UPC Wi-Free

Internetezz szabadon az ország legnagyobb lakossági WiFi hálózatán!
Meglévő ügyfélként már otthonodon kívül is szabadon netezhetsz az
ország több mint 500.000 pontján.

A UPC Wi-Free előnyei:

 • díjmentesen használható
 • a nyilvános Wi-Fi hotspotokkal ellentétben biztonságos
 • egyszerre 3 mobileszközt is csatlakoztathatsz egy azonosítóval,
 • egyszeri beállítást követően automatikusan csatlakozik a hálózathoz,
 • spórolhatsz mobilinternet adatforgalmaddal
 • több millió külföldi és több mint 500.000 belföldi csatlakozási pont
 
 

Mi szükséges hozzá?

UPC Wi-Free
regisztráció

Regisztrálj szolgáltatásunkra és állítsd be UPC Wi-Free felszavad. Ha UPC Mobil előfizetőnk vagy regisztráció nélkül is használhatod a Wi-Free hálózatot

WiFi-képes
mobil eszköz

UPC Wi-Free hálózathoz bármilyen Wi-Fi-képes eszközzel kapcsolódhatsz, legyen az okostelefon, tablet vagy laptop.

A vezeték nélküli kapcsolat
beállítása az eszközön

UPC Mobil ügyfélként regisztráció nélkül is használhatod a hálózatot.

UPC Wi-Free
hálózat beállítása

 • Regisztrálj My UPC-be és állítsd be
  UPC Wi-Free jelszavadat!
 • UPC Wi-Free hálózatra azonnal csatlakozhatsz
  My UPC felhasználóneved és a korábban beállított UPC Wi-Free jelszavad megadásával
 • UPC Mobil előfizetéssel regisztráció nélkül tudod használni a Wi-Free hálózatot
 • Első használatkor be kell állítanod a Wi-Fi kapcsolatot készülékeden, ezáltal a továbbiakban automatikusan csatlakozol majd az elérhető UPC Wi-Free hálózatokhoz.
 • A saját kábelmodemed által megosztott
  Wi-Free hálózatra nem tudsz csatlakozni

Hogyan működik?

Egymástól független hálózatok

A UPC Wi-Free hálózat azoknál az előfizetőknél jön létre, akiknek van internet szolgáltatásuk és kábeles Wi-Fi modemük. Ezeken az eszközökön bekapcsolunk egy
UPC Wi-Free elnevezésű második hálózatot, amely elkülönül az előfizető saját hálózatától. UPC Wi-Free hálózatodat bármikor kikapcsolhatod, viszont a szolgáltatás a kölcsönösségen alapul, így ebben az esetben te sem tudod használni a UPC Wi-Free hálózatot.

Teljes sávszélesség az otthoni hálózaton

A saját és Wi-Free hálózat között nincs kapcsolat, így nem lesz hatással a sávszélességre vagy havi adatforgalomra. A UPC külön csatornán biztosítja a Wi-Free-hez szükséges 10/1 Mbit/sec-es sávszélességet.

A közösségi Wi-Fi elve

Minél többen vesztek részt benne, annál több helyen és annál többen élvezhetitek a díjmentes, vezeték nélküli internetezés előnyeit.

Külföldön is elérhető

A UPC Wi-Free jelszó a hazai több mint 500 ezer hozzáférési ponton kívül több másik európai ország UPC hálózatán is ugyanígy használható, így több millió elérési ponton csatlakozhatsz a világhálóhoz.

Felhasználási feltételek

A UPC Wi-Free felhasználási feltételeiről itt tájékozódhatsz.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok regisztrálni a UPC Wi-Free szolgáltatásra?

A fenti nagy 1-es alatti Regisztráció gombra kattintva regisztrálhat a UPC Wi-Free szolgáltatásra. Amint létrehozta jelszavát, máris csatlakozhat mobil készülékével a UPC Wi-Free hálózatra. A készülék helyes beállításait ezen az oldalon, feljebb találja. Felhívjuk figyelmét, hogy az otthoni kábelmodeme által biztosított Wi-Free hálózatra nem fog tudni csatlakozni, mert otthon a nagyobb sávszélességet kínáló WiFi hálózat élvez prioritást. Erről bővebben a Gyakran Ismételt Kérdések között olvashat.

