2013.08.06. - Liberty Global: változások a cégcsoport kelet-közép-európai szervezetében

Betzalel Kenigszteint a régió vezetőjévé nevezték ki

Severina Pascu lesz a UPC Magyarország ügyvezető igazgatója

 

Amsterdam, 2013. augusztus 6. – A Liberty Global a közép- és kelet-európai régiót érintő szervezeti változásokat jelentett be a mai napon. Augusztus 15-i hatállyal Betzalel Kenigszteint, a UPC Magyarország jelenlegi vezérigazgatóját a Kelet-Közép-Európai Térség ügyvezető igazgatójává nevezték ki. Betzalel Kenigsztein ezt a feladatát Diederik Karsten, a Liberty Global európai vállalatcsoportja vezetőjének közvetlen beosztottjaként, Amszterdamban látja majd el. Kenigsztein lesz felelős az egész régióért, beleértve Lengyelországot, Magyarországot, Romániát, a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát valamint a UPC Direct szolgáltatásokat is. Az egyes országok UPC-vállalkozásainak vezérigazgatói közvetlenül az ő irányítása alatt végzik tevékenységüket a továbbiakban.

 

A Virgin Media megvásárlásával a vállalatcsoport mérete jelentősen megnövekedett, ami a vezetőségi struktúra további kiigazítását tette szükségessé. A bejelentett változás révén a vezetőség kiemelt figyelemben tudja részesíteni a kelet-közép-európai régióban működő vállalkozások egyedi sajátosságait és igényeit. A nemzetközi csoport tagjaiként a méretgazdaságosság előnyei mellett így ezen vállalkozások számára lehetőség nyílik arra is, hogy több regionális szintű együttműködésben vegyenek részt.

 

Ezzel párhuzamosan, szintén augusztus 15-i hatállyal Severina Pascu, a UPC Románia jelenlegi ügyvezető igazgatója kapott megbízatást a UPC Magyarország ügyvezető igazgatói tisztségének ellátására. Severina együttesen látja el ezt a tisztséget a UPC Románia ügyvezető igazgatói megbízatásával.

 

„Betzalel Kenigsztein és Severina Pascu egyaránt ideális vezetők az új tisztségek betöltésére” – mondta el Diederik Karsten, a Liberty Global európai vállalatcsoportjának vezetője. Betzalel 25 évnyi tapasztalattal rendelkezik a kábelszektorban és a Liberty Globalnál is kimagasló eredményeket ért el.

 

2004-ben csatlakozott a cégcsoporthoz a UPC Hollandia műszaki igazgatójaként, ahol kulcsszerepet töltött be a hálózat megújításában, modernizálásában. 2009 óta sikeresen látta el a UPC Magyarország vezérigazgatói tisztségét. A UPC-t megelőző időszakban pedig különböző felsővezetői tisztségeket töltött be az izraeli kábelszektorban.

 

Az NMHH által most kiszabott bírságot a UPC Magyarország jogkövető módon befizeti, ugyanakkor a vállalat megvizsgálja a határozattal kapcsolatos fellebbezés lehetőségét.

 

Az ugyancsak komoly tapasztalatokkal rendelkező Severina Pascut 2011-ben nevezték ki a UPC Románia ügyvezető igazgatójává, amely tisztségében stabilizálta a vállalatot és újra növekedési pályára állította vissza az elmúlt évben. Ezt megelőzően, 2008-tól a UPC Románia pénzügyi igazgatói tisztségét töltötte be, korábban pedig az egyik vezető közép-európai befektetési bank, a CAIB Románia pénzügyi vezetőjeként dolgozott, illetve az amerikai Metromedia International kábelcégnél és a KPMG-nél töltött be különböző tisztségeket Romániában és az Egyesült Királyságban.

 

A Liberty Globalról

A Liberty Global a legnagyobb nemzetközi kábeles szolgáltató, mely 14 országban működtet vállalkozásokat. A vállalatcsoport fejlett televíziós, szélessávú internet és hangszolgáltatásokat kínálva teremt lehetőséget előfizetői számára, hogy bekapcsolódjanak a digitális világba és felfedezzék, megismerjék annak határtalan lehetőségeit. Piacvezető integrált hármas (triple-play) szolgáltatásait újgenerációs hálózatokon és innovatív technológiájú platformokon továbbítja 24,5 millió előfizető számára, akik a 2013. június 30-i adatok szerint 47,5 millió televíziós, internet és telefon szolgáltatást vesznek igénybe.