöcében találják magukat a mesefigurákká mutált, elrabolt ügynökök között! Két gyermekük, Carmen és Öcsi még fel sem ocsúdnak a meglepetésből, és máris övék a főszerep: meg kell menteni anyát és apát.

 

Rendező: Robert Rodriguez

Szereplők: Antonio Banderas, Carla Gugino, Daryl Sabara, Alexa Vega

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Egy háború

(A War)

feliratos, dán háborús filmdráma, 115 perc, 2015

 

Egy dán katonai különítmény tagjai otthonuktól távol, Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, ahol a helyi civileket védik a szélsőséges radikálisokkal szemben. Egy rutinküldetés közben a század komoly harcokba keveredik. Hogy embereit megmentse, századparancsnokuk olyan döntést hoz, amelynek rendkívüli következményeit neki kell elviselni - valamint otthon maradt családjának. Felesége és három gyermeke pedig türelmetlenül várja haza a férfit. 

 

Rendező: Tobias Lindholm

Szereplők: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Horrorra akadva 3.

(Scary Movie 3)

magyarul beszélő, amerikai-kanadai horror-vígjáték, 84 perc, 2003

 

Az egész akkor kezdődik, amikor a híreket fáradhatatlanul kutató riporter, Cindy Campbell egy nagyszabású televíziós műsor kellős közepén egy keménynek tűnő sztori nyomába ered. Rövidesen az egész bolygót fenyegető, szörnyűséges támadássorozat bizonyítékaira bukkan. Óriási, mindent átható összeesküvésekkel szembesülve, állandóan a sarkában lévő, furcsa emberektől üldözve Cindynek fel kell vennie a harcot, hogy megakadályozza a gonoszt abban, hogy ismét megpróbálja uralma alá hajtani a világot - miközben a sztori szálait úgy szövi a film, hogy egyetlen alkalmat se szalasszon el, hogy egy-egy gyors csavarintással a parodizált eredeti filmek emlékezetes jeleneteit pellengérre állítsa.

 

Rendező: David Zucker

Szereplők: Anna Faris, Charlie Sheen, Pamela Anderson, Leslie Nielsen

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Horrorra akadva 2.

(Scary Movie 2)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 83 perc, 2001

 

Az őrület onnan folytatódik, ahol az első rész abbamaradt, tovább követhetjük Cindy Campbell sorsát, aki most már egyetemi hallgató. Egy tébolyult professzor titokban összehozza őt és néhány kalandvágyó diáktársát egy hétvégi szórakozásra valamiféle tudományos kísérlet ürügyén. Ez a hétvége sokkolóbb, mint valaha és sokszor a tanterven kívüli események esztelenül követik egymást, nem beszélve a fergeteges meglepetésekről, amelyek garantálják a non-stop szórakozást.

 

Rendező: Keenen Ivory Wayans

Szereplők: Shawn Wayans, Anna Faris, Marlon Wayans

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

John Wick

(John Wick)

magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 96 perc, 2014

 

John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki - nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

 

Rendező: Chad Stahelski

Szereplők: Keanu Reeves, Adrianne Palicki, Willem Dafoe

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 18

 
 

Pokoli hajsza

(The Objective)

amerikai-marokkói horror, 90 perc, 2008

 

2001. november, Afganisztán. Két hónappal az ikertornyok elleni merénylet után egy különleges egység hatol be mélyen az országba, egy CIA ügynök kíséretében, hogy megtaláljanak egy veszélyesnek tartott vallási vezetőt, Mohammad Aban-t. Egy helyi "idegenvezetővel" kiegészülve a csapat egyre beljebb jut a hatalmas hegyek által körülvett, sivatagos tájon, miközben olyan események történnek, amire még a legjobb kiképzésben részesült katonák sincsenek felkészülve.

 

Rendező: Daniel Myrick

Szereplők: Jonas Ball, Sam Hunter, Jon Huertas

 

Forgalmazó: Cinetel

Korhatár: 18

 
 

Kispályás szerelem

(Playing for Keeps)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 2012

 

A megnyerő egykori futballcsillag, George (Gerard Butler), néhány sikertelen ballépés után hazatér, hogy végre rendbe tegye az életét. George a fiához is szeretne újra közel kerülni, ezért elvállalja az edzőséget a fiú focicsapatában. Hiába igyekszik azonban érett, komoly felnőtté válni, a kikapós "futballanyukák", akik valósággal tapadnak rá, számos megpróbáltatás elé állítják, ráadásul volt szerelme, Stacie (Jessica Biel) is férjhez menni készül.

 

Rendező: Gabriele Muccino

Szereplők: Gerard Butler, Jessica Biel, Uma Thurman, Catherine Zeta-Jones

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Holdfény királyság

(Moonrise Kingdom)

feliratos, amerikai filmdráma, 94 perc, 2012

 

A New England partjainál fekvő szigeten, 1965 nyarán játszódó Holdfény királyság két 12 éves gyerek történetét meséli el, akik szerelmesek lesznek, titkos egyezséget kötnek és együtt a vadonba szöknek. Különböző hatóságok próbálnak a nyomukra bukkanni, vad vihar készül kitörni a partnál - és a sziget nyugodt közösségének élete a feje tetejére áll.

