Inspiráló UPC Business történetek

MILASKEY ZAKARIÁS - szemüvegkeret tervező

Az Amerikában született Milaskey Tipton Zakariás első szemüvegét 1998-ban készítette bakelitlemezből. Extravagáns szemüvegeit filmsztárok, hírességek vásárolják a világ minden táján.

 

A magyar származású Zakariás húsz évesen kezdett szemüvegkereteket gyártani még az USA-ban, mivel sehol sem talált olyan szemüveget, ami tetszett volna neki. Eleinte fémekkel dolgozott, de ezt nem találta megfelelőnek, ezért beolvasztotta apukája bakelitlemezeit. Ebből az ötletből nőtt ki a vállalkozása, amely mára évente 170 ezer eurós (51 millió forintos) forgalmat generál. A Tipton szemüvegeket világszerte százhetven üzletben lehet megvásárolni Brazíliától Japánig. Egyedi, kézzel készült termékeinek végfelhasználói ára 30-110 ezer forint között mozog. Vevőkörük főként 30-65 éves férfiakból áll, mint például Elton John, aki tavaly felvásárolta két teljes kollekciójukat egy londoni boltban

GERZSENYI ANDRÁS - cukorkász, barista, dizájnvállalkozó

Egy kézműves cukorkagyárat nyitott újra családi receptek alapján, 100 év után. Az épitészcsaládból származó fiatal vállalkozó egész életében építésznek készült maga is, aztán kereskedő lett.

 

Gerzsenyi András eredetileg építész. A Műegyetemi diplomájával a zsebében alapította feleségével az Insitu design-boltot, mert a formatervezésen túl mindenképpen a kézzel alkotott munkák vonzották.

 

Legújabb vállalkozása a kávé körül forog, mert - azt mondja - jó kávét nemigen lehet sehol inni, ezért megtanulta a trükkjeit, és ugyancsak a feleségével megnyitotta a Fekete kávézót. Mindeközben négy gyereke született, és hiszik, hogy a családi hagyományokat ők viszik majd tovább. A Cukorka-látványműhely ötlete onnan jött, hogy Gerzsenyi András ugyancsak építész feleségének a felmenői között többen cukorkakészítők voltak, sőt, a nyalóka szabadalma pontosan száz évvel ezelőttről az üknagypapához fűződik. Az ő műhelytitkaikat, mesterségbeli fogásaikat alkalmazzák ma is, modernizálva, dizájnolva abban a műhelyben, ahol minden kézzel készül, akár személyre szabottan is.

Amennyiben Ön is sikeressé válna a UPC szolgáltatásai által és érdekli személyre szabott ajánlatunk, akkor kérje visszahívásunkat!