Mit nyújt számomra a MyPrime csomag?

 

  • Korlátlan mozizás otthon – egy mozijegy áráért!
  • Közel 300 film és minimum 500 óra sorozat közül válogathat
  • Ismert és közkedvelt filmsikerek és sorozatok állnak rendelkezésére
  • A kicsikről sem feledkeztünk meg, 150 óra gyerektartalom érhető el
  • Korlátozások nélkül: megállíthatja, visszatekerheti, újra megnézheti
 
 

Hogyan érhető el a MyPrime szolgáltatás?

 

UPC Mediabox használata esetén nem kell mást tennie, mint UPC távirányítóján megnyomnia az ’on demand’ gombot és kiválasztania a Főmenüben a MyPrime opciót. UPC Horizon HD Mediabox esetében kérjük, nyomja meg a „MENÜ” gombot, majd ezt követően válassza ki a VIDEOTÁR pontot. A UPC Videotár-ban kategóriánként válogathat, hogy éppen milyen filmet, sorozatot, vagy gyerek műsort nézne.

 
 
 
 
 

A mi jövőnk

(Nos futurs)

magyarul beszélő, francia vígjáték, 97 perc, 2015

 

Yann sikeres biztosítási ügynökként az átlagfelnőttek eseménytelen, unalmas hétköznapjait éli. Nem talál az életben túl sok örömet és boldogságot, még barátnője oldalán sem. A lány egy meglepetésszerű születésnapi partit szervez a férfinak, ami jó alkalmat kínál az időutazásra. Találkozik Thomas-szal, egy régi barátjával a középiskolából, akivel régóta nem futottak össze és aki még mindig úgy viselkedik, mintha számára nem ért volna véget a nyolcvanas évek és a tinédzserkor. A férfival felidézi a boldog éveket, az első szerelmet és a kort, amikor még előttük állt az egész jövő. Az emlékek hatására úgy döntenek, felkeresik a régi osztálytársakat és ismét megszervezik a szalagavató bulit. A felkeresett barátok, szerelmek, osztálytársak élete azonban önmagában is nem kevés meglepetéssel szolgál.

 

Rendező: Rémi Bezancon

Szereplők: Pierre Rochefort, Pio Marmai, Mélanie Bernier, Kyan Khojandi

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

H20 - Halloween 20 évvel később

(Halloween H20: 20 Years Later)

magyarul beszélő, amerikai horror, 85 perc, 1998

 

Borzalmas gyilkosság történt az illinois-i kisvárosban, Haddonfieldben 1963-ban, Mindenszentek éjszakáján. A hatéves Michael Myers késsel lemészárolta a nővérét. Tizenöt évvel később Michael megszökött az elmegyógyintézetből, és gyilkos ámokfutást rendezett a városban, melyet csak a húga, Laurie élt túl. A lány új személyazonosságot kapott, és új életet kezdett, egy kisfia született. Ám húsz év elteltével sem tudta feldolgozni az eseményeket. Az alkoholhoz menekült, miközben egyedül neveli a fiát, Johnt. Mindenszentek éjszakájára kiürül az iskola, ahol Laurie dolgozik, csak John és a barátnője marad. Újra feltűnik Laurie gyilkos bátyja.

 

Rendező: Steve Miner

Szereplők: Adam Arkin, Jamie Lee Curtis, Adam Hann-Byrd

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson

(Scary Movie)

magyarul beszélő, amerikai horror-vígjáték, 88 perc, 2000

 

Én tudom, hogy mit tettél a mátrixban tavaly nyáron a hatodik érzékeddel. Avagy itt egy kis sikoly, ott egy kis ideglelés! Népszerű horrorfilmeket parodizál fergeteges humorral a művéres vígjáték. Hat jó barátot kerget halálra egy sorozatgyilkos, aki egyesíti magában az összes stílusos kegyetlenséget. Ráadásul a média is üldözi őket egy kotnyeles riporternő, Gail személyében. Az elmúlt évben, pontosan Halloween éjszakáján történt autóbaleset apropóján kezdődik a testhőmérséklet visszaszámlálása: mínusz egy, mínusz kettő.

