2015.06.29. - Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója irányítja mostantól a Liberty Global többi közép- és kelet-európai vállalatait is

2015. június 29. – A Liberty Global bejelentette a közép-európai vállalatait érintő legújabb szervezeti változtatásokat. Július 1-től Severina Pascu, a UPC Magyarország és a UPC Románia jelenlegi vezérigazgatója tölti be a Liberty Global Közép- és Kelet-európai régiójának ügyvezető igazgatói pozícióját, a UPC Magyarország vezetését továbbra is megtartva. A CEE ügyvezető igazgatói pozíció Betzalel Kenigsztein előléptetésével üresedett meg, miután őt a Liberty Global latin-amerikai és karibi régiójának (az úgynevezett "LiLAC" Csoportnak) az elnök-vezérigazgatójává nevezték ki.

 

Severina Pascu a közép- és kelet-európai térség országaiban, így a Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában működő Liberty vállalatok irányításáért és a régióban nyújtott lakossági szolgáltatásokért lesz felelős. Mindemellett továbbra is betölti a UPC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját.

 

A UPC Románia vezérigazgatói székében Robert Redeleanu, aki 2013 óta tölti be a marketing, értékesítési és ügyfélszolgálati területeket irányító marketingigazgatói pozíciót, váltja Severinát. 

Ezzel egy időben a Liberty Global közép- és kelet-európai régióját összevonják az eddig önállóan működő Ausztria-Svájc régióval. Eric Tveter az Ausztria-Svájc régió jelenlegi vezérigazgatója mostantól mindkét régiót felügyeli és Severina Pascu is közvetlenül neki fog jelenteni.

 

Ezzel a lépéssel a közép-európai régió vállalatai – egyedi működési igényeiknek megfelelően – kiemelt felsővezetői támogatásban részesülhetnek majd, illetve a régió előtt - a méretgazdaságossági lehetőségekre támaszkodva - megnyílik az út további regionális együttműködések feltérképezésére is.

 

Diederik Karsten, a Liberty Global európai szélessávú szolgáltatásaiért felelős elnökhelyettese a változások kapcsán a következőket nyilatkozta: "Eric és Severina tökéletes választás a Közép Európai Csoport vezetői pozícióira. Eric, akinek vezetésével Svájc és Ausztria egy rendkívül sikeres régióvá forrott össze, több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a kábelkommunikációs szektorban és a Liberty Globalnál is komoly szakmai múlt áll mögötte. Severina is hosszú éveken át bizonyította rátermettségét a közép-kelet-európai régióban, ahol hasonló sikerrel látta el magyarországi és romániai vállalatunk egyesített vezetését. Ők ketten egy következő szintre emelik majd a régiós együttműködéseinket."

 

Severina Pascut 2013-ban nevezték ki a UPC Magyarország és a UPC Románia ügyvezető igazgatójának. A romániai UPC már 2011-től az ő irányítása alatt működött, azt megelőzően pedig a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be 2008-tól. UPC-s karrierje előtt Közép-Európa egyik vezető befektetési bankjánál, a CAIB Romaniánál volt pénzügyi igazgató, valamint a Metromedia International amerikai kábelkommunikációs vállalatnál és a KPMG-nél dolgozott Romániában és az Egyesült Királyságban.