 

Rendező: Wes Anderson

Szereplők: Edward Norton, Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Szeretet és köszönet

(Love and Mercy)

amerikai életrajzi film, 120 perc, 2014

 

Egy film a Beach Boys dalszövegírójáról és zenészéról, a visszahúzódó Brian Wilsonról, akinek inspiráló pályafutását idegösszeroppanás árnyékolta be. Wilson egy napon megismerkedik az ellentmondásos terapeutával, Dr. Eugene Landyvel, mely sorsfordítónak bizonyul.

 

Rendező: Bill Pohlad

Szereplők: Elizabeth Banks, John Cusack

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Mindenki megvan

(Everybody's Fine)

magyarul beszélő, amerikai-olasz filmdráma, 100 perc, 2009

 

Frank Goode egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson. A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a modern világban. Szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.

 

Rendező: Kirk Jones

Szereplők: Drew Barrymore, Robert De Niro, Kate Beckinsale, Sam Rockwell

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Ház az erdő mélyén

(The Cabin in the Woods)

magyarul beszélő, amerikai horror, 95 perc, 2011

 

Öt féktelen főiskolai haver kiadós lumpolásra utazik egy elszigetelt vidéki házba, ahol azonban vérfagyasztó természetfeletti lények támadnak rájuk, egy rettegéssel teli, véres éjszakán. Imserősen hangzik? Várj csak! Amint a srácok elkezdik produkálni a tipius horrorfilmes viselkedést, egy vezérlőszobában technikusok egy csoportja folyamatosan vizsgálja - sőt, néha irányítja is - a beijedt tinik minden mozdulatát. Vajon van-e esélyük a menekülésre a "mindent látó szem" ellenőrzése alatt, amely minden tervüket folyton meghiúsítja?

 

Rendező: Drew Goddard

Szereplők: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 18

 
 

A holló

(The Raven)

magyarul beszélő, amerikai-magyar-spanyol thriller, 106 perc, 2012

 

Amikor a XIX. századi Baltimore-ban egy anya és lánya brutális gyilkosság áldozata lesz, Emmett Fields nyomozó (Luke Evans) megdöbbentő felfedezést tesz. A bűntény egy fiktív esetre emlékeztet, amiről részletesen számolt be a helyi újság Edgar Allan Poe (John Cusack) egyik történeteként. Miközben a rendőrség magát Poe-t is kihallgatja, újabb kegyetlen gyilkosság történik, amit egy másik népszerű Poe-történet ihletett.

 

Rendező: James McTeigue

Szereplők: John Cusack, Luke Evans, Alice Eve

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Veszélyzóna

(Brick Mansions)

magyarul beszélő, francia-kanadai akciófilm, 90 perc, 2013

 

Detroit rendőrsége fallal vette körül a Téglatelep néven elhíresült paneldzsungelt. A külvilágtól elzárt városrészt a helyi gengszterek feje irányítja, aki a markában tart mindenkit. Amikor szállítás közben eltűnik egy katonai neutronbomba, a város vezetői egy profi zsarut küldenek a zárt falakon belülre, hogy beépüljön, megtalálja és semlegesítse a veszélyt egy helyi lázadó segítségével.

 

Rendező: Camille Delamarre

Szereplők: Paul Walker, Robert Maillet, Carlo Rota

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

12 év rabszolgaság

(12 Years a Slave)

feliratos, amerikai-angol életrajzi dráma, 134 perc, 2013

 

Northup 1841-ben, az amerikai polgárháborút megelőző időszakban az északi New York virágzó városában elismert hegedűművészként éli hétköznapjait családjával, míg egy nap tőrbe csalják, elkábítják, és eladják rabszolgának. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, mikor egy szadista déli ültetvényeshez kerül, Edwin Eppshez (Michael Fassbender), aki rabszolgáin kénye kedve szerint tesz erőszakot, akár a végsőkig korbácsolva, kínozva őket. Northup embertelen körülmények között több száz társával együtt az életben maradásért küzd, miközben megpróbálja megőrizni méltóságát Epps könyörtelen, beteges világban. Solomon 12 évig tartó kegyetlen odüsszeiája alatt nem adja fel a harcot: újra szabad akar lenni. És mikor a sors összehozza őt a kanadai szabadelvű áccsal (Brad Pitt) felcsillan benne újra a remény.

 

Rendező: Steve McQueen

Szereplők: Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Lánybúcsú

(Bachelorette)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 87 perc, 2012

 

Becky hamarosan férjhez megy a jóképű barátjához, Dale-hez. Úgy gondolja, hogy az erősebb nem képviselőjéhez hasonlóan neki is kijár egy lánybúcsú. Össze is trombitálja az egykori középiskolai barátnőit. Közülük Regan titokban meg van sértődve, hogy nem ő kelt el először a lánycsapatból. Gena az ironikus stílusával leplezi, hogy valójában rettentően romantikus alkat. És ott van Katie, aki bizony nem az IQ-járól híres, hanem, hogy vadul élvezi az életet. Becky szolid bulit tervez, ám a dolgok pillanat alatt elfajulnak.