 

Rendező: Keenen Ivory Wayans

Szereplők: Shawn Wayans, Anna Faris, Marlon Wayans

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Shop-stop

(Clerks)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 90 perc, 1994

 

Vannak üzletek, amelyek különösen vonzzák a rigolyás különc vevőket. Ilyen a New Yersey-beli Quick Shop is.

A 22 éves Dantéra zord hajnal virrad. A főnöke felhívja és megkéri, hogy ugorjon be a kora reggeli műszakba helyettesíteni. Úgy volt, hogy sokáig alszik, szórakozik, csajozik; ehelyett az üzletben sorozatosan balul ütnek ki a dolgok. Ráadásul a barátnője szexuális partnereinek nem csekély számával idegesíti. Aztán itt van még Randal, a szomszédos videokölcsönzőben kiszolgáló kollégája, aki állandóan Danténál lóg és szemérmetlenül inzultálja a hóbortos vevőket.

 

Rendező: Kevin Smith

Szereplők: Biran O'Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Mindenáron esküvő

(Ahora o nunca)

magyarul beszélő, spanyol vígjáték, 91 perc, 2015

 

Álex és Eva lázasan készülődik esküvőjükre, melyet Nagy-Britanniába szeretnének megtartani. Lázasan zajlanak az előkészületek és úgy tűnik, minden a tervek szerint alakul. Ám egy váratlan fordulat bonyodalmak egész sorát indítja el. A násznépet szállító repülőgép járatát törlik, majd a pótmegoldásként javasolt Marseille-i járat London helyett Amszterdamban ér földet - egy vulkánkitörés miatti hamufelhő folytán. Az esküvő napját elhalasztják, ám a fiatal pár mindenáron esküvőt akar.

 

Rendező: María Ripoll

Szereplők: Dani Rovira, María Valverde, Jordi Sánchez, Clara Lago

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Jószomszédi iszony

(Duplex)

magyarul beszélő, amerikai-német vígjáték, 89 perc, 2003

 

Alex és Nancy az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

 

Rendező: Danny DeVito

Szereplők: Ben Stiller, Drew Barrymore, Eileen Essell

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Másnaposok szerencséje

(Walk of Shame)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 95 perc, 2014

 

Meghan a csinos és munkamániás riporter egy váratlanul jól végződött buli után Los Angeles egyik lepukkant külvárosi negyedében találja magát telefon, személyi, autó és pénz nélkül. Legnagyobb álma, hogy hírbemondó lehessen, és csak pár órája van a tegnapi partirucijában eltipegni a züllött városrészen át élete legfontosabb meghallgatására, amihez természetesen minden szembejövőnek lesz egy-két szava.

 

Rendező: Steven Brill

Szereplők: Elizabeth Banks, James Marsden, Gillian Jacobs, Sarah Wright

 

Forgalmazó: ADS

Korhatár: 12

 
 

Vérbosszú

(Blood out)

amerikai akciófilm, 90 perc, 2011

 

Michael Spencer (Luke Goss) egy vidéki kis települése seriffje, aki egész életében a törvény mellett állt, ám amikor megtudja, hogy testvére meggyilkolásának ügyében lezárja a nyomozást a rendőrség, földre hajítja a jelvényét és titkos akcióba kezd, hogy bosszút álljon a gyilkosokon.

 

Rendező: Jason Hewitt

Szereplők: Luke Goss, Val Kilmer, 50 Cent

 

Forgalmazó: Cinetel

Korhatár: 16

 
 

Kémkölykök

(Spy Kids)

magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 88 perc, 2001

 

Ingrid és Gregorio Cortez kémek, de már 9 éve a családnak élnek, és nem vállalnak semmi megbízatást. Ügynöktársaik sorozatos és titokzatos eltűnése azonban arra készteti a házaspárt, hogy újra felöltsék álcáikat, és akcióba induljanak, ám hamarosan egy rejtélyes tévés figura várának tömlöcében találják magukat a mesefigurákká mutált, elrabolt ügynökök között! Két gyermekük, Carmen és Öcsi még fel sem ocsúdnak a meglepetésből, és máris övék a főszerep: meg kell menteni anyát és apát.

