Rólunk

Televízió, szélessávú internet, telefon- és mobiltelefon szolgáltató vállalat

Országszerte több mint 350 településen, mintegy 800 ezer család és egyre több üzleti vállalkozás számára biztosítunk csatlakozást a digitális világhoz. Arra törekszünk, hogy ez a nagyszerű, de gyakran bonyolult digitális világ mindenkié lehessen. A UPC munkatársai ezt igyekeznek valóra váltani azáltal, hogy mindenben az egyszerűségre és az emberközeliségre törekednek.

Cégtörténet

A UPC Magyarország Kft. 1998. július 1-jén jött létre az addigi két piacvezető kábeltelevíziós csoport, a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével.

A UPC akkori tulajdonosa 1999-ben többségi részesedést szerzett a Monor Telefon Társaságban (MTT, Monortel). Az MTT a Pest megye délkeleti részén 43 települést felölelő, 29-es hívószámú, Monor-környéki primer körzet helyi távbeszélő szolgáltatásának koncessziós jogát 1994. március 30-án nyerte el és a helyi telefontársaságok közül elsőként vette át a szolgáltatást a Matávtól.

A tulajdonosváltás révén az MTT egy olyan, tőkeerejét tekintve Európa leggyorsabban fejlődő nemzetközi vállalatcsoportjának lett a tagja, amely a cég számára hosszú távon biztonságos működést és folyamatos fejlesztési lehetőséget biztosít. Az MTT a 2000. évre egy modern, teljesen optikai és digitális kapcsolású hálózattal rendelkező, fejlett, teljes körű integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó társasággá nőtte ki magát.

Az ezt követő években a két cég fokozatos integráción ment keresztül, annak érdekében, hogy a UPC jobban támaszkodhasson a Monortel hagyományos távközlési szakértelmére és az MTT még jobban kamatoztathassa ügyfelei számára a nemzetközi háttérrel rendelkező UPC-csoportba tartozás előnyeit.

A szervezeti egységesítést követően, 2008. márciusának végén a valódi belső változások kifejeződéseként a két cég közösen újította meg arculatát, és a Monortel a upc telekom márkanév alatt kezdte kínálni szolgáltatásait.

E folyamat lezárásaként 2008. július 1-jén jogilag is egy közös cégbe egyesült a UPC és az MTT. A UPC Magyarország Kft. ezáltal a Monor Telefon Társaság Kft. teljes körű jogutódjává vált és így folytatta tovább tevékenységét.

2018 májusában döntés született, miszerint a Liberty Global eladja cseh, német, magyar és román vállalatait – így többek közt a UPC Magyarország Kft-t is - a Vodafone-nak. A döntést egy egyéves előkészítési folyamat követte, majd miután az Európai Bizottság 2019. július 18-án zöld utat adott az integrációnak, 2019. augusztus 1-től a UPC Magyarország és a Vodafone közös tulajdonba került és elindult a két cég egyesülése.

Vezetőség

Amanda Nelson

Ügyvezető

 
 

Ahmed El-Sayed

Műszaki Cégvezető

 
 

Anita Carra

Lakossági Szolgáltatások Cégvezető

 
 

Dr. Budai J. Gergő

Vállalati Kapcsolatok Cégvezető

 
 

Jakabos Ádám

Pénzügyi Cégvezető

 
 

Király István

Vállalati Szolgáltatások Cégvezető

 
 

Miroslav Radakovic

Lakossági Értékesítési és Operációs Cégvezető

 
 

Soós Péter

Integrációs Cégvezető

 
 

Tóth Zsuzsanna

HR Cégvezető