Hogyan tudom megváltoztatni a UPC Wi-Free jelszavamat?

Jelszavát a My UPC-be való belépést követően, a Szolgáltatásaim menüpontban tudja megváltoztatni, vagy kattintson ide.
A belépéshez szüksége lesz a 10 jegyű UPC-s ügyfélazonosítójára (amit a havi számlán talál meg) valamint az édesanyja nevére.

Hol használható a UPC Wi-Free szolgáltatás?

A UPC Wi-Free szolgáltatás az előfizetői végberendezéseken bekapcsolt publikus vezeték nélküli hálózat biztosításán alapul. Ügyfeleink tehát azokon a UPC kábelhálózattal lefedett területeken tudnak csatlakozni a hálózathoz, ahol a végberendezések megfelelő jelerősséggel biztosítják a UPC Wi-Free hálózathoz való hozzáférést.

Ez könnyen leellenőrizhető: ha a mobileszközön az észlelt vezeték nélküli hálózatok listáján megfelelő jelerősséggel szerepel a „UPC Wi-Free” elnevezésű hálózat, akkor ott lehetősége van a díjmentes vezeték nélküli internetezésre.

Mennyi a UPC Wi-Free szolgáltatás sávszélessége?

A UPC Wi-Free vezeték nélküli hálózat által kínált maximális le- és feltöltési sebesség 10/1 Mbit/sec. A garantált le- és feltöltési sebesség: 0/0 Mbit/sec. A UPC Wi-Free által kínált sávszélességet a UPC minden esetben az Engedélyező előfizetésén felül, díjmentesen biztosítja a Felhasználóknak a kábelmodem egy olyan csatornáján, amely teljes mértékben elkülönül az előfizetésben érintett csatornától. Az igénybevétel során érzékelhető sebesség minden esetben függ a vezeték nélküli hálózati eszközök működési szabványában foglalt specifikációtól és a környezeti hatásoktól (pl. falak típusa és vastagsága, hozzáférési pont elhelyezkedése, a környezet Wi-Fi-hálózattal való terheltsége stb.).

Hány eszközzel kapcsolódhatok a UPC Wi-Free hálózatra?

Ugyanazon My UPC azonosítóval egy időben 3 mobil eszköz kapcsolódhat a UPC Wi-Free hálózathoz. Természetesen több mobileszközön is beállítható az automatikus csatlakozás, de egy időben csak 3 eszköz tud csatlakozni.

Kik vehetik igénybe a UPC Wi-Free szolgáltatást?

A szolgáltatást UPC kábel-, mobilinternet és UPC Mobil ügyfelek vehetik igénybe. A használat feltétele a My UPC regisztráció és egy UPC Wi-Free jelszó, amellyel kapcsolódni lehet a publikus vezeték nélküli hálózathoz. Amennyiben Ön rendelkezik UPC Mobil előfizetéssel, lehetősége van My UPC regiszrtráció nélkül használni a Wi-Free hálózatunkat. A beállításhoz kattintson ide.

Hogyan kapcsolódhatok otthon a saját Wi-Fi hálózatomhoz a UPC Wi-Free használata után?

A UPC Wi-Free szolgáltatás alapértelmezett beállításaként, ügyfeleink érdekében otthonukban az otthoni WiFi hálózat élvez magasabb prioritást, így készüléke automatikusan erre a hálózatra fog csatlakozni. Azon készülékek számára, amelyekkel legalább egyszer már csatlakozott az otthoni WiFi hálózatra, ugyanazon kábelmodem nem engedi a UPC Wi-Free hálózatra való csatlakozást annak érdekében, hogy hazatérve a nagyobb sávszélességű privát WiFi hálózatra csatlakozzon. A modem újraindításával azonban törlődik a beállítás és egészen addig nem lesz érvényben, amíg újra nem kapcsolódik a privát WiFi hálózathoz.