 

Rendező: Robert Rodriguez

Szereplők: Antonio Banderas, Carla Gugino, Daryl Sabara, Alexa Vega

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Egy háború

(A War)

feliratos, dán háborús filmdráma, 115 perc, 2015

 

Egy dán katonai különítmény tagjai otthonuktól távol, Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, ahol a helyi civileket védik a szélsőséges radikálisokkal szemben. Egy rutinküldetés közben a század komoly harcokba keveredik. Hogy embereit megmentse, századparancsnokuk olyan döntést hoz, amelynek rendkívüli következményeit neki kell elviselni - valamint otthon maradt családjának. Felesége és három gyermeke pedig türelmetlenül várja haza a férfit. 

 

Rendező: Tobias Lindholm

Szereplők: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

A kommuna

(Kollektivet)

magyarul beszélő, svéd-holland-dán dráma, 111 perc, 2016

 

Erik és családja a hetvenes években, Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi időközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal és a kapcsolatba, valamint a furcsa helyzetbe a felesége is beleegyezik. Aztán az idő múlásával mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel.

 

Rendező: Thomas Vinterberg

Szereplők: Fares Fares, Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Lise Koefoed

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Divat a szerelem!

(Chic!)

színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 103 perc, 2015

 

A híres divattervezőt. Aliciát elhagyja párja, ezért úgy dönt, nem fejezi be a cég régóta várt kollekcióját. Hélénének, az asszisztensének valamit gyorsan ki kell találnia, hogy a nő új ihletet kapjon. Ekkor kerül a képbe a kissé egyszerű, de jólelkű kertész, kinek a személyében Alicia új múzsára talál.

 

Rendező: Jerome Cornuau

Szereplők: Marina Hands, Fanny Ardant, Eric Elmosnino

 

Forgalmazó: ADS

Korhatár: 12

 
 

Starsky & Hutch

(Starsky & Hutch)

színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 101 perc, 2004

 

Amikor David Starsky (Ben Stiller) szolgálatban van, nincs, ami megállítsa. Márpedig ő mindig szolgálatban van, mániákus makacssággal üldözi a bűnt és a bűnözőket. Társai nem is bírják a tempót: gyorsabban váltogatja a nyomozótársait, mint a sebességet imádott, tűzpiros Gran Torinójában. Így kerül mellé Ken Hutchinson (Owen Wilson), aki szintén nem volna rossz zsaru, csak túlságosan szereti a pénzt, túl laza és tojik mindenkire. Az ösztönei hibátlanok, ám még nincs meggyőzve arról, hogy a törvény kevésbé jövedelmező oldalán kéne maradnia. A két rendőr egy gyilkossági ügyben nyomoz. Hutch egyik informátora és egy túl készséges pompomlány segítségével vetik magukat az ügybe.

 

Rendező: Todd Phillips

Szereplők: Ben Stiller, Owen Wilson, Snoop Dogg

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Amnézia

(Before I Go to Sleep)

magyarul beszélő, angol thriller, 92 perc, 2014

 

Christine minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter kezelni kezdte a nőt - és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel - és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik - és ez robbanáshoz vezet.

 

Rendező: Rowan Joffe

Szereplők: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 16

 
 

Good Will Hunting

(Good Will Hunting)

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 126 perc, 1997      

 

Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat. Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire, az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem.

 

Rendező: Gus Van Sant

Szereplők: Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Jenny esküvője

(Jenny's Wedding)

amerikai vígjáték, 94 perc, 2015

 

Jenny fiatal, szép és vonzó nő, senki sem érti a környezetében, miért is nem ment még férjhez. A szülei is aggódnak, hogy miért nem állapodik meg végre. Ennek valójában az az oka, hogy Jenny leszbikus. Nyíltan vállalja a másságát, csak épp a szűk családi körrel nem közölte ezt, ők semmit sem tudnak erről. Amikor Jenny végre elhatározza, hogy családot alapít, mindenkit megdöbbent a bejelentésével, hogy a párja egy másik nő, akit eddig a lakótársának hittek. A lány döntése megosztja a családot.

