2016.03.17. - Piliscsabán fejleszt a UPC – márciustól 1800 háztartásban érhető el a legújabb szélessávú hálózat

2016. március 17. – A UPC több mint 70 millió forintos beruházásnak köszönhetően mostantól 1800 piliscsabai háztartásba jut el a szélessávú internet, tévé és vezetékes telefon szolgáltatás, év végéig pedig várhatóan további 500 háztartás csatlakozhat a szolgáltató hálózatához a településen. A UPC és az önkormányzat stratégiai együttműködést jelentett be, melynek célja, hogy a szolgáltató a helyi közösségek számára akadálytalanabb hozzáférést biztosítson a digitális világ lehetőségeihez.

 

Március 4-től 1800 piliscsabai háztartás csatlakozhat a UPC extra-szélessávú hálózatához, amely 500 megabites sebességével akár négyszer gyorsabb adatforgalmat tud nyújtani, mint a településen eddig elérhető szolgáltatások. A hálózat év végéig tovább bővül, és Piliscsaba csaknem teljes területén, 2300 háztartás számára lesz elérhető. A UPC az internet mellett digitális kábeltelevíziós szolgáltatást is indít Piliscsabán, amelynek kínálatába az országosan sugárzott, HD minőségben is élvezhető csatornák mellé a tervek szerint a helyi Pilis TV és a BKTV adása is bekerül. Mostantól az itteni előfizetők számára is rendelkezésre állnak a UPC digitális kínálatának lehetőségei: a vállalat olyan innovatív szolgáltatásokat kínál, mint a televíziós tartalmak mobil elérését biztosító Horizon Go, mellyel az otthon falain kívül is követhetik kedvenc tévéműsorukat; a UPC Mobil, amely egyedülálló módon korlátlan adatforgalmat biztosít a mobilkészülékeken, vagy az ország 410 000 pontján elérhető ingyenes közösségi Wi-Fi hálózat, a UPC Wi-Free.

 

A szélessávú hálózatfejlesztés első ütemének átadása alkalmából rendezett sajtóeseményen Császár Zoltán, a UPC Magyarország stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója szimbolikus díszpolgári oklevelet adott át Farkas Andrásnak, Piliscsaba polgármesterének. Az oklevél a leggyorsabb országosan elérhető hálózathoz való csatlakozás alkalmából üdvözli Piliscsaba lakosait a korlátlan digitális élmények világában. Az eseményen a UPC és az önkormányzat stratégiai együttműködést jelentett be, melynek célja hogy a szolgáltató részvételével a helyi közösségek akadálytalanabb hozzáférést kapjanak az internet és a digitális világ lehetőségeihez.

 

Farkas András polgármester a város lakosai nevében üdvözölte a fejlesztéseket és elmondta: „Fontos, hogy városi rangunkhoz méltó, magas színvonalú szolgáltatásokat tudjunk biztosítani településünk lakói, intézményei és vállalkozásai számára, hiszen ez az egyik kulcsa annak, hogy versenyképesek legyünk a régióban, hogy segítsük a helyi vállalkozások fejlődését, új helyi munkahelyek létrehozását, illetve, hogy növeljük a lakosság komfortérzetét. A UPC hálózatépítése településünkön fontos lépés Piliscsaba modern kisvárossá válásának útján. Megtiszteltetés számunkra, hogy a régióban elsőként nálunk jelenik meg a UPC szolgáltatása.”

 

„Örömmel üdvözöljük piliscsabai ügyfeleinket a UPC családban! Hasonlóan többi előfizetőnkhöz, mostantól őket is szupergyors internet és a tévézés új élményei várják hálózatunkban, melyeket bármilyen eszközön, akár otthonukon kívül is szabadon elérhetnek.” – fogalmazott az esemény kapcsán Magnus Ternsjö, a UPC Magyarország ügyvezető igazgatója. „Folytatjuk fejlesztéseinket, és terveink szerint év végéig Piliscsaba csaknem teljes területén elérhetővé tesszük hálózatunkat.”

 

A UPC szolgáltatásai 2016. március 4-től érhetők el Piliscsabán. Az új előfizetők számára a vállalat vonzó belépési kedvezményt, Wi-Fi modemeket és média boxokat biztosít.