 
 
 
 

UPC Wi-Free hálózat beállítása

A UPC Wi-Free szolgáltatás használatához szükség van egy UPC Wi-Free jelszóra, amelyet a My UPC Profil regisztrációt követően állíthat be magának. My UPC Profil felhasználói nevével és Wi-Free jelszavával pedig azonnal csatlakozhat a UPC Wi-Free elnevezésű vezeték nélküli hálózatra. Amennyiben Ön rendelkezik UPC Mobil előfizetéssel, lehetősége van My UPC regisztráció nélkül használni Wi-Free hálózatunkat.

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Ön tulajdonában álló kábelmodem által megosztott Wi-Free hálózatra nem tud csatlakozni, mert az eszköz minden esetben a privát hálózatot részesíti előnyben.

 

A UPC Wi-Free szolgáltatás használatához először a Wi-Fi-kapcsolatot kell beállítani készülékén. Ezt a műveletet elegendő egyszer elvégeznie, mivel készüléke a későbbiekben automatikusan csatlakozik majd, ha elérhető UPC Wi-Free hálózatot érzékel.

Android

Android rendszerű készüléken

 

Kattintson az Alkalmazások ikonra.

Itt kattintson a Beállítások menüpontra.

Válassza a Wi-Fi menüpontot.

Az elérhető Wi-Fi hálózatok listájából válassza ki a UPC Wi-Free nevű hálózatot.

Győződjön meg arról, hogy az EAP módszer beállításnál PEAP, valamint a Phase 2 hitelesítésnél MSCHAPV2 legyen beállítva. Amennyiben szükséges, módosítsa ezekre a beállításokat. Ezt követően írja be a My UPC Profil felhasználói nevét és a UPC Wi-Free jelszavát a megfelelő mezőkbe. A Névtelen azonosító mezőt hagyja üresen, majd kattintson a Kapcsolódás gombra.

A UPC Wi-Free kapcsolat létrejött. Ezentúl mobilkészüléke automatikusan csatlakozik, ha elérhető UPC Wi-Free hálózatot érzékel.

 
 

Andoid
(UPC Mobil)

Andoid (UPC Mobil előfizetőknek)

Lépjen be a Beállításokba, majd válassza ki a Wi-Fi menüpontot.

Válassza ki az elérhető hálózatok közül a „UPC Wi-Free”-t.

A megjelenő ablakban kattintson az „EAP módszer” fülre.

A legördülő listából válassza ki az „AKA” lehetőséget.

Kapcsolódás!

Sikeres csatlakozás! Ezután automatikusan csatlakozni fog hálózatunkra.

 
 

iOS

Apple iPhone készüléken

Lépjen be a Beállításokba.

Válassza ki a Wi-Fi menüpontot.

Válassza ki a listából a „UPC Wi-Free” nevű hálózatot.

Írja be a My UPC profil felhasználói nevét és UPC Wi-Free jelszavát, majd kattintson a „Csatlakozás” gombra.

A tanúsítványnál kattintson a „Megbízható” gombra.

A UPC Wi-Free kapcsolat létrejött. Ezután automatikusan csatlakozni fog hálózatunkra.

 
 

iOS
(UPC Mobil)

iOS (UPC Mobil előfizetőknek)

Kattintson a „Telepítés” gombra. Ezután készüléke készen áll a csatlakozásra.

A Beállítások menüben válassza ki a Wi-Fi menüpontot.

Válassza ki a „UPC Wi-Free” nevű hálózatot.

Sikeres csatlakozás! Ezután készüléke automatikusan csatlakozni fog hálózatunkra.

 
 

Windows 7/8

Windows 7 és 8 operációs rendszerek alatt

Kattintson a Start menüre, és válassza a Vezérlőpult (Control Panel) menüpontot.

Válassza a Hálózati és megosztási központot (Network and Sharing Center), majd kattintson az Új kapcsolat vagy hálózat beállítása (Set up a new connection or network) gombra.

A megjelenő új ablakban válassza a Csatlakozás kézzel vezeték nélküli hálózathoz (Manually connect to a wireless network) lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.