 

Rendező: Mary Agnes Donoghue

Szereplők: Katherine Heigl, Tom Wilkinson, Alexis Bledel

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Horrorra akadva 3.

(Scary Movie 3)

magyarul beszélő, amerikai-kanadai horror-vígjáték, 84 perc, 2003

 

Az egész akkor kezdődik, amikor a híreket fáradhatatlanul kutató riporter, Cindy Campbell egy nagyszabású televíziós műsor kellős közepén egy keménynek tűnő sztori nyomába ered. Rövidesen az egész bolygót fenyegető, szörnyűséges támadássorozat bizonyítékaira bukkan. Óriási, mindent átható összeesküvésekkel szembesülve, állandóan a sarkában lévő, furcsa emberektől üldözve Cindynek fel kell vennie a harcot, hogy megakadályozza a gonoszt abban, hogy ismét megpróbálja uralma alá hajtani a világot - miközben a sztori szálait úgy szövi a film, hogy egyetlen alkalmat se szalasszon el, hogy egy-egy gyors csavarintással a parodizált eredeti filmek emlékezetes jeleneteit pellengérre állítsa.

 

Rendező: David Zucker

Szereplők: Anna Faris, Charlie Sheen, Pamela Anderson, Leslie Nielsen

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Mindenki megvan

(Everybody's Fine)

magyarul beszélő, amerikai-olasz filmdráma, 100 perc, 2009

 

Frank Goode egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson. A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a modern világban. Szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.

 

Rendező: Kirk Jones

Szereplők: Drew Barrymore, Robert De Niro, Kate Beckinsale, Sam Rockwell

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Horrorra akadva 2.

(Scary Movie 2)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 83 perc, 2001

 

Az őrület onnan folytatódik, ahol az első rész abbamaradt, tovább követhetjük Cindy Campbell sorsát, aki most már egyetemi hallgató. Egy tébolyult professzor titokban összehozza őt és néhány kalandvágyó diáktársát egy hétvégi szórakozásra valamiféle tudományos kísérlet ürügyén. Ez a hétvége sokkolóbb, mint valaha és sokszor a tanterven kívüli események esztelenül követik egymást, nem beszélve a fergeteges meglepetésekről, amelyek garantálják a non-stop szórakozást.

 

Rendező: Keenen Ivory Wayans

Szereplők: Shawn Wayans, Anna Faris, Marlon Wayans

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

John Wick

(John Wick)

magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 96 perc, 2014

 

John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki - nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

 

Rendező: Chad Stahelski

Szereplők: Keanu Reeves, Adrianne Palicki, Willem Dafoe

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 18

 
 

Dirty Dancing 2

(Dirty Dancing 2: Havana Nights)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 86 perc, 2004  

 

A 18 éves Katey (Romola Garai) Havannába érkezik, ahol apja a Ford Művek vezetője. A kissé különc lányt mágnesként vonzzák az utcai táncosok, de legfőképpen egy tüzes tekintetű, büszke és céltudatos kubai sráchoz, Javierhez (Diego Luna) vonzódik. Rábeszéli a fiút, hogy tanítsa meg erre a fékevesztett, erotikus táncra, a salsára és legyen a partnere az országos táncbajnokságon. Rövidesen a színjeles, kitűnő tanuló Katey sutba dobja könyveit és szüleit félrevezetve, éjjel-nappal Javier társaságában igyekszik felfedezni Kuba másik, eddig sosem látott arcát.

 

Rendező: Guy Ferland

Szereplők: Romola Garai, Diego Luna, Sela Ward

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Pokoli hajsza

(The Objective)

amerikai-marokkói horror, 90 perc, 2008

 

2001. november, Afganisztán. Két hónappal az ikertornyok elleni merénylet után egy különleges egység hatol be mélyen az országba, egy CIA ügynök kíséretében, hogy megtaláljanak egy veszélyesnek tartott vallási vezetőt, Mohammad Aban-t. Egy helyi "idegenvezetővel" kiegészülve a csapat egyre beljebb jut a hatalmas hegyek által körülvett, sivatagos tájon, miközben olyan események történnek, amire még a legjobb kiképzésben részesült katonák sincsenek felkészülve.

