UPC Wifi opció

Netezzen kényelmesen!
 • Új, kábelmodembe épített wifi router
 • Könnyedén kapcsolódhat cége telephelyén belül számítógéppel,mobiltelefonnal vagy egyéb wifi-képes eszközzel
 • Új Fiber Power Busines csomagok esetén 0 Ft-os havidíjjal
 • Opcionálisan rendelhető +1 USB adapter (bruttó 600 Ft/hó)
Díjmentes

Miért jó?

A Szolgáltatás lehetővé teszi, hogy Ön cége telephelyén, a kábelmodembe épített vezeték nélküli megosztó (router) segítségével vezeték nélkül csatlakozhasson az internetre, akár több számítógéppel vagy mobiltelefonnal egyidejűleg. A WiFi képes kábelmodemet a UPC biztosítja, így Önnek nem szükséges külön routert megvásárolnia.

 

 • Internetezés könnyedén, fúrás, faragás és kábelek nélkül! A UPC Wifi opcióval Ön vezeték nélkül csatlakoztathatja számítógépét és egyéb wifi képes eszközeit az internethez úgy, hogy nem kell többet kábelkötegekkel bajlódnia, hiszen minden internetes eszköz egy készülékben kapott helyet.
 • Egy készülékben minden lehetőség! A UPC Wifi opcióval Önnek nincs többé szüksége különálló vezeték nélküli router megvásárlására ahhoz, hogy megossza internetét.
 • Csatlakozzon könnyedén! A kábelmodemet a UPC előre beállított, élő vezeték nélküli hálózattal biztosítja, így Önnek nem kell a hálózat beállításaival bajlódnia. Egyszeri beállítás (azonosító és jelszó megadása) után eszközei automatikusan csatlakoznak az internethez, legyen az laptop, tábla PC, mobiltelefon, okos televízió vagy bármely más, wifi képes eszköz.
 • A UPC Wifi opciót kötelezettségek nélkül, határozatlan idejű szerződéssel biztosítjuk

 

A Wifi opció tartalma

 

 • Cisco EPC3925, vezeték nélküli routerrel ellátott kábelmodem, amelyet a UPC előre beállított vezeték nélküli hálózattal biztosít a UPC Wifi opció Szolgáltatáshoz
 • Az Előfizetés alatt telefonos technikai segítség nyújtása ügyfélszolgálaton keresztül
 • opcionálisan rendelhető +1 db kiegészítő USB adapter, melynek segítségével, a régebbi számítógépekkel is csatlakozhat a vezeték nélküli hálózathoz
 • Az Előfizetés időtartama alatt a UPC által biztosított eszközök (kábelmodem, és opcionális kiegészítő USB adapter) meghibásodása esetén cserekészülék biztosítása
 • Kiszállási díj nélküli

Hogyan működik?

Mi szükséges hozzá?

 

A Szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy Ön rendelkezzen a UPC által biztosított, wifi routerrel ellátott kábelmodemmel. A wifi opció kiválasztásával automatikusan hozzájuthat ehhez az eszközhöz.

Amennyiben számítógépe nem rendelkezik WiFi antennával, úgy egy vezeték nélküli USB adapterre is szüksége lesz, amelyet külön havidíjért válszthat a UPC-től.

 

Mitől függ a vezeték nélküli hálózat minősége?

 

A vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatott számítógépek az Előfizető által igénybe vett Szolgáltatási csomag megadott maximális sávszélességén, illetőleg az adott csomaghoz rendelt átvihető adatmennyiségén osztoznak egymás között, így az Internet Szolgáltatás minőségi mutatóit és tartalmát a Szolgáltató továbbra is a kábelmodem Ethernet portján garantálja.

A vezeték nélküli átviteli sebességet lényegesen befolyásolhatják a környezetében található más vezeték nélküli (WiFi) eszközök zavaró hatásai, illetve a telepítés helyéül szolgáló épület egyedi fizikai adottságai. Az ezen hatások miatti esetleges átviteli sebesség csökkenés a Szolgáltatótól független tulajdonság.

 

NAT funkció

 

A wifi opcióhoz biztosított integrált vezeték nélküli routerrel ellátott kábelmodem alap beállításként 1 db (dinamikusan változó) publikus IP címet használ (NAT üzemmód) mind vezetékes, mind vezeték nélküli üzemmódban. Amennyiben az Előfizető az általa igénybe vett internet Szolgáltatási csomaghoz biztosított több (dinamikusan változó) publikus IP címet kívánja használni, úgy a kábelmodem router beállításai között kell ezt a funkciót beállítania (Bridge üzemmód).

 

Biztonságos hálózat

 

A UPC az Előfizetőnek a biztonságos vezeték nélküli hálózat első alkalommal történő kialakításában helyszíni támogatást nyújt, ezt követően azonban a vezeték nélküli hálózat biztonságos üzemeltetéséről az Előfizetőnek kell gondoskodnia. A UPC Magyarország Kft. ennek megfelelően kizárja felelősségét a rosszul beállított vezeték nélküli hálózat miatt az Előfizetőt ért közvetlen vagy közvetett károkért, és az elmaradt haszonért.

 

A technikus általi helyszíni beüzemelés díját az Egyszeri díjak oldalon találja.