A hálózat nevéhez írja be az alábbi nevet: UPC Wi-Free, biztonság típusának pedig válassza a WPA2- Enterprise opciót, majd kattintson a Tovább gombra.

 

Kattintson a Kapcsolat beállításának módosítása (Change connection settings) gombra.

 

A megjelenő ablakban válassza a Biztonság (Security) fület, és kattintson a Beállítások (Settings) gombra.

Győződjön meg róla, hogy a megjelenő ablakban ne legyen bepipálva a Kiszolgálói tanúsítvány érvényesítése (Validate server certificate) és a hitelesítési mód az alábbi legyen: Biztonságos jelszó (EAP-MSCHAP v2).

 

A Konfigurálás gombra kattintva a felugró ablakban vegye ki a pipát „A Windows bejelentkezési nevem és jelszavam automatikus használata” lehetőség elől, majd kattintson az OK gombra.

Kattintson a Speciális beállítások (Advanced settings) gombra.

A megjelenő ablakban pipálja be a Hitelesítési mód megadását (Specify authentication mode), válassza a Felhasználó hitelesítést (User authentication), majd kattintson az OK gombra.

Lépjen be a Vezeték nélküli hálózat kiválasztása ablakba. A megjelenő hálózatok között válassza a UPC Wi-Free nevű hálózatot, majd kattintson a Csatlakozás (Connect) gombra.

A megjelenő ablakban írja be My UPC Profil felhasználói nevét és UPC Wi-Free jelszavát, majd kattintson az OK gombra.

 
 

Mac OS X

A UPC Wi-Free használatához My UPC Profil regisztráció szükséges ezt követően be kell állítania a WiFi kapcsolatot számítógépén. Ezt a műveletet azonban csak egyszer kell elvégeznie, mivel készüléke a későbbiekben automatikusan csatlakozik, ha elérhető UPC Wi-Free hálózatot érzékel.

Kérjük, kattintson a WiFi ikonra és válassza a UPC Wi-Free vezeték nélküli hálózatot.

A megjelenő ablakban írja be My UPC Profil felhasználói nevét és a jelszó mezőbe a UPC Wi-Free jelszavát, majd kattintson a Csatlakozás gombra.

Ezt követően készüléke automatikusan csatlakozik, ha elérhető UPC Wi-Free hálózatot érzékel.

 
 

Külföldi
használat

A UPC Wi-Free használata külföldön


A UPC Wi-Free szolgáltatás külföldön is használható: csatlakozzon díjmentesen a több millió hozzáférési ponthoz Európában! A UPC Wi-Free kiváló lehetőség a roaming díjak csökkentésére, legyen szó nyaralásról vagy akár üzleti útról.

Európa

 

A UPC Wi-Free jelenleg a jobb oldali térképen kékkel jelölt európai országokban érhető el. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a Wi-Free lefedettséget tovább növeljük minden országban.

Ország Wifi hálózat neve (SSID)
Hollandia UPC WifiSpots / Ziggo
Írország Horizon Wi-Free
Magyarország UPC Wi-Free
Lengyelország UPC Wi-Free
Románia UPC Wi-Free
Svájc UPC Wi-Free
Ausztria UPC Wi-Free
Csehország UPC Wi-Free

Hogyan csatlakozhat Európában?

SSID kiválasztása

Amikor külföldön van, lépjen be a WiFi beállítások menüpontba a mobilkészülékén és válassza ki az adott országban használt Wi-Free SSID-t.

Tipp: Bizonyosodjon meg róla még utazás előtt, hogy megvan-e a My UPC Profil felhasználói neve és Wi-Free jelszava.

Bejelentkezés

Adja meg My UPC Profil azonosítóját és Wi-Free jelszavát.
(Nincs még Wi-Free jelszavam)

Biztonsági tanúsítvány

Kattintson a tanúsítvány elfogadására, amikor a mobilkészüléke kéri.

Sikeres csatlakozás!

Mostantól automatikusan csatlakozik mobilkészüléke a Wi-Free hálózathoz (más országokban is, ahol ugyanezt az SSID-t használják.