 

Rendező: Daniel Myrick

Szereplők: Jonas Ball, Sam Hunter, Jon Huertas

 

Forgalmazó: Cinetel

Korhatár: 18

 
 

A meglepetés

(De Surprise)

színes, feliratos, holland-belga-német-ír romantikus vígjáték, 102 perc, 2015

 

Jacob, a különc milliárdos rendkívüli módon unja életét. Olyannyira, hogy legszívesebben önkezével vetne véget Földi létének. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, éppen ezért megbíz egy erre szakosodott, profi céget, mely ígéretet tesz arra, hogy hamarosan elteszik láb alól. Ám Jakob megismerkedik a gyönyörű Anne-val, aki miatt megérné kihátrálni a szerződésből, erre azonban már nincs lehetőség.

 

Rendező: Mike van Diem

Szereplők: Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir

 

Forgalmazó: ADS

Korhatár: 12

 
 

Szeretet és köszönet

(Love and Mercy)

amerikai életrajzi film, 120 perc, 2014

 

Egy film a Beach Boys dalszövegírójáról és zenészéról, a visszahúzódó Brian Wilsonról, akinek inspiráló pályafutását idegösszeroppanás árnyékolta be. Wilson egy napon megismerkedik az ellentmondásos terapeutával, Dr. Eugene Landyvel, mely sorsfordítónak bizonyul.

 

Rendező: Bill Pohlad

Szereplők: Elizabeth Banks, John Cusack

 

Forgalmazó: BigBang Media

Korhatár: 12

 
 

Sikoly 2.

(Scream 2)

magyarul beszélő, amerikai horror, 116 perc, 1997

 

Két év telt el a szörnyű woodsboro-i események óta. Az ifjú túlélők, Sidney Prescott és Randy Meeks úgy döntöttek, hogy elfelejtik a traumatikus élményt és folytatják életüket. A két barát együtt beiratkozik hát a középnyugati Windsor Egyetemre. Az egyetemi városban épp a "Döfés" című film bemutatója tartja izgalomban a diákokat. A film a woodsboro-i gyilkosságok című könyvből készült, szerzője a rámenős riporternő, Gale Weathers, aki testközelből élte át az öldöklést, és pénzre váltotta a véres élményt azzal, hogy írt belőle egy bestsellert. Ám a film bemutatója vérfürdőbe torkollik: egy szellemálarcos gyilkos lemészárol két főiskolást.

 

Rendező: Wes Craven

Szereplők: Neve Campbell, Jamie Kennedy , David Arquette, Courteney Cox

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Erik a Viking

(Erik the Viking)

színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 90 perc, 1989

 

Északi mitológiával beoltott gyerekfilm, amelyet Terry Jones és John Cleese jelenléte miatt sokan Monty Python-műnek tekintenek. Nem az, de a móka így sem marad el, elég ránézni Tim Robbinsra. Ő volna Erik, a viking, aki - ahogy ez a főszereplőkkel lenni szokott - a vártnál komolyabb küldetés elé néz.

 

Rendező: Terry Jones

Szereplők: John Cleese, Tim Robbins, Mickey Rooney

 

Forgalmazó: Cinetel

Korhatár: 12

 
 

Férfiak és csirkék

(Men & Chicken)

feliratos, dán-német fekete komédia, 104 perc, 2015

 

Gabriel és Elias hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük. Megismerkednek a polgármesterrel, és annak lányával, aki utálja az életét, önmagát, a családját és a szigetet, és egyébként is kicsit neurotikus nő. A szülői házban aztán egy csomó állat mellett olyan hibbant emberekkel is találkoznak, akikről nemcsak az derül ki, hogy testvéreik, de ismerik az eltitkolt igazságot a családjukról és önmagukról is.