 

Rendező: Leslye Headland

Szereplők: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Rebel Wilson, Lizzy Caplan

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Alkonyattól pirkadatig

(From Dusk Till Dawn)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 100 perc, 1996

 

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket.

 

Rendező: Robert Rodriguez

Szereplők: George Clooney, Quentin Tarantino, Salma Hayek, Harvey Keitel

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Szívecskéim

(Caprice)

színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 100 perc, 2015

 

Clément kicsit félszeg, átlagos férfi, aki napközben pedagógusként dolgozik, esténként pedig szenvedélyének, a színháznak adózik. Egy napon aztán álmai színésznője legnagyobb meglepetésére nemcsak észreveszi, de bekövetkezik az elképzelhetetlen, és a nő bele is szeret a férfiba. Clément élete ennél nem is lehetne szebb és jobb, ám amikor minden tökéletesnek tűnik, egy diáklány személyében megjelenik a kísértés. Barátnője nem alaptalanul kezd gyanakodni Clément-re amiatt, hogy esetleg összeszűrte a levet a tinédzserrel. A férfi pedig meglehetősen szerencsétlen eszközökkel és módon igyekszik leplezni érzéseit és találkozásaikat.

 

Rendező: Emmanuel Mouret

Szereplők: Emmanuel Mouret, Anais Demoustier, Laurent Stocker, Virginie Efira

 

Forgalmazó: Cinetel

Korhatár: 12

 
 

Lenyűgöző teremtmények

(Beautiful Creatures)

magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 125 perc, 2013

 

Lena Duchannes (Alice Englert) alaposan felforgatja Gaitlin városka unalmas életét. Ethan Wate (Alden Ehrenreich) évek óta tervezi, hogy meglép a városból, ahol soha semmi nem történik, és ahol esélye sincs a kitörésre. Lena azonban felkelti az érdeklődését, és hamar egymásra találnak. Bimbózó szerelmüket azonban beárnyékolja Lena családjának sötét öröksége, ráadásul kiderül, hogy a gyönyörű lány természetfeletti képességekkel bír. A lány Igéző, akinek a tizenhatodik születésnapján örökre eldől, hogy a Fény vagy a Sötétség oldalára áll-e.

 

Rendező: Richard LaGravenese

Szereplők: Alice Englert, Alden Ehrenreich, Jeremy Irons

 

Forgalmazó: BigBang

Korhatár: 12

 
 

Éjjeliőr a hullaházban

(Nightwatch)

magyarul beszélő, angol thriller, 92 perc, 2014

 

Christine minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter kezelni kezdte a nőt - és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel - és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik - és ez robbanáshoz vezet.  

 

Rendező: Ole Bornedal

Szereplők: Ewan McGregor, Nick Nolte, Patricia Arquette

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

A beavatott

(Divergent)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 139 perc, 2014

 

Beatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a személyiségben rejlő rosszra való hajlam okolható. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust. Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tarozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat.

 

Rendező: Neil Burger

Szereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Miles Teller

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Balhé Bronxban

(Rumble in the Bronx)

magyarul beszélő, hongkongi-amerikai akció-vígjáték, 104 perc, 1995

 

Ha egy hongkongi turista New Yorkba érkezik a nagybátyja esküvőjére, az általában egy kis lazítást, városnézést és a család boltjában való besegítést jelent. Nem egészen ugyanez a helyzet, ha az illető Dél-Bronxba keveredett! Keung (Jackie Chan) látszólag ártalmatlan turista, aki egy motoros banda és a maffia közt dúló háborúba cseppenve mutatja meg ellenfeleinek, milyen is az igazi "csihipuhi" hongkongi módra.

 

Rendező: Stanley Tong

Szereplők: Jackie Chan, Bill Tung, Anita Mui

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Hétköznapi titkaink

(Louder than Bombs)

színes, feliratos, norvég-francia-dán-amerikai filmdráma, 109 perc, 2015

 

Három évvel a neves háborús fotóriporter halála után egy kiállítás szervezése újra összehozza az elhunyt anya családját. Az apa azóta egyedül neveli kisebbik fiát, aki mind jobban eltávolodik tőle. Nagyobbik fia várandós feleségével él együtt, és hosszú idő után tér vissza ismét a szülői házba. A fotók válogatása közben régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. Kiderül, mindhárom családtag beleragadt az életébe, mindegyiküknek van rejtegetnivalója, egyikük sem ismeri igazán a másikat, sőt, még az anya élete is tartogat meglepetéseket. Az emlékezés során elérkezik a hétköznapi titkok kitárgyalásának ideje.

 

Rendező: Joachim Trier

Szereplők: Jesse Eisenberg, Amy Ryan, Gabriel Byrne, Devin Druid

 

Korhatár: 16

Forgalmazó: Vertigo

Ár: 970 Ft