UPC Wi-Free

Internetezzen szabadon az ország legnagyobb lakossági WiFi hálózatán!
Meglévő ügyfélként már az irodán kívül is szabadon netezhet az ország több mint 500.000 pontján.

A UPC Wi-Free előnyei:

 • díjmentesen használható
 • a nyilvános Wi-Fi hotspotokkal ellentétben biztonságos
 • egyszerre 3 mobileszközt is csatlakoztathat egy azonosítóval
 • egyszeri beállítást követően automatikusan csatlakozik a hálózathoz,
 • spórolhat mobilinternet adatforgalmával
 • több millió külföldi és több mint 500.000 belföldi csatlakozási pont
 
 

Mi szükséges hozzá?

UPC Wi-Free
regisztráció

Regisztráljon szolgáltatásunkra és állítsa be UPC Wi-Free jelszavát. Ha Ön UPC Mobil előfizetőnk, regisztráció nélkül is használhatja a Wi-Free hálózatot.

WiFi-képes
mobil eszköz

UPC Wi-Free hálózatához bármilyen WiFi-képes eszközzel kapcsolódhat, legyen az okostelefon, tablet vagy laptop.

A vezeték nélküli kapcsolat
beállítása az eszközön

UPC Mobil ügyfélként regisztráció nélkül is használhatja a hálózatot

Beállítások

UPC Wi-Free
hálózat beállítása

 • Regisztráljon a MyUPC-be és állítsa be UPC Wi-free jelszavát!
 • UPC Wi-Free hálózatra azonnal csatlakozhat MyUPC felhasználónevével és a korábban beállított UPC Wi-Free jelszava megadásával
 • UPC Mobil előfizetéssel regisztráció nélkül tudja használni a Wi-Free hálózatot
 • Első használatkor be kell állítania a Wifi kapcsolatot készülékén, ezáltal a továbbiakban automatikusan csatlakozik majd az elérhető UPC Wi-Free hálózatokhoz.
 • A saját kábelmodeme által megosztott Wi-Free hálózatra nem tud csatlakozni

Hogyan működik?

Egymástól független hálózatok

A UPC Wi-Free hálózat azoknál az előfizetőknél jön létre, akiknek van internet szolgáltatásuk és kábeles Wi-Fi modemük. Ezeken az eszközökön bekapcsolunk egy UPC Wi-Free elnevezésű második hálózatot, amely elkülönül az előfizető saját hálózatától. UPC Wi-Free hálózatát bármikor kikapcsolhatja, viszont a szolgáltatás a kölcsönösségen alapul, így ebben az esetben Ön sem tudja használni a UPC Wi-Free hálózatot.

Teljes sávszélesség az otthoni hálózaton

A saját és Wi-Free hálózat között nincs kapcsolat, így nem lesz hatással a sávszélességre vagy havi adatforgalomra. A UPC külön csatornán biztosítja a Wi-Free-hez szükséges 10/1 Mbit/sec-es sávszélességet.

A közösségi Wi-Fi elve

Minél többen vesznek részt benne, annál több helyen és annál többen élvezhetik a díjmentes, vezeték nélküli internetezés előnyeit.

Külföldön is elérhető

A UPC Wi-Free jelszó a hazai több mint 500 ezer hozzáférési ponton kívül több másik európai ország UPC hálózatán is ugyanígy használható, így több millió elérési ponton csatlakozhatsz a világhálóhoz.

Felhasználási feltételek

A UPC Wi-Free felhasználói feltételeiről itt tájékozódhat

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok regisztrálni a UPC Wi-Free szolgáltatásra?

A fenti nagy 1-es alatti Regisztráció gombra kattintva regisztrálhat a UPC Wi-Free szolgáltatásra. Amint létrehozta jelszavát, máris csatlakozhat mobil készülékével a UPC Wi-Free hálózatra. A készülék helyes beállításait ezen az oldalon, feljebb találja. Felhívjuk figyelmét, hogy az otthoni kábelmodeme által biztosított Wi-Free hálózatra nem fog tudni csatlakozni, mert otthon a nagyobb sávszélességet kínáló WiFi hálózat élvez prioritást. Erről bővebben a Gyakran Ismételt Kérdések között olvashat.