 

Rendező: Anders Thomas Jensen

Szereplők: David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 16

 
 

Én, Pán Péter

(Finding Neverland)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol filmdráma, 106 perc, 2004     

 

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie (Johnny Depp) egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal (Kate Winslet). Barrie, a rosszallások ellenére, összebarátkozik a családdal és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az "Elveszett Fiaivá", ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

 

Rendező: Marc Forster

Szereplők: Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman

 

Forgalmazó: Miramax

 
 

A hangok

(The Voices)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 103 perc, 2014

 

Jerry egy igazán kedves fickó, aki némi mentális zavarral küzd. Házi kedvencei igyekeznek őt folyamatosan befolyásolni, ki így, ki úgy. Macskája, Mr. Whiskers a legsötétebb énjét igyekszik előhozni a zavart fiúnak, míg Bosco, a kutyája, igyekszik őt jó irányba terelni.

 

Rendező: Marjane Satrapi

Szereplők: Ryan Reynolds, Olivier Bernet, Gemma Arterton

 

Forgalmazó: ADS

Korhatár: 18

 
 

Sikoly 3.

(Scream 3)

magyarul beszélő, amerikai horror, 118 perc, 2000

 

A Sikoly 3, film a filmben: a színhely Hollywood, a Döfés 3 - Visszatérés Woodsboróba című film forgatása. Sidney a Windsor egyetemen történtek óta visszavonultan él Észak-Kalifornia egy eldugott erdejében, de halott anyja képe még mindig kísérti. Egy napon őt is felhívja a gyilkos, aki a woodsborói borzalmakról szóló film forgatásán újból szedi áldozatait, otthagyva mellettük Sidney anyjának képét.

 

Rendező: Wes Craven

Szereplők: Neve Campbell, Patrick Dempsey , David Arquette, Courteney Cox

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Sin City

(Frank Miller's Sin City)

színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 119 perc, 2005  

 

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

Rendező: Robert Rodriguez, Frank Miller

Szereplők: Bruce Willis, Clive Owen, Benicio Del Toro, Jessica Alba

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

A csendes bérgyilkos

(The Merry Gentleman)

amerikai dráma, 110 perc, 2008

 

Kate erőszakos férje elől menekül Chicagóba, hogy új életet kezdjen. Egy véletlen folytán itt ismerkedik meg Frankkel, a profi bérgyilkossal, aki azonban saját magával képtelen végezni, pedig többször is megpróbálta. A két, magának való, az élettől nem sok jót kapó ember szép lassan egyre közelebb kerül egymáshoz. Múltjuk azonban úgy tűnik, nem engedi elszökni őket. Kate-nek felbukkan a közben vallási fanatikussá lett férje, miközben Frank után pedig a rendőrség kezd nyomozni.

 

Rendező: Michael Keaton

Szereplők: Michael Keaton, Tom Bastounes

 

Forgalmazó: Cinetel

Korhatár: 16

 
 

Sikoly

(Scream)

magyarul beszélő, amerikai thriller, 107 perc, 1996

 

Sidney tinédzserként száll szembe szorongásaival. Anyját csupán néhány hónappal ezelőtt gyilkolták meg, apja csak az üzletnek él, mit sem törődik lányával; sőt még barátja is örökös feszültségben tartja a magányos lányt. És még mintha ez sem lenne elég, brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost, de főként Sidney iskolatársát, Casey Beckert. A gyilkos kedvenc horrorfilmjeiből merít ihletet, hogy felforgassa a várost és kollégiumát.

 

Rendező: Wes Craven

Szereplők: Neve Campbell, Drew Barrymore, David Arquette, Courteney Cox

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Hölgyválasz

(Shall We Dance?)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2004 

 

John Clark (Richard Gere) chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. És mégis mintha elrohanna mellette az élet, a családját is alig látja. Egyik nap John hazafelé tartva a vonatablakon át a gyönyörű Paulinára (Jennifer Lopez) lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi's stúdióból bámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John számára újra kezdődik az élet.

