A gyermekek biztonságos internetezése közös ügyünk

A UPC hosszú ideje elkötelezett a tudatos és biztonságos internetezés, és különösen a gyermekek védelme iránt. Hiszünk benne, hogy a gyermekek akkor fognak tudni igazán élni a digitális világ által biztosított határtalan lehetőségekkel, valódi élményekre és társakra találva, ha lelki sérülésektől mentesen, tudatos tapasztalatszerzéssel fedezhetik fel az internetezést.

 

A gyermekek többsége ma már az óvodáskor végén megkezdi az ismerkedést az internettel, ám általában senkitől nem kapnak tanácsokat arra, hogyan viselkedjenek és közlekedjenek a világhálón. Ezért igyekszünk nemcsak közvetlenül segíteni nekik, hanem eszközöket és tanácsokat adni a szülőknek és a pedagógusoknak is ahhoz, hogy közösen felkészülhessenek a váratlan, szokatlan helyzetek kezelésére. Ennek érdekében több kezdeményezést is indítottunk, többek között az Európai Unió Bizottságával illetve annak Insafe nevű szervezetével együttműködve.

 

Tartalomszűrő és teljes körű számítógép-védelmi szoftverek mellett az internet világába és biztonságos használatába a gyermekek nyelvén bevezető weboldalt, letölthető és online tippeket, tanácsokat, valamint játékos munkafüzetet is biztosítunk ügyfeleinknek. Emellett a tudatos médiafogyasztáshoz, tévézéshez is kínálunk jó tanácsokat egy részletes online tudástárral, illetve egyik fő kezdeményezőként a Tévézz okosan! weboldallal.

Szűrőszoftver

 

Díjmentes szűrőszoftverek a gyermekek biztonságos internethasználatáért

 
 

Online biztonsági tippek

 

Segítség a szülőknek, hogy miként támogassák gyermekeik biztonságos internetezését

 
 

Játékos internet- biztonsági munkafüzet

 

Játékos tanulás – az internet használata

 
 

UPC Smart Guard

 

Teljes körű számítógép-védelem vírusirtóval és tűzfallal

 
 

A gyerekek és a média

 

Tudástár, jó tanácsok szülőknek. Mit tehet Ön a médiatudatos háztartás kialakításáért.

 
 

Otthon a neten

 

Weboldal az internet biztonságos felfedezéséhez gyerekeknek és szülőknek

 
 

Tévézz okosan!

 

Társadalmi kezdeményezése a gyermekek hasznos és tudatos tévézésének segítésére