Hogyan tudom megváltoztatni a UPC Wi-Free jelszavamat?

Jelszavát a My UPC-be való belépést követően, a Szolgáltatásaim menüpontban tudja megváltoztatni, vagy kattintson ide.
A belépéshez szüksége lesz a 10 jegyű UPC-s ügyfélazonosítójára (amit a havi számlán talál meg) valamint az édesanyja nevére.

Hol használható a UPC Wi-Free szolgáltatás?

A UPC Wi-Free szolgáltatás az előfizetői végberendezéseken bekapcsolt publikus vezeték nélküli hálózat biztosításán alapul. Ügyfeleink tehát azokon a UPC kábelhálózattal lefedett területeken tudnak csatlakozni a hálózathoz, ahol a végberendezések megfelelő jelerősséggel biztosítják a UPC Wi-Free hálózathoz való hozzáférést.

Ez könnyen leellenőrizhető: ha a mobileszközön az észlelt vezeték nélküli hálózatok listáján megfelelő jelerősséggel szerepel a „UPC Wi-Free” elnevezésű hálózat, akkor ott lehetősége van a díjmentes vezeték nélküli internetezésre.

Mennyi a UPC Wi-Free szolgáltatás sávszélessége?

A UPC Wi-Free vezeték nélküli hálózat által kínált maximális le- és feltöltési sebesség 10/1 Mbit/sec. A garantált le- és feltöltési sebesség: 0/0 Mbit/sec. A UPC Wi-Free által kínált sávszélességet a UPC minden esetben az Engedélyező előfizetésén felül, díjmentesen biztosítja a Felhasználóknak a kábelmodem egy olyan csatornáján, amely teljes mértékben elkülönül az előfizetésben érintett csatornától. Az igénybevétel során érzékelhető sebesség minden esetben függ a vezeték nélküli hálózati eszközök működési szabványában foglalt specifikációtól és a környezeti hatásoktól (pl. falak típusa és vastagsága, hozzáférési pont elhelyezkedése, a környezet Wi-Fi-hálózattal való terheltsége stb.).

Hány eszközzel kapcsolódhatok a UPC Wi-Free hálózatra?

Ugyanazon My UPC azonosítóval egy időben 3 mobil eszköz kapcsolódhat a UPC Wi-Free hálózathoz. Természetesen több mobileszközön is beállítható az automatikus csatlakozás, de egy időben csak 3 eszköz tud csatlakozni.

Kik vehetik igénybe a UPC Wi-Free szolgáltatást?

A szolgáltatást UPC kábel-, mobilinternet és UPC Mobil ügyfelek vehetik igénybe. A használat feltétele a My UPC regisztráció és egy UPC Wi-Free jelszó, amellyel kapcsolódni lehet a publikus vezeték nélküli hálózathoz. Amennyiben Ön rendelkezik UPC Mobil előfizetéssel, lehetősége van My UPC regiszrtráció nélkül használni a Wi-Free hálózatunkat. A beállításhoz kattintson ide.

Hogyan kapcsolódhatok otthon a saját Wi-Fi hálózatomhoz a UPC Wi-Free használata után?

A UPC Wi-Free szolgáltatás alapértelmezett beállításaként, ügyfeleink érdekében otthonukban az otthoni WiFi hálózat élvez magasabb prioritást, így készüléke automatikusan erre a hálózatra fog csatlakozni. Azon készülékek számára, amelyekkel legalább egyszer már csatlakozott az otthoni WiFi hálózatra, ugyanazon kábelmodem nem engedi a UPC Wi-Free hálózatra való csatlakozást annak érdekében, hogy hazatérve a nagyobb sávszélességű privát WiFi hálózatra csatlakozzon. A modem újraindításával azonban törlődik a beállítás és egészen addig nem lesz érvényben, amíg újra nem kapcsolódik a privát WiFi hálózathoz.