 

Rendező: Peter Chelsom

Szereplők: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Stanley Tucci

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Vörös kutya

(Red Dog)

színes, magyarul beszélő, ausztrál-amerikai családi vígjáték, 89 perc, 2011

 

A Dampier-bányatelepen a munka nehéz, az ott dolgozók pedig kemény emberek. Az ő szívüket is meglágyítja azonban egy barátságos négylábú, amelyet kicsit mindenki a sajátjának tekint. A kutya végül Johnt (Josh Lucas), a helyi buszsofőrt választja gazdájául. Amikor pedig egyszer John eltűnik, a hűséges eb a keresésére indul, átszelve fél Ausztráliát...

 

Rendező: Kriv Stenders

Szereplők: Josh Lucas, Rachael Taylor, Rohan Nichol

 

Forgalmazó: Cinetel

 
 

Apu vagy anyu?

(Papa e Mama)

színes, magyarul beszélő, francia-belga vígjáték, 85 perc, 2015

 

Vincent és Florence életük álláslehetőségét kapták meg az ország két különböző pontján, és épp válni készülnek. Bár imádják gyermekeiket, szeretnének mindketten karrierjükre koncentrálni, így igyekeznek elérni a gyerekeknél, hogy azok a másikat válasszák.

 

Rendező: Martin Bourboulon

Szereplők: Laurent Lafitte, Marina Fois, Alexandre Desrousseaux, Anna Lemarchand

 

Forgalmazó: ADS

Korhatár: 16

 
 

Pasolini

(Pasolini)

feliratos, francia-olasz-belga életrajzi dráma, 84 perc, 2014

 

Az ötvenéves Pier Paolo Pasolini a '70-es évek lármás Rómájában éli mindennapjait. Éppen befejezte a Saló, avagy Szodoma 120 napja forgatását, és az utómunkálatokat végzi a filmen, amely később a kritikusokat és a nézőket egyszerre sokkolta világszerte. Pasolini már új filmtervét készíti elő. A munkálatok során édesanyja és testvére is próbálják lebeszélni róla a rendezőt, mivel a történetet túl durvának és látnokinak gondolják az olasz közönség számára. 1975. november 2-án Pier Paolo Pasolinit vérbe fagyva találják meg. Az elkövető személye és a gyilkosság oka a mai napig nem derült ki, és azóta is összeesküvések sora lengi körül.  

 

Rendező: Abel Ferrara

Szereplők: Willem Dafoe, Maria de Medeiros, Riccardo Scamarcio

 

Forgalmazó: Vertigo

Korhatár: 18

 
 

Chicago

(Chicago)

színes, magyarul beszélő, amerikai-német zenés vígjáték, 113 perc, 2002 

 

Chicago, 1929. Gyilkosság. Szenvedély. Hírnév. Szex. És jazz, mindhalálig. A Szeles Város megannyi kalanddal és lehetőséggel kecsegtet. Ez a csábítás elkápráztatja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Roxie egyetlen vágya, hogy Velma Kelly varietéművésznő dicső nyomdokaiba léphessen. Vágya kicsit másképp teljesül, amikor néhány nagyon elhibázott lépés folytán a sztár és a sztárjelölt is börtönbe kerül gyilkosság vádjával. A Matron Morton börtön felügyelete alatt Roxie találkozik Billy Flynn-nel, a legendás ügyvéddel, aki elvállalja Roxie ügyét, egy nem szerény összegért. Roxie berobban a csúcsra, mentorának nagy bosszúságára. Ám az agyafúrt Miss Kelly is tartogat néhány meglepetést a második felvonásra.

 

Rendező: Rob Marshall

Szereplők: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 12

 
 

Alkonyattól pirkadatig

(From Dusk Till Dawn)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 100 perc, 1996

 

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket.

