„Egy közösségben” programunk

A digitális technológiák olyan jelentős előnyöket nyújtanak, hogy ezáltal a modern emberi élet alapvető részévé váltak, nagyban megkönnyítve. Ezért fontos a digitális világban való részvétel.

A program célja

Akik nem férnek hozzá a digitális technológiákhoz, világában sem lehetnek jelen teljes mértékben. Tehát a digitális világban való részvétel igazi társadalmi kérdés.
 

„Egy közösségben” programunk célja a digitális részvétel elősegítése a hozzáférés szélesítésével, a képességek fejlesztésével és lehetőségek teremtésével közösségeink és mindazok számára, akiknek az életére hatással vagyunk. Programunk feltárja, hogyan lehet erőforrásainkat – termékeinket, szolgáltatásainkat és embereinket – úgy kamatoztatni, hogy azok még inkább a társadalom javára szolgáljanak.


MI NEM CSUPÁN „HOZZÁFÉRŐK” ÉS „HOZZÁ NEM FÉRŐK” KATEGÓRIÁIBAN GONDOLKODUNK. A DIGITÁLIS MEGOSZTOTTSÁG NEM CSAK A HOZZÁFÉRÉSRŐL SZÓL, HANEM A KÉPESSÉGRŐL ÉS LEHETŐSÉGRŐL IS.

Hozzáférés

Mindenkinek hozzáférést biztosítani azokhoz az eszközökhöz és berendezésekhez, amelyekkel a digitális világba bekapcsolódhatnak.


A hozzáférésen alapuló digitális megosztottság még ma is létező probléma minden országban, ahol szolgáltatunk. Az Európai Bizottság tanulmányai is megerősítették ezt, annak ellenére, hogy az információs és kommunikációs technológiákat minden régióban és társadalmi rétegben egyre többen alkalmazzák. Egyértelmű, hogy az országok között és országokon belül is komoly szakadék van a digitális technológiát használók és nem használók között. A hozzáférés az első fontos kérdés.

Képesség

Hozzásegíteni az embereket, hogy a digitális termékeket és szolgáltatásokat biztonságosan és hatékonyan használhassák.


A hozzáférés azonban önmagában nem elég. Akkor is kirekesztve érezhetjük magukat, ha nem rendelkezünk megfelelő képességekkel. Ez az alapvető készségekkel kezdődik: hogyan kell telepíteni, bekapcsolni, működtetni az eszközöket. De ide tartozik a haladó szintű felhasználás is.


Sokan nem használják ki teljes mértékben hozzáférésüket, mert nem biztosak benne, hogy tudják is, mit csinálnak. Aggódnak, mi lesz, ha esetleg valamit elrontanak. A biztonság is fontos kérdés; az emberek biztosak akarnak lenni abban, hogy meg tudják védeni magukat és családjukat az esetleges veszélyektől.


A képesség, égszerzésének folyamata korántsem egyforma mindenkinél, így ez a kérdés egyáltalán nem egyszerű. Egy biztos, a képesség megléte fontos tényező. A hozzáférés nem ér semmit, ha nem rendelkezünk a használathoz szükséges, megfelelő képességgel.

Lehetőség

Segíteni az embereket megtanulni, hogyan használhatják leghatékonyabban a digitális termékeket és szolgáltatásokat, az egyének és a társadalom egészének javára.


Az új digitális világ átalakítja azon képességünket, hogy egymással kapcsolatba lépjünk, és egymást támogassuk.


Kulcsfontosságú szerepe lesz a világ előtt álló sok társadalmi és környezeti probléma megoldásában. Óriási lehetőségeket kínál, és rendkívüli sebességgel fejlődik. A technológia nagyrészt bonyolult, a nyelvezet pedig nem mindig könnyen érthető.


Fejlett, nagysebességű internetes hozzáférés, Voice over internet Protocol ((VOIP) – hangtovábbítás IP-alapon) szolgáltatások, igény szerinti digitális televízió? Ezek a kifejezések a legtöbb ember számára nem sokat jelentenek. Azaz a hozzáféréssel és képességgel rendelkezők gyakran mégsem tudják a technológia adta lehetőségeket igazán kihasználni. Úgy érezhetik, a világ elszáguld mellettük, ők pedig lemaradnak.


A digitális világban való teljes értékű részvétel azt jelenti, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni a digitális világ lehetőségeiből. Ide tartozik az is, hogy tudjuk, hogyan fordíthatjuk a digitális eszközöket az egyének és a társadalom javára, hogyan tehetjük a világot jobbá a technológia erejével. Ezért a hozzáférést és a képességet a lehetőség követi.


A Magyar Adományozói Fórum 2007-es összesítése alapján a UPC Magyarország a legtöbbet adományozó első 20 hazai vállalkozás között szerepel.

Egy közösségben letölthető magazin

A mindennapi életet áthatja a digitális technológia.Kultúrákra és országra tekintet nélkül a televízió, a telefon; és az internet összefogja, összeköti az embereket. Ez az, amihez értünkés amiben kimagaslót nyújtunk a Liberty&Globalnál. Több mint 16 millió ügyfél számára teremtünk kapcsolatot a digitális világgal.

 

Dokumentum letöltése