Rólunk

Televízió, szélessávú internet, telefon- és mobiltelefon szolgáltató vállalat

Országszerte több mint 300 településen, mintegy 800 ezer család és egyre több üzleti vállalkozás számára biztosítunk csatlakozást a digitális világhoz. Arra törekszünk, hogy ez a nagyszerű, de gyakran bonyolult digitális világ mindenkié lehessen. A UPC munkatársai ezt igyekeznek valóra váltani azáltal, hogy mindenben az egyszerűségre és az emberközeliségre törekednek.

Anyavállalatunk

Anyavállalatunk, a Liberty Global piacvezető televíziós, internet- és telefonszolgáltató 12 európai országban, 30 ezer kolléga segítségével összesen 28 millió ügyfél számára biztosítja a digitális világba való kapcsolódást.

A Liberty Global fogyasztói márkái közé tartozik a UPC mellett a Virgin Media, a Ziggo, a Unitymedia, a KabelBW, a Telenet és a VTR is. A vállalatcsoport a Liberty Global Business Services révén üzleti szolgáltatásokat is nyújt és Liberty Global Ventures néven befektetési alapot is működtet.

Cégtörténet

A UPC Magyarország Kft. 1998. július 1-jén jött létre az addigi két piacvezető kábeltelevíziós csoport, a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével.

A UPC tulajdonosa 1999-ben többségi részesedést szerzett a Monor Telefon Társaságban (MTT, Monortel). Az MTT a Pest megye délkeleti részén 43 települést felölelő, 29-es hívószámú, Monor-környéki primer körzet helyi távbeszélő szolgáltatásának koncessziós jogát 1994. március 30-án nyerte el és a helyi telefontársaságok közül elsőként vette át a szolgáltatást a Matávtól.

A tulajdonosváltás révén az MTT egy olyan, tőkeerejét tekintve Európa leggyorsabban fejlődő nemzetközi vállalatcsoportjának lett a tagja, amely a cég számára hosszú távon biztonságos működést és folyamatos fejlesztési lehetőséget biztosít. Az MTT a 2000. évre egy modern, teljesen optikai és digitális kapcsolású hálózattal rendelkező, fejlett, teljes körű integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó társasággá nőtte ki magát.

Az elmúlt években a két cég fokozatos integráción ment keresztül, annak érdekében, hogy a UPC jobban támaszkodhasson a Monortel hagyományos távközlési szakértelmére és az MTT még jobban kamatoztathassa ügyfelei számára a nemzetközi háttérrel rendelkező UPC-csoportba tartozás előnyeit.

A szervezeti egységesítést követően, 2008. márciusának végén a valódi belső változások kifejeződéseként a két cég közösen újította meg arculatát, és a Monortel a upc telekom márkanév alatt kezdte kínálni szolgáltatásait.

E folyamat lezárásaként 2008. július 1-jén jogilag is egy közös cégbe egyesült a UPC és az MTT. A UPC Magyarország Kft. ezáltal a Monor Telefon Társaság Kft. teljes körű jogutódjává vált és így folytatja tovább tevékenységét.

Vezetőség

Robert Redeleanu

vezérigazgató,
UPC Magyarország

 
 

Bernhardt Tibor

humán erőforrás igazgató

 
 

Bodon Ildikó

vállalati szolgáltatások igazgató

 
 

Császár Zoltán

üzletfejlesztési igazgató

 
 

Jakabos Ádám

pénzügyi igazgató

 
 

Koós Attila

hálózatüzemeltetési igazgató

 
 

Kozma Zsolt

vállalati kapcsolatok igazgató

 
 

Miroslav Radakovic

értékesítési és ügyfélszolgálati igazgató

 
 

Szalai Réka

jogi igazgató