 

Rendező: Robert Rodriguez

Szereplők: George Clooney, Quentin Tarantino, Salma Hayek, Harvey Keitel

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 18

 
 

Szívecskéim

(Caprice)

színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 100 perc, 2015

 

Clément kicsit félszeg, átlagos férfi, aki napközben pedagógusként dolgozik, esténként pedig szenvedélyének, a színháznak adózik. Egy napon aztán álmai színésznője legnagyobb meglepetésére nemcsak észreveszi, de bekövetkezik az elképzelhetetlen, és a nő bele is szeret a férfiba. Clément élete ennél nem is lehetne szebb és jobb, ám amikor minden tökéletesnek tűnik, egy diáklány személyében megjelenik a kísértés. Barátnője nem alaptalanul kezd gyanakodni Clément-re amiatt, hogy esetleg összeszűrte a levet a tinédzserrel. A férfi pedig meglehetősen szerencsétlen eszközökkel és módon igyekszik leplezni érzéseit és találkozásaikat.

 

Rendező: Emmanuel Mouret

Szereplők: Emmanuel Mouret, Anais Demoustier, Laurent Stocker, Virginie Efira

 

Forgalmazó: Cinetel

Korhatár: 12

 
 

Éjjeliőr a hullaházban

(Nightwatch)

magyarul beszélő, angol thriller, 92 perc, 2014

 

Christine minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter kezelni kezdte a nőt - és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel - és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik - és ez robbanáshoz vezet.  

 

Rendező: Ole Bornedal

Szereplők: Ewan McGregor, Nick Nolte, Patricia Arquette

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Balhé Bronxban

(Rumble in the Bronx)

magyarul beszélő, hongkongi-amerikai akció-vígjáték, 104 perc, 1995

 

Ha egy hongkongi turista New Yorkba érkezik a nagybátyja esküvőjére, az általában egy kis lazítást, városnézést és a család boltjában való besegítést jelent. Nem egészen ugyanez a helyzet, ha az illető Dél-Bronxba keveredett! Keung (Jackie Chan) látszólag ártalmatlan turista, aki egy motoros banda és a maffia közt dúló háborúba cseppenve mutatja meg ellenfeleinek, milyen is az igazi "csihipuhi" hongkongi módra.

 

Rendező: Stanley Tong

Szereplők: Jackie Chan, Bill Tung, Anita Mui

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16

 
 

Hétköznapi titkaink

(Louder than Bombs)

színes, feliratos, norvég-francia-dán-amerikai filmdráma, 109 perc, 2015

 

Három évvel a neves háborús fotóriporter halála után egy kiállítás szervezése újra összehozza az elhunyt anya családját. Az apa azóta egyedül neveli kisebbik fiát, aki mind jobban eltávolodik tőle. Nagyobbik fia várandós feleségével él együtt, és hosszú idő után tér vissza ismét a szülői házba. A fotók válogatása közben régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. Kiderül, mindhárom családtag beleragadt az életébe, mindegyiküknek van rejtegetnivalója, egyikük sem ismeri igazán a másikat, sőt, még az anya élete is tartogat meglepetéseket. Az emlékezés során elérkezik a hétköznapi titkok kitárgyalásának ideje.

 

Rendező: Joachim Trier

Szereplők: Jesse Eisenberg, Amy Ryan, Gabriel Byrne, Devin Druid

 

Korhatár: 16

Forgalmazó: Vertigo

Ár: 970 Ft

 
 

Equilibrium - Gyilkos nyugalom

(Equilibrium)

magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 107 perc, 2002

 

Valahol a 21. században, a harmadik világháború után: a megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll, az Atya vezetésével. Ő és emberei totálisan betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt az érzelmek átélését is. Az agymosásra egy mindennap adagolt szert, a Proziumot vetik be. John Preston az érzelemmentesítést ellenőrző csapat, a Gramaton vezetője. A hű katona még saját felesége kivégzését is szenvtelenül végignézte, majd magára maradt két gyermekével. Egy napi gyógyszeradag kimaradása azonban rést üt emlékezetében és elnyomott érzelmi világában.

 

Rendező: Kurt Wimmer

Szereplők: Christian Bale, Emily Watson, Sean Bean

 

Forgalmazó: Miramax

Korhatár: 16