Szolgáltatásaink fejlődése

Megalakulását követően a UPC Magyarország Kft. gyors terjeszkedésbe kezdett: dinamikusan növelte előfizetőinek számát és új településeken jelent meg szolgáltatásával.

Technológiai fejlődés

A területi és mennyiségi növekedés mellett országszerte korszerűsítettük és folyamatosan tovább fejlesztjük kábelhálózatunkat, annak érdekében, hogy minden előfizetőnk számára magas műszaki színvonalon, egységes kínálatot, széles televíziós programválasztékot biztosítsunk és új szolgáltatások bevezetését is lehetővé tegyük.

 

A kábelhálózatok átépítése révén a UPC olyan korszerű távközlési infrastruktúrát honosított meg az általa ellátott területeken, amely a műsorelosztás mellett már interaktív távközlési szolgáltatások (pl. internet, telefon) nyújtására is alkalmas.

 

A szélessávú kábeles hálózat előnye, hogy valamennyi szolgáltatás egy időben is hozzáférhető, azaz internetezés közben a család többi tagjai nézhetik a televíziót, és telefonhívásokat is lehet fogadni, vagy kezdeményezni. A UPC eddigi magyarországi befektetéseinek mértéke meghaladja a 400 millió dollárt.

Új szolgáltatások

A fejlesztéseknek köszönhetően a UPC az országban az elsők között kezdett kínálni már 2000. novemberétől szélessávú internet-hozzáférési szolgáltatást, chello márkanévvel.

 

Ezzel egy időben, 2000. szeptemberében kezdtük meg az első hazai digitális televíziós szolgáltatást, UPC Direct néven, mely műholdas sugárzás révén országszerte bárhol, bárki számára elérhető.

A Monor Telefon Társaság

A Monor Telefon Társaság hazánkban a legelsőként állt át a kizárólag digitális hálózatokon történő szolgáltatásra, majd elsőként vezetett be hívófél-azonosítást.

 

Hazánkban az MTT volt az első telefontársaság, amely korlátlan, díjmentes helyi és körzetszám tárcsázása nélkül hívható helyközi hívásokat lehetővé tevő díjcsomagokat vezetett be, 2002-ben. A telefonálás mellett már 1996 óta internet-szolgáltatásokat is kínáló cég 2004-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként tette elérhetővé teljes szolgáltatási területén az ADSL szélessávú internetet.

 

Ugyancsak a legelsők között - közvetlenül az inkumbens telefontársaság után - indította el vezetékes SMS szolgáltatását is, és 2006-ban teljes szolgáltatási területén a megnövelt sávszélességű ADSL2+ internet technológiát.

Telefon és digitális televízió

Kábeles telefonszolgáltatásunkat az országban – és a UPC nemzetközi csoportján belül Európában is – elsőként, 2004. októberében indítottuk el, kezdetben Budapesten, majd a 2005. év során fokozatosan országszerte a többi szolgáltatási területünkre is kiterjesztve.

 

Magyarországon a UPC vált ezáltal elsőként teljes körű integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó, ún. Triple Play (televízió, internet, telefon) szolgáltatóvá, mely immár újszerű, jelentős csomagkedvezményeket is kínál ügyfeleinek.

 

Vállalatunk 2008 áprilisától már tömeges jellegű digitális kábeltelevíziós szolgáltatásokat is kínál. A UPC az elsők között indított el Magyarországon nagy felbontású HD-tévéadások elérését biztosító szolgáltatást, amely digitális videó rögzítő lehetőséget és számos interaktív kiegészítő szolgáltatást, többek között videotárat és tévétár lehetőséget is kínál.

Újgenerációs internet

A UPC 2009-ben elsőként vezette be Magyarországon az újgenerációs ultragyors, másodpercenként 100 megabitet is meghaladó sebességű lakossági internet-szolgáltatást, amely már az indulás óta több mint egymillió háztartás számára elérhető.

UPC Mobil

A rendkívül dinamikusan növekvő UPC Mobil az egyre bővülő készülékkínálat mellett a mobilhasználat valódi szabadságát is biztosítja a korlátlan adatforgalmat nyújtó Freedom díjcsomagokkal. Ráadásul a hazai szolgáltatók közül a UPC egyedüliként kínál olyan ingyenes wifi hozzáférést, amellyel Magyarországon és Európa 9 országában, közel 5 millió hozzáférési ponton még nagyobb sebességgel használhatják mobileszközeiket az ügyfelek.

A monori hálózatfejlesztés

A UPC Magyarország 2016 októberében nagyszabású hálózatfejlesztésbe kezdett Monoron és a környező településeken. A több milliárd forintból megvalósuló beruházás keretében 500 Mbit/s átviteli sebességre képes optikai hálózatot épített ki, amely a szélessávú internet mellett olyan innovatív szolgáltatásokat is elérhetővé tesz a helyi előfizetők számára, mint a Műsorvisszanéző, a Horizon Go vagy a Wi-Free. A szélessávú hálózat a helyi vállalatok és vállalkozások számára is új lehetőségeket teremthet majd üzleti működésük